Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Post »

Krysiu lilie i liliowce masz cudne. :wit
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Też mam taką ciemną lilię z Biedronki .. Również kupiłam liliowce u Ismeny , zamówiłam sobie kolory przez nią zapylane też kupowałam po sześć zł .. przyszły olbrzymie kępy i teraz ślicznie kwitną ,, Natomiast kupowane w szkółkach są malutkie i nie maja jeszcze pąków ,, Piękne lilie u mnie już przekwitają a róże musiałam ściąć wszystkie kwiaty i pąki bo pleśniały na krzaku i bałam się że ich zaraza dopadnie .. myślę że jeszcze zdążą drugi raz zakwitnąć ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

KRYSIU po przerwie zaraz z grubej rury . Z nornicami nigdy nie miałam kłopotu wiec nie wiem ile nerwów to kosztuje i pieniędzy bo wszystkie cebulki wyjadają . Przydałby się dobry łowny kotek . Sliczna lilijka taka blada w kropeczki zaraz na 2 fotce czy wiesz jak ona sie nazywa ,bo bardzo mi sie podoba . Fajna kolekcja liliowców
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witam pięknie i odpowiem, że ta lilia różowa w kropeczki to azjatycka Pink Giant. Rośnie pierwszy rok, a mimo to ma dużo kwiatów, jej sztywna łodyga dobrze ją utrzymuje w pionie. Nornicom kupiłam jakąś pożywkę na myszy i szczury i po kolei wsypuję do dziur. Jednego opakowania zabrakło. Powiedziano mi, żeby w ogrodniczym kupić taki karbid -kamyczki wkładać do dziur, podlać woda i jak zacznie dymić do otwór zamknąć np. ziemią. zobaczymy co pomoże. Wykopywałam kwitnące wiosna cebulki niewiele ich było. Przy ponownym sadzeniu powstanie mix, a miałam wszystko uporządkowane. Jak tak dalej będzie to zaniecham sadzenia cebul. Zostaną floksy, pierwiosnki, liliowce, goździki brodate, irysy kłączowe i poziomki. Skalniaczku ponieważ mają mały system korzeniowy też usychają podgryzione przez nornice. Koszyczki też są pogryzione. Mam wiadra plastikowe ale nie wiem jak robić w nich otwory żeby nie pogniły od stojącej wody.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Krysiu :wit
Śliczne liliowce, piękne klorki. A lilia powaliła mnie kolorem.....jest niesamowita, prawie czarna :shock: jeszcze tak intensywnie nasyconej czerni nie widziałam.....cudo :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tez nie mam nornic , tylko mam cztery koty ogrodowe ,które w tym roku nawet krety popędziły ..
Plastykowe wiadra przepalam pogrzebaczem upalonym nad płomieniem w kuchence gazowej .. sadzę w nie kwiaty które szybko się rozrastają na rabatach ..
Mój album
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Mnie Agnes ta czarna lilia samą zachwyciła. Widzę u innych ale moja jakby bardziej czarna, taka smolista. Dziękuję Janeczko za radę o wiadrach. Widac mało kto ma nornice, tylko mnie się popadło.
Wczoraj już rano bylismy na działce. Dzień bardzo upalny wiec z mieszkania do ogrodu . Faktycznie zdjęcia wychodzą lepszej jakoci zwłaszcza liliowców. Poniżej niedzielne śliczności. Nazw nie znam, lilia od pana, który okeśla tylko kolorem ale z zakupu u niego jestem zadowolona. Znam imie tylko najpiękniejszego kwiatuszka to Roksanka.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Krysiu Roksanka przebija wszystkie kwiatki.
Rośnie młoda ogrodniczka. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne liliowce , niech szybko narastają to się wymienimy ,,
A ten malutki kwiatuszek niedługo będzie zrywał kwiaty do wazonu i pomagał w ogrodzie ..
Mój album
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Naprawdę dostrzegłam piękno w kwiatach liliowca. Jednak w pełnym słońcu jak to robiłam w ubiegłym roku zdjęcia są złe a kolory przekłamane. Rosną na południowej ścianie działki więc zdjęcia w południe są zawsze pod słońce. Muszę je okryć na zimę, żeby nie przeżywać szoku wiosną. I najważniejsze jest to że nie zjadają je nornice, a ślimaki wszystkiego nie zjedzą.
A Roksanka mnie zaskakuje, widziała, że ja kiedyś podlewałam doniczki i koszyki konewką i po paru dniach mając w reku butelkę po mineralnej podchodziła do doniczek i je podlewała (oczywiście na niby bo butelka była pusta).
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Krysiu Roksanka to prawdziwe słoneczko jest słodziutka ;:196 Rośnie prawdziwa pomocniczka, gdy jako taka kruszynka już zaczyna pomagać i podlewać kwiatuszki :D
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj zakwitła nowa lilia tylko na jeden kwiatek, zakum marketowy.
Natomiast bardzo byłam zdumiona kiedy zobaczyłam kwiat sasanki.
Pamiętacie moją wczesną rozsadę pomidorków na oknie. One dobrze obrodziły i dojrzewają. Rosną w wielkiej ciasnocie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Troszkę popadało ale nie za wiele.
Wszędzie unosi sie zapach floksów. Całośc dopełnia żółc kwiatów słoneczniczka szorstkiego. Tak jedne jak i drugie są nie zawodne. Rosną, kwitną i same się rozsiewają. Bez chorób oprysków i wymarzania. A my sięgamy po egzotykę - też piękną.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu - kwiaty cudne! Pomidorki już Ci dojrzewają, super, moje jeszcze zieloniutkie :( Roksanka to mała ogrodniczka, taki ogród to świetna sprawa dla dzieciaków, moja trzyletnia panienka ostatnio obrywała ze mną listki mięty do suszenia i była przeszczęśliwa, że cały talerz naskubała :lol:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Krysiu,taka odchowana piękną lilie na dwóch nóżkach tez bym chciała,a u mnie ani widu ani słychu i na najblizszą przyszłość się nie zanosi.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam trzech małych wnuczków i czworo dorosłych ,, ale tylko jeden w domu , ten lubi mi pomagać od małego może trochę odziedziczył po babci zamiłowanie do ogrodu bo córki żadna nie lubi kwiatów . W ich ogrodach tylko iglaki i krzaki .. Lilie u mnie już przekwitają .. ale też mam taką żółciutką tylko jeszcze w pąku ..
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”