Ogródek AGNESS cz.7
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.7
Dorotko, teraz na tapetę wskoczą inne ogrodowe słoneczka
Jeszcze jest ich troszke do przypomnienia jest , do wiosny jeszcze czasu troszkę zostało, wiec będziemy sobie go umilać widokiem kolorowych kwitnących rabat
Aniu dziękuję
W dużym mieście plastycy mają fajnie, szczególnie w reklamie, ale w małym mieście niestety nie....ja np pracuję w kinie
Aniu , faktycznie ona jest taka słoneczna i piegowata . Kwintesencja upalnego lata
Bożenko, ale przesadzasz
masz śliczne fotki, a roślinki na nich cudeńka prawdziwe, można oglądać i oglądać bez końca ......i zazdraszczać
szczególnie hortensji
Gosiu one są takie pogodne i wesołe

Aniu dziękuję

Aniu , faktycznie ona jest taka słoneczna i piegowata . Kwintesencja upalnego lata

Bożenko, ale przesadzasz

Gosiu one są takie pogodne i wesołe

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Cuda pokazujesz. Moja ulubiona to lilia św Antoniego - z wyglądu skromna, ale ten zapach
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- AGNESS
Dorotko, lilia Św Antoniego, to lilia, która darzę największym sentymentem, to pierwsza lilia jaką poznałam, jaka rosła w ogrodzie, zawsze sadziła je moje mama . Były w moim otoczeniu praktycznie od zawsze
Zapach mają faktycznie prześliczny i cudnie wyglądają rosnąc w grupie 

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No proszę, i kto to mówi o lenistwie... TAKIE lilie wyhodować...

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witaj Aguś Lilia Św. Antoniego obsypana tyloma kwiatami - ślicznie się prezentuje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Agniesiu
U Ciebie widzę istny zawrót liliowy
.
Przepiękna kolekcja bez wyjątku , każda wygląda rewelacyjnie , ja chyba znowu się skuszę na kilka ładnych odmian bo uwielbiam je tak samo jak Ty
.
Lilii Św. Antoniego nie mam i właśnie na nią będę w pierwszej kolejności polował , widziałem w zeszłym sezonie cebule na ryneczku ale przegrały ze storczykiem
.
Sorbet u mnie w zeszłym roku tak ładnie nie kwitła , chyba przez nie właściwe przesadzenie... , mam nadzieję że w tym roku będzie tak samo piękna jak 2 lata temu i dłużej bo poskrzypka liliowa zrobiła z niej wycinankę łowicką
.
Patricia's pride to jedna z moich ulubionych , mam 2 sztuki :P .
Szkoda tylko , że z orientalnymi jest problem z zimowaniem
. W zeszłym roku nie miałem ani jednej orientalnej i nie poczułem tego wspaniałego zapachu , kupiłem 6 a wszystkie były pomarańczowe azjatki
.
Pozdrawiam

U Ciebie widzę istny zawrót liliowy

Przepiękna kolekcja bez wyjątku , każda wygląda rewelacyjnie , ja chyba znowu się skuszę na kilka ładnych odmian bo uwielbiam je tak samo jak Ty

Lilii Św. Antoniego nie mam i właśnie na nią będę w pierwszej kolejności polował , widziałem w zeszłym sezonie cebule na ryneczku ale przegrały ze storczykiem

Sorbet u mnie w zeszłym roku tak ładnie nie kwitła , chyba przez nie właściwe przesadzenie... , mam nadzieję że w tym roku będzie tak samo piękna jak 2 lata temu i dłużej bo poskrzypka liliowa zrobiła z niej wycinankę łowicką

Patricia's pride to jedna z moich ulubionych , mam 2 sztuki :P .
Szkoda tylko , że z orientalnymi jest problem z zimowaniem

Pozdrawiam

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
No to ja się przyznam , choć z
, że i ja dorobiłam się lili Sw.Antoniego!
Czemu z
?
Tu jest pies pogrzebany!
Moja zaradność i oszczędność , podpowiedziała mi kup jedną , a zobaczysz co z niej wyrośnie !
No i kupiłam jedną , za 3 , słownie trzy Polskie złote była , i wypuściła mi jesienią swe piękne sławne liście , po czym podobno idzie poznać , że to ta!
Mądra Dorotka kupiła jedną!!!!
To się nazywa zaradność , z oszczędnością w parze!

Czemu z

Tu jest pies pogrzebany!

