Mojego wszystkiego po trochu....

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mojego wszystkiego po trochu....

Post »

Wiitam Ewe :wit Ogrodniczke nr 1 na Śląsku ;:180 Kocham Śląsk !! Piekny lasek ;:138 a grzybki są? Mega cudnych lili ,róż,innych roslin ;:138 ,mnie zaciekawiła szklarnia i metoda pierscieniowa? kupiłem namiot ogrodniczy do pomidorów,na razie stoji w paczkach w sypialni,w marcu będę go montowac,po przygotowaniu miejsca i gleby ,pomidorki super,czy moge prosic o fotki z pomidorami jak rosną? Pozdrawiam,Miłego dnia ;:180
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

HalinaK ;:196 ;:196
rico62 witaj Dziękuję bardzo ale nie zasłużyłam na taki zaszczyt :oops: :oops:
Sadzę w pierścieniach ponieważ nie muszę wymieniać całej ziemi w szklarni na spód każdego pierścienia daję obornik, potem kompost wymieszany ze świeżą ziemią ogrodową, a i podlewanie jest wygodniejsze i mniej wody zużywam. Szklarnia ma już ok 30 lat. Miałam tylko zdjęcia zaraz po posadzeniu pomidorów. W lasku są grzybki -prawdziwki, ale mało bo i lasek niewielki kilka hektarów. Idę pobuszować po twoim ogrodzie. :wit
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam wieczornie Ewe :wit dziekuje za odwiedzinki :D pierwszy raz będę uprawiac pomidory pod folią namiot nie duzy 3m na 2,20 -1,90 wys ,podobno 18 krzakow mi tam wejdzie ;:14 u mnie gleba jest słaba ,szpadel wbije i koniec potem glina! mysle czy tez nie zastosowac tych pierscieni ;:180 ,pomidory pod gołym niebem padaja co roku!! miałem ostatnio w wiadrach i było wmiare ok, jaka głebokosc maja te pierscienie i srednice Sorry ze Cie tak męcze :oops: Miłego Wieczoru ;:180
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p

Post »

Pierścienie są dość duże ok 25-30cm szerokości i tyle samo głębokości. W pierścieniach sadzę dopiero drugi rok i bedę sadziła dalej tylko ja mam dużą szklarnie i wchodzi do niej setka krzaczków. W zeszłym roku miałam obfite zbiory, niestety nawet w szklarni muszę zapobiegawczo pryskać na grzyby, w początkowych latach uprawy w szklarni rodzice nie pryskali, ale teraz już muszę. Mimo wietrzenia i nie lania po krzakach niestety choroby grzybowe atakują, ja robię opryski jak zobaczę pierwsze oznaki choroby staram się aby wilgotność w szklarni była jak najmniejsza, podlewam tylko do pierścieni. Nie zamęczasz mnie pytaniami jakby coś jeszcze służę odpowiedzią.
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Ewka wszystkiego po trochu , Ok. Tylko że jak się ma wszystkiego na setki to chyba już nie trochę. Jeszcze tylko z żurawkami możesz powiedzieć , że trochę. Igor w ciągu roku doszedł w pobliże setki , możliwe jest pobić ten wynik ;:7 ;:7 Masz gdzie posadzić tyle roślin, widzę , że wokół ogrodu masz otwartą przestrzeń. Szklarnia także prowadzona profesjonalnie. Setka krzaków w pierścieniach , sporo pracy . Wymiana ziemi droga i bardzo pracochłonna. Przy metodzie pierścieniowej , łatwiej utrzymać niską wilgotność.
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p

Post »

Cała działka z placem na którym stoi dom ma 53 ary, jeszcze kilka lat temu (jak wszystko było w rękach rodziców) kilka arów ziemniaczków i warzyw, teraz z roku na rok coraz więcej ziemi zaczynam uprawiać. I tak jeszcze kawałek leży ugorem -na razie ;:224 Jak mi braknie to mój wujek ma dużo ziemi leżącej ugorem w pobliżu. A i mam jeszcze posadzone kilka lat temu malinki 1000 szt, robię winko- niezastąpione jest w taką zimę jak ta.
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam Ewe--A te pierscienie są własnej produkcji? czy kupne? czy są zrobione z jakiejs foli? Winko na pewno Super!! proszę nie robić smaku ;:136 ;:180 :wit
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p

Post »

Pierścienie własnej produkcji, moi rodzice mieli kilka rolek takiego dość grubego i w miarę giętkiego plastiku, wycinałam nożyczkami.
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dziekuje Ewa ;:167 -staram sie zbierac informacje by niebyło jakiejs wpadki ;:14 musze ziemie kupic dobrą 10 worków podobno jest w Castoramie , i w marcu wykopac 20 dołków :D :;230 mam worki grube folia i mam zamiar je wykorzystac,Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wreszcie cię znalazłam , kwiaty znam z albumu ale i tu obejrzę i poczytam o twoich zmaganiach .. adres podam na PW.. popatrzę jeszcze na liliowce i iryski tez mam ich sporo ale coraz więcej kolorów się pojawia ,, Widzę że i ty masz sporą działkę to i roboty w bród ,, coś o tym wiem ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No tego lasku to Ci zazdroszczę....... :D
A właściwie to nie tyle lasu co prawdziwków tak blisko domu - pozytywnie oczywiście. :uszy
Czy śnieg już stopniał u Ciebie?
U mnie jeszcze wszystko pod nim.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewa jak u Ciebie po zimie ?
PÓŁ hektara..... ;:224 to dopiero masz możliwości.
Ale nie zazdroszczę pielenia.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p

Post »

kogra jak skończę to już muszę zaczynać od początku, ale już nie mogę się doczekać wiosny. Poza tym nie wszystko jeszcze uprawione zostało duuużo trawy, która corocznie objętościowo się zmniejsza. :uszy Mam trochę nowych tulipanów, hiacyntów, żonkili, liliowców, lilii, oczywiście u mnie trochę........ Pozamawiałam jeszcze żurawki, brunerki, a i mieczyki. Posiałam pomidorki właśnie wschodzą tylko 14 odmian. ;:132 ;:223 a jeszcze nie będzie mnie od 22marca do 19 kwietnia, pewnie jak zwykle coś kwitnącego przegapię ;:223 ;:223
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewuniu rzeczywiście pół ha to jest coś, ale jak mówiła Grażynka pielenia nie zazdroszczę .

No to irysów i liliowców możesz nasadzić . Ja na razie z porządkami jeszcze się wstrzymuję choć do połowy marca , nadal w nocy mają być przymrozki .

Genia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Powtórzę za Genią, liliowce możesz sadzić.... :;230
Będzie się z kim wymieniać lub kupować.
Żurawki też mogą być, bo jak liliowce prawie bezobsługowe.
To kto w czasie twojego wyjazdu zajmie się ogrodem ?
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”