hen_s-Heniu proszę bardzo zdjęcia zapączkowanych hojek, mam nadzieję że to zachęci Twoje do kwitnienia.
elcia1974- Elu ja też nie jestem fachowcem w dziedzinie storczyków, wydaje mi się że ten o którego pytasz to Dendrobium nobile.
justus27-no mam nadzieję ze Dinas rozwinie swoje pączki a nie zasuszy.
miniulek- ja doniczkowymi trochę lepiej zajmuję się zimą bo latem jak sezon ogrodowy to traktowane są po macoszemu nawet nie bardzo wiem co się dzieje na parapetach i czasami roślinki mnie totalnie zaskakują.
trzynastka- storczyki to prawie wszystko roślinki zakupione na wyprzedażach albo przywiezione od znajomych do reanimacji. Po tych małych sadzonkach skrętników nie widać że zima , rosną w dobrym tempie.
heliofitka-Iwonko moje dorosłe skrętniki też marniutkie , i rzeczywiście na zimę co roku marnieją, maluchy natomiast nic sobie nie robią z zimy i nie odpoczywają.
fiskomp-Basiu opisanie posadzonych skrętnikowych listków zdarzyło mi się po raz pierwszy bo do tej pory to też tak miałam ze trzeba było czekać na kwitnienie żeby zobaczyć co to za roślinka.Człowiek całe życie się uczy.
To jeszcze ta hoja co udaje że kwitnie
I moje "ziółko"
I fikus który łysieje mimo tłumaczeń że jak zgubi liście to pójdzie na kompost