Mój azyl na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój azyl na ziemi

Post »

Witam serdecznie.... w imieniu mojego Pana :)

Wabie się Kajla jestem 3 m-c sunią rasy mix, lubie chasać po ogrodzie i gryzę wszystko co mogę hau hau
w ogrodzie mojego Pana pomagam mu sadzić roślinki, jak widzę, że coś źle robi to mu doniczkę zabiorę i postawię gdzie trzeba, a to dołek wykopie w odpowiednim miejscu... a jak stwierdzę, że zadużo gdzieś kory to zabiorę tu i uwdzie hau hau

Obrazek

Obrazek

Tak tak widać, że mam zamiłowanie do roślin, szczególnie do domowych (chce zrobić młodą sadzonkę, na pewno Pan będzie zadowolony :) ) hau hau

Obrazek

Obrazek

Tak tak jestem bardzo grzeczna, oby tylko Pan niewidział co narobiłam w ogrodzie hau hau :)
muszu852
1000p
1000p

Post »

Witam są to obiecane zdjęcia z Targów...
Dział się sporo tylko na wszystko nie starczyło czasu więc pokazuję nieliczne zdjęcia z imprezy :)
Obrazek
Jak można zauważyć ludzików kręciło się sporo, każdy coś w reklamóweczce niósł więc coś dla każdego było...
Obrazek
Takich straganów z cebulami było mnustwo, każdy mógł coś dla siebie znaleźdź, a to Tulipany, a to krokusy itd itp...
Obrazek
a tu natomiast stoisko z Trawami niektóre to już potężnych rozmiarów, i przepięknie się komponowały aż miło było popatrzeć....
Obrazek

Obrazek
Stoisko z bylinkami było ich naprawdę sporo do wyboku do koloru...
Obrazek
stanowisko cieszące się bardzo dużą popularnością Ciekaw jestem czymu hym ...
muszu852
1000p
1000p

Post »

A tak prezentuje się moja nowa rabata trochę skromna ale z czasem man nadzieję, że jeszcze się wzbogaci :)
Obrazek

Obrazek

oraz niektóre wybrane elementy :)
Obrazek
Karmnik ościsty przy kamieniu...
Obrazek
świerk Glauca globosa...
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Michale witaj.
Bardzo ładny piesek i jak wspaniale się zaprezentował.
Na targach rzeczywiście niesamowity wybór roślin, piękna kolekcja traw i żórawek, warto na takie targi się wybierać.
Ładnie wygląda Twoja rabata, widzę śliczną sosnę chyba himalajską, czy wejmutkę, gdyż na iglakach za bardzo sie nie znam. Jest takazieloniutka, nie wiem dlaczego na moich sosnach masowo żółkną igły. :)
muszu852
1000p
1000p

Post »

Tajko ...
To sosna wejmutka ma już pare ładnych latek i tak sobie rośnie powolutku:) co do igirł to nie żółkną dzięki bogu gdyż słyszałem o rdzy porzeczkowej która ją atakuje...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michał żałuję że nie było mnie na tych targach ,żurawki nie drogie pewnie kupiłabym kilka .
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Witam . Ładny "KAMYCZEK"na nowej rabacie ,w ilu chłopa go przesuwało .Ciekawe fotki z Targów .
Masz dzielnego pomocnika , przy jego pomocy ogród będzie CUD MIÓD.
muszu852
1000p
1000p

Post »

aleksanderku....
co do kamienia to on był tu od samego początku tylko nie wiedziałem jak go wykorzystać i nagle takie coś mi przyświtało do głowy i tyle ... :)
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Taki to zgubny wpływ forum, że jak człowiek się naogląda, to mu potem świta w głowie i po prostu musi to wykonać :;230

Muszu - psiuńka to po prostu jakiś 'gacopyrz' :D Uszyska wielki, ślepka zbójeckie , no - czysty gałgan :D
Bardzo dobrze, że ja wziąłeś - wielorasowce są kochaniutkie, a Ty teraz musisz mieć pieska do kochania...

A pokaż trochę więcej widoczków ogrodowych... Piękna sosna zerka tam z tyłu.. A co dalej, za nią?
Pozdrówki - Ula
muszu852
1000p
1000p

Post »

ulu za nią to jeszcze nic nie rośnie opróć dali w tym roku wysadzonych na wiosnę chce jej jakieś doborowe towarzystwo znaleźdz masz może jakąś myśl przewodnią... chętnie wysłucham rad...
Miałem taki zamiar jakiegoś bukszpana jej do towarzystwa dosadzić trochę wrzosów i jakieś tujki na przemian z krzewami liściastymi ...
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

oo! :D bylismy u siebie w tym samym czasie
psinka superowa-chyba duża bedzie prawda? pomocna będzie w ogrodzie jak nic :D -pozdrowionka
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Muszu-sosnowy szu-szu - do sosny to azalię trzeba dosadzić koniecznie!!! Wielkokwiatową co rośnie wysoko i szeroko, a także karłowe japońskie. Kwitną, pachną, dodają elegancji - i nie są specjalnie trudne w uprawie. I żona się ucieszy....
A z zimozielonych to bym dosadziła laurowiśnię - też elegancki krzaczek. Bukszpan mógłby też być, tylko od sadzonki do kulki - to ładnych kilka lat trzeba. A do takiej fajnej sosny to by się chciało już coś, co 'widać' :D
Mógłby też być któryś ze świerków o niebieskich igłach dla kontrastu (jakiś kulisty globosa), albo miniatura tuja w złotych kolorkach (jakaś aurea nana). Albo niska wierzba pendula...
Tak w ogólnym wyrazie, to widziałabym kompozycję: 1) sosna-kopka, 2) na prawo jakaś mała kopka albo kulka w innym kolorze, o wysokości 1/3 sosny, 3) na lewo i lekko do przodu, coś plackatego kwitnącego.
A między sosna, a tym czymś z przodu - tulipany!

Rozpędziłam się :D
Pozdrówki - Ula
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Witaj! Z wielką przyjemnością pooglądałam twój wątek....Prześledziłam tworzenie schodków i nasadzenia na skarpie-jestem pełna podziwu ;:138 a jak wiosną zakwitną te zakupione cebulki to będzie rajski ogród :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Michał śliczny ten Wasz piesek, już widzę że go kochacie :D
Nowa rabata bardzo fajna widzę, że zaczynasz wykorzystywać podkłady kolejowe, bo przecież kiedyś pisałeś że ich trochę masz. Pewnie sam się zastanawiasz co z nimi zrobić, bardzo dobrze to wyszło. :D
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj, muszu ! :wit
Ta twoja psinka jest po prostu super ! I to jej łobuzerskie spojrzenie :wink: . Już widać, że ma zamiłowanie do roślin, a co to będzie dalej, gdy zacznie rozwijać talent, naśladując swojego pana .... .
Mój piesek, który również jest wielorasowy, wabi się Amigo. Też jest bardzo pomocny w ogródku, szczególnie jak coś przekopuję lub wykopuję. Ma w sobie dużo z jamnika, bo strasznie lubi szukać kretów i myszy. Kopie wtedy zawzięcie głębokie dziury, często niestety tam, coś właśnie posadziłam ... . Dzięki niemu wiem, gdzie mają nory te okropne szkodniki i wtedy sypię im głęboko do korytarza trutkę. Wtedy mój "kopacz" siedzi jakiś czas w kojcu, żeby tej trutki nie wykopał. Dzięki temu wspołdziałaniu w tym roku nornice nie zeżarły mi tulipanów.
Tak więc nasze pieski rosną na dobrych ogrodników ..
Pozdrawiam
Cherry
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”