Moja zaradność i oszczędność , podpowiedziała mi kup jedną , a zobaczysz co z niej wyrośnie !
No i kupiłam jedną , za 3 , słownie trzy Polskie złote była , i wypuściła mi jesienią swe piękne sławne liście , po czym podobno idzie poznać , że to ta!

Mądra Dorotka kupiła jedną!!!!

To się nazywa zaradność , z oszczędnością w parze!

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A może bardziej ostrożność - bo a nuż nie byłaby to ona ?
Kiedyś miałam ich mnóstwo, ale potem wcięły je ślimaki.
No i też nie mam ani jednej.
Ale jak kupię to z kwiatami, bo też już kilka razy się nacięłam.
Kiedyś miałam ich mnóstwo, ale potem wcięły je ślimaki.

No i też nie mam ani jednej.

Ale jak kupię to z kwiatami, bo też już kilka razy się nacięłam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Aguś,AGNESS pisze: lilia Św Antoniego, to lilia, która darzę największym sentymentem, to pierwsza lilia jaką poznałam, jaka rosła w ogrodzie, zawsze sadziła je moje mama . Były w moim otoczeniu praktycznie od zawszeZapach mają faktycznie prześliczny i cudnie wyglądają rosnąc w grupie

U mnie dokładnie było tak samo, Lilia biała pozostała w ogrodzie po mamie, o dziwo przez lata była zapomniana i rosła bez najmniejszej uwagi i pielegnacji. To się nazywa siła życia!

- AGNESS
Ewuniu dziękuję
a lilijki jakoś tak same się wyhodowały
Zytuś ona mogłaby kwitnąć dla mnie całe lato
Arturku, lilie orientalne faktycznie delikatniejsze od azjatek, ja zawsze wykopywałam na zimę, w zeszłym roku je zostawiłam i pięknie przetrwały....zobaczymy jak będzie w tym roku
Ależ miałeś pecha z tym zakupem, wszystkie pomarańczowe azjatki....a gdzie to trafił Ci się taki przekręt?
Patricię też bardzo lubię , jest piękna i wspaniale się rozrasta, jak miałeś 2 to w tym roku pewnie będziesz miał ze 4
Dorotko 3 zł za cebulę to naprawdę niedużo, widziałam ceny co najmniej 3 x droższe i to okazyjnie najtaniej, w sprzedaży są nawet po 15 zł jedna cebula
Ale jak trafisz jeszcze raz to sobie dokupisz
Grażynko masz całkowitą rację, pomyłki ( mniej lub bardziej celowe
) bywają bardzo często....
A te Twoje ślimory to łobuzy, wiosna nakarm ich groszkami
Ewuniu to mamy podobnie, moje mama już kwitami sie nie zajmuję przeszło to na mnie
Ona teraz szaleje pomidorowo

Zytuś ona mogłaby kwitnąć dla mnie całe lato

Arturku, lilie orientalne faktycznie delikatniejsze od azjatek, ja zawsze wykopywałam na zimę, w zeszłym roku je zostawiłam i pięknie przetrwały....zobaczymy jak będzie w tym roku

Patricię też bardzo lubię , jest piękna i wspaniale się rozrasta, jak miałeś 2 to w tym roku pewnie będziesz miał ze 4

Dorotko 3 zł za cebulę to naprawdę niedużo, widziałam ceny co najmniej 3 x droższe i to okazyjnie najtaniej, w sprzedaży są nawet po 15 zł jedna cebula

Grażynko masz całkowitą rację, pomyłki ( mniej lub bardziej celowe

A te Twoje ślimory to łobuzy, wiosna nakarm ich groszkami

Ewuniu to mamy podobnie, moje mama już kwitami sie nie zajmuję przeszło to na mnie

Agnieszko ślicznie iryskowo!
Czy ten na ostatnim zdjęciu to miniaturka? Iryski kojarzą mi się z widokami z dzieciństwa i zawsze mi się będą podobać! Tylko teraz jeszcze jest tyle odmian, że głowa boli! Chciałoby się je wszystkie mieć!

grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
To już pokażny zbiór lilii-piękne.Białe zawsze eleganckie i wszędzie pasują ale kolor też jest potrzebny i mnie zauroczyła lilia Sorbet-.Ja również nie powyciągałam cebul no i z duszą na ramieniu oczekiwać będę na efekty lenistwa.
Agnieszko ja już nie mam skrawka ziemi do zagospodarowania a tu takie iryski pokazujesz.
Agnieszko ja już nie mam skrawka ziemi do zagospodarowania a tu takie iryski pokazujesz.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aguś, ten pierwszy, na górze.. na mam dla niego specjalne zachwyty 

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam