Pozytywnie zakręcona

Zablokowany
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pozytywnie zakręcona

Post »

Odżywkę Biohumus powinnaś dostać w każdej kwiaciarni.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Gosiu i jak udało Ci się kupić odżywkę ?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

U mnie po biohumusie storczyki zaczęły dostawać żółtych plam.
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

Dostałam odżywkę w LM.. Przyznam się, że dopiero dzisiaj się za to wezmę - jestem 13 dzień w pracy pod rząd i jeszcze trzy dni przede mną i po prostu padam na twarz :cry:

Mam nadzieję, że coś poradzę - taki pomór, aż przykro patrzyć :(
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

A nam tego Gosiu ciężko czytać. :( Używam biohumusu od lat i nigdy nie stwierdziłam strat tylko po jego zastosowaniu. Dla mnie jest bezpiecznym nawozem, wręcz ekologicznym.
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Grażyna Widera dzisiaj dopiero zastosuję odżywkę. A pomór to chyba od tej głupie zimy, kaloryferów itp. Trzymajcie kciuki, żeby więcej mi nie padło....
A tak w ogóle to trzymam w postanowieniu i nic nowego nie kupiłam... :(
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
kojuna
50p
50p
Od: 28 lis 2010, o 12:42

Post »

Gosiu, przepraszam, że w Twoim wątku, ale chciałam zapytać Grażynę jak rozcieńcza Biohumus, stosując go do storczyków.
Używam go do innych roślin doniczkowych i wiem, że rozcieńczanie jest bardzo elastyczne.
Serdecznie pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Grażyna Widera pisze:A nam tego Gosiu ciężko czytać. :( Używam biohumusu od lat i nigdy nie stwierdziłam strat tylko po jego zastosowaniu. Dla mnie jest bezpiecznym nawozem, wręcz ekologicznym.
A u mnie storczyki zaczęły dostawać plam. Na pewno to po nim, ponieważ gdy zaprzestałam stosowania, plamy znikły. Może będzie dobry, jakby go stosować na przemian z innymi nawozami, żeby dostarczyć też składników, których w nim brakuje, ale nie polecam stosowania samego biohumusu, bo on chyba nie ma wszystkich składników potrzebnych storczykom, a storczyki na niedobory reagują przebarwieniami liści.
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Gosiutrzymamy kciuki,oby odżywka pomogła.Przeniosłaś je z tej podłogi?
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu trzymam bardzo mocno kciuki za Twoje storczysie ;:215 . Pamiętasz jesteśmy umówione na ich podziwianie więc pogadaj z nimi żeby wzięły się w garść :wink: Moje po tej odżywce mają się b. dobrze i nic się nie dzieje ,żadnych plam .Uważam jak Grażynka ze jest to odżywka wręcz ekologiczna .
Gosiu ja też się trzymam w postanowieniu :roll:
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu jak się mają ;:147
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Witam wszystkich, zadziałałam z odżywką ale na jakies efekty musimy poczekać. Ja teraz stosowałam florovit i teraz będę na przemian z biohumusem .... mam nadzieję, że pomoże chociaż kwiatki są w opłakanym stanie,,,, :(
Na trzech falkach znalazłam jeszcze pojedyncze wełnowce (wykończą mnie te robale........) na jednym znalazłam trzy tarczniki - nie wiem skąd mi się wzięły..... :(
Na jednym z dendrobium zauważyłam, że ma dziwne liście... zobaczcie co to może być ?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a na jednym z sabotków zauważyłam coś takiego - czy to efekt, że ma za mokro - ale ja tak często go nie podlewam...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A co do zakupów to trzymam się w postanowieniu - jak widzę moje biedactwa to aż żal kupować nowe...
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Pierwsze fotki dendrobium to chyba jakies robale... U mnie listki tak wyglądają po żerowaniu przędziorków.

Miałam też podobnie zalanego sabotka, niestety go straciłam. Może Tobie uda się go jeszcze uratować.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu sabotek wygląda tak jak moje maluchy kiedy je traciłam :( a czy wysadziłaś go z podłoża żeby zobaczyć korzenie? bo pewnie tu tkwi przyczyna .Moje miały korzonki w opłakanym stanie, a ja za późno zajrzałam do nich może gdybym wcześniej to zrobiła to jeszcze coś bym zaradziła. A czy na wełnowce użyłaś jakiś oprysk ?
Gosiu nie załamuj się ,będziesz bogatsza w wiedzę .Próbuj wszystkiego coś na pewno pomoże .Trzymam kciuki ;:196
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Gosiu sabotek wygląda tak jakby woda dostała się między listki a dendrobium tak wygląda po żerowaniu przędziorków lub wciornastków.Gosiu trzymam kciuki za chorowitki ;:215
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”