Ogród u stóp klasztoru

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p
Od: 26 sty 2010, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród u stóp klasztoru

Post »

AlinkoJeszcze raz dziękuje ;:180 ;:196 .Zrobiłam aż dwie duże kępki ;:138
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kurcze Alinko dostałem od Ciebie jukkę i trawkę , ale patrząc na te gołąbki mogłem prosić o ....nawóz ..... :;230

Ta jukka w paski u mnie również posadzona , widzę również że wypuszcza z boku odrosty , podobnie jak moje trytomy , jeśli takowych nie posiadasz służę rozsadą , choć pewniej lepiej na wiosnę....
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

marek po nawóz przyjedz najlepiej tirem :;230 i bierz ile chcesz a trytomy ....właśnie sprzedaje nadwyżki pomarańczowych ale mam też żółte
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ostatnio jadąc do domu jechałem za tirem który wiózł kurczaki do zakładów drobiarskich w Niepołomicach , gorąco było i korek , nie mogłem go ominąć , smród był taki że przesiąkło mi nawet ubranie więc jeśli ten nawóz też tak pachnie to dziękuję ...choć pewnie czyni cuda.. :uszy
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

To guano, to świetny nawóz potocznie zwany również saletrą (o złożonym składzie). O złoża tego specyfiku wybuchła nawet wojna między Chile , Peru i Boliwią. Mam nadzieję że uda się uniknąć forumowej... :;230
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Po długiej przerwie zajrzałam wreszcie na FORUM i ... do Twojego pięknego ogrodu kieruję pierwsze kroki !
alinaK pisze:EWELINOjesteś szalona nie znam cie osobiście ale polubiłam cie ,również za MAANAM ......i za ten koszyk
Myślę sobie ,że w każdym z nas jest odrobina szaleństwa i całe szczęście , bo gdyby nie ono żyło by się nam z pewnością smutniej , prawda ? A koszyk ma już kilku nowych " braciszków" , bo jak szaleć to szaleć !!! Znalazłam zresztą miejsce , gdzie wyplatają ciekawe, niedrogie kosze z wikliny...

Tymczasem poogladałam Ciebie zaległe zdjęcia ogrodowych zakątków - zachwycił mnie liliowy festiwal, okazałe pustynniki, kwitnąca pięknie jukka i rabata przy schodach , nad którą pieczę sprawuje oryginalny STRAŻNIK . Rzeczywiście barwinek nie najlepiej tam pasuje , choć nie razi . Jeśli jednak chcesz ,możesz dać w jego miejsce jakieś rojniki lub niskie , płożące rozchodniki, które "wyleją się " na murek. Podziwiam Twoją dbałość o szczegóły , ale wiem , że "diabeł tkwi" w nich właśnie !

Teraz sama zmykam do ogrodu , bo mam masę do nadrobienia...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Alinko, a co z zdjęciem szpadelka ;:65 ?
Marku w marketach sprzedają takie suszone o zapachu wanilii.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maakita pisze: Marku w marketach sprzedają takie suszone o zapachu wanilii.
:;230 eeee naprawdę , ja wolałbym miętowe.....

Widzę że masz Alinko u siebie red barona , zimuje sobie tak bezproblemowo ? ( i odnośnie spotkania i krótkiej rozmowy - ja dalej uważam że masz u siebie odętkę wirginijską.....) :wit
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marku red baron -nie ma z nim problemu a co do odętki to teraz ja dostałam jest większa i grubsza ale kwiat podobny .i co mam powiedzieć :;230 dalej nie wiem co mam .wiesz ta koleżanka jest po studiach ogrodniczych więc chyba wie co mówi a ja ........mam po prostu kwiatka
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam...
Widzę, że już coraz więcej stworzeń w Twoim ogrodzie się znajduję, ale zieloniutka żabulka, ąz miło popatrzeć niebawem może będziesz miała ich więcej...
ekologia to podstawa i Ty do tego dążysz :) a raczej każdy z nas dąży do ekologi mając własne zielone m2
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam i przepraszam że ostatnio trochę się zaniedbałam w wątku ale czas dzielenia nadwyżek z ogrodu zajmuje mi trochę czasu w drugim wątku .no tak kupujemy ,kupujemy a potem busz i trzeba dzielić ......sąsiadki ,forumki itd. zrobiłam sobie dzisiaj eskapadę po okolicznych szkółkach bo zachorowałam na hortensję limelight .tylko na nią a przywlokłam cały bagażnik do domu.jak aparat dojedzie z nad morza to wam ukażę moje zdobycze ;hortensje dębolistną
- dwukolorowa paniculata pinky winky
-limelight biała i różowa
-pinky winky kremowa
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Spodobała mi się donica z kordyliną i szczawikiem :)
muszu852
1000p
1000p

Post »

o ho ho szaleństwo ogrodowego nie widać końca :)
Alino witam znów serdecznie.
muszę nadrobić zaległości u Ciebie za moją długą nieobecność :)

pozdrawiam Michał :)
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAREK muszę cię teraz zaskoczyć że guano wcale tak okropnie nie śmierdzi a ja teraz używam już kompostu 3-letniego i ten już pachnie tylko ziemią .zapach jest z nieco przekompostowanego bo nawet nie ze świeżego

BENIUcieszę się że ci coś z tych wymianek wyrosło ,ja też delektuje się widoczkami rojników ,barwinków i sama już nie wiem czego bo tyle mi tego dałaś cieszę się że na to spotkanie będzie nas dużo będzie wesoło

EWUSIU_NITKOmam tylko nadzieje że posadziłaś w odpowiednim miejscu bo wiesz że ona lubi przeeeeeestrzeń

ANDRZEJ wojny u nas nie będzie kto przyjedzie ten dostanie worek ;:180

EWELINKO pracuje nad kontaktem z kuzynem rzeźbiarzem ,dzięki za miłe słowa.z tym barwinkiem jest tak jak ze wszystkimi zapychajkami .jak jest roślina mała to sadzimy kolo niej jak najwięcej żeby zapchać to miejsce a za 5 lat mamy busz i znowu łopata .tylko wtedy nie jest tak łatwo

MADZIUcierpliwości jeszcze 2 dni aparat nad morzem dzięki za namiary na róże będę zamawiać u nich jak pewne
MUSZU witaj po przerwie .nie wiem co się stało ale ostatnio bardziej mnie cieszą ci mieszkańcy niż kwiatki ;:108 żabka ma u mnie taki luksus że nawet ostatnio nie włączam pompy żeby skrzek był bezpieczny i ona się nie stresowała

DAWIDwitaj w moim wątku jak chcesz szczawik to proszę bardzo masz go w paczce
muszu852
1000p
1000p

Post »

:) he he ale dbasz o podopiecznych :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”