Pozytywnie zakręcona
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pozytywnie zakręcona
Odżywkę Biohumus powinnaś dostać w każdej kwiaciarni.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Gosiu i jak udało Ci się kupić odżywkę ?
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
U mnie po biohumusie storczyki zaczęły dostawać żółtych plam.
Dostałam odżywkę w LM.. Przyznam się, że dopiero dzisiaj się za to wezmę - jestem 13 dzień w pracy pod rząd i jeszcze trzy dni przede mną i po prostu padam na twarz
Mam nadzieję, że coś poradzę - taki pomór, aż przykro patrzyć

Mam nadzieję, że coś poradzę - taki pomór, aż przykro patrzyć

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
A nam tego Gosiu ciężko czytać.
Używam biohumusu od lat i nigdy nie stwierdziłam strat tylko po jego zastosowaniu. Dla mnie jest bezpiecznym nawozem, wręcz ekologicznym.

Grażyna Widera dzisiaj dopiero zastosuję odżywkę. A pomór to chyba od tej głupie zimy, kaloryferów itp. Trzymajcie kciuki, żeby więcej mi nie padło....
A tak w ogóle to trzymam w postanowieniu i nic nowego nie kupiłam...
A tak w ogóle to trzymam w postanowieniu i nic nowego nie kupiłam...

Gosiu, przepraszam, że w Twoim wątku, ale chciałam zapytać Grażynę jak rozcieńcza Biohumus, stosując go do storczyków.
Używam go do innych roślin doniczkowych i wiem, że rozcieńczanie jest bardzo elastyczne.
Używam go do innych roślin doniczkowych i wiem, że rozcieńczanie jest bardzo elastyczne.
Serdecznie pozdrawiam Iwona
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
A u mnie storczyki zaczęły dostawać plam. Na pewno to po nim, ponieważ gdy zaprzestałam stosowania, plamy znikły. Może będzie dobry, jakby go stosować na przemian z innymi nawozami, żeby dostarczyć też składników, których w nim brakuje, ale nie polecam stosowania samego biohumusu, bo on chyba nie ma wszystkich składników potrzebnych storczykom, a storczyki na niedobory reagują przebarwieniami liści.Grażyna Widera pisze:A nam tego Gosiu ciężko czytać.Używam biohumusu od lat i nigdy nie stwierdziłam strat tylko po jego zastosowaniu. Dla mnie jest bezpiecznym nawozem, wręcz ekologicznym.
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Gosiutrzymamy kciuki,oby odżywka pomogła.Przeniosłaś je z tej podłogi?
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
Gosiu trzymam bardzo mocno kciuki za Twoje storczysie
. Pamiętasz jesteśmy umówione na ich podziwianie więc pogadaj z nimi żeby wzięły się w garść
Moje po tej odżywce mają się b. dobrze i nic się nie dzieje ,żadnych plam .Uważam jak Grażynka ze jest to odżywka wręcz ekologiczna .
Gosiu ja też się trzymam w postanowieniu

Gosiu ja też się trzymam w postanowieniu

Gosiu jak się mają 

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam wszystkich, zadziałałam z odżywką ale na jakies efekty musimy poczekać. Ja teraz stosowałam florovit i teraz będę na przemian z biohumusem .... mam nadzieję, że pomoże chociaż kwiatki są w opłakanym stanie,,,,
Na trzech falkach znalazłam jeszcze pojedyncze wełnowce (wykończą mnie te robale........) na jednym znalazłam trzy tarczniki - nie wiem skąd mi się wzięły.....
Na jednym z dendrobium zauważyłam, że ma dziwne liście... zobaczcie co to może być ?

a na jednym z sabotków zauważyłam coś takiego - czy to efekt, że ma za mokro - ale ja tak często go nie podlewam...

A co do zakupów to trzymam się w postanowieniu - jak widzę moje biedactwa to aż żal kupować nowe...

Na trzech falkach znalazłam jeszcze pojedyncze wełnowce (wykończą mnie te robale........) na jednym znalazłam trzy tarczniki - nie wiem skąd mi się wzięły.....

Na jednym z dendrobium zauważyłam, że ma dziwne liście... zobaczcie co to może być ?

a na jednym z sabotków zauważyłam coś takiego - czy to efekt, że ma za mokro - ale ja tak często go nie podlewam...

A co do zakupów to trzymam się w postanowieniu - jak widzę moje biedactwa to aż żal kupować nowe...
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pierwsze fotki dendrobium to chyba jakies robale... U mnie listki tak wyglądają po żerowaniu przędziorków.
Miałam też podobnie zalanego sabotka, niestety go straciłam. Może Tobie uda się go jeszcze uratować.
Miałam też podobnie zalanego sabotka, niestety go straciłam. Może Tobie uda się go jeszcze uratować.
-
- 1000p
Gosiu sabotek wygląda tak jak moje maluchy kiedy je traciłam
a czy wysadziłaś go z podłoża żeby zobaczyć korzenie? bo pewnie tu tkwi przyczyna .Moje miały korzonki w opłakanym stanie, a ja za późno zajrzałam do nich może gdybym wcześniej to zrobiła to jeszcze coś bym zaradziła. A czy na wełnowce użyłaś jakiś oprysk ?
Gosiu nie załamuj się ,będziesz bogatsza w wiedzę .Próbuj wszystkiego coś na pewno pomoże .Trzymam kciuki

Gosiu nie załamuj się ,będziesz bogatsza w wiedzę .Próbuj wszystkiego coś na pewno pomoże .Trzymam kciuki

Gosiu sabotek wygląda tak jakby woda dostała się między listki a dendrobium tak wygląda po żerowaniu przędziorków lub wciornastków.Gosiu trzymam kciuki za chorowitki 

Zapraszam...
i pozdrawiam..