Nowy ogród Jacka 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Re: Nowy ogród Jacka 2010

Post »

To faktycznie mało :shock: :;230
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku to jednak masz tego wiesiołka którego miałam miec ja a nie mam i jeszcze pachnie frezją mmmmm :roll: Dzwonki piękne szczególnie podoba mi się gargański i kropkowany...-cudne są.Pozdróweczka ;:3
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jacku.
Dzwonki , to po orchideach moje naj ... są fantastyczne , drobny niech się rozrasta , dla mnie na cały ogród :roll: , a kropkowanego załatwiły mi koty :evil:
Świetnie je portretujesz , masz trafne wyczucie ich osobliwego , ulotnego piękna , no i dobrze , że wszystkie są podpisane ;:138
A 19 taksonów to ładna kolekcja , gratuluję.
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ojej, Jacku, to może raz daj szansę firletce i pozwól jej się trochę wysiać ;:180
Usunięcie zbędnych siewek na pewno nie będzie uciążliwe ( usuwam siewki pojedynczej, to wiem ;))
a ja byłabym Ci wdzięczna za taką sieweczkę :D
A czy z dzwonka dalmatyńskiego dąłoby się coś uszczknąć? Potrzebne mi niskie rośliny, mało ekspansywne ...
O ekspansywności dzwonka drobnego właśnie się przekonałam. Gałgan jeden przerósł mi cudnego goździka. Może dlatego przestał kwitnąć (goździk, nie dzwonek) :roll: Chyba będę go musiała wykopać i uwolnić od małego intruza :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku, wpadłam się przywitać po powrocie :D
Piękna kolekcja dzwonków!!
Wiciokrzewy japońskie mam od 6 lat i już dwukrotnie podmarzły. Na szczęście łatwo odbijają od korzeni.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JacekP pisze:Geniu, za to masz mnóstwo innych fantastycznych kwiatów :) Mnie akurat zafascynowały dzwonki i powolutku zdobywam następne :)
Myślę, że przybędzie Ci jeszcze jeden , którego nie masz :wink:
Ale kolekcję masz powalającą :shock:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witajcie! Dziś wydałem walkę na śmierć i życie skrzypom i nornicom. Skrzyp ekspresowo zarasta nową rabatę i poczęstowałem go po raz kolejny "starane". Nornice dotąd cierpliwie zwalczałem ekologicznie, ale dziś się wściekłem, jak zobaczyłem rozorany skalniak :evil: Natychmiast kupiłem karbid i będę je tak długo męczył, aż się wyniosą, bo przebrała się miarka :!:
No to mi ulżyło, jak się wygadałem :)

Grzegorz, dla mnie to niedużo, jak wertuję całe strony najprzeróżniejszych dzwonków. Ale dziś doszedł kolejny: campanula pulloides 'Jelly Bells' i stoi koło mnie, bo nie mogę się napatrzeć na jego urodę ;:108 To coś jakby pośredniego pomiędzy dzwonkiem drobnym a karpackim w kolorze ciemnego fioletu.

Fraziu, tak to ten wiesiołek :) Teraz co koło niego przechodzę, to wącham, bo lubię zapach frezji. W przyszłym roku będę robił sadzonki :)

Igor, to fajnie, że mogłem pomóc :)

Greto, dzięki :) Nie wiem, na którym miejscu u mnie są dzwonki ale na pewno na ważnym. Lubię tę ich ulotność, lekkość, zwiewność, niewinność ;:170

Izo, już zapisałem w kajecie, co dla Ciebie :) Z pełną smółką nie ma problemu, bo jest jej dużo w starej (dzikiej) części ogrodu. Stamtąd wziąłem tylko parę siewek.
W starym ogrodzie dzwonek drobny też poprzerastał inne skalniaki i ciężko go potem usunąć. Muszę mu porobić ograniczniki.

Moniko, dziękuję :) Na forum teraz królują róże i rozmowy o nich więc muszę jakoś zaistnieć, nie będąc w temacie różanym :;230

Marcin, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że przybędzie nowy dzwonek :tan
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Oj Jacku tyle piękności pokazujesz... aż się boję jutra... to dopiero będzie uczta... mam tylko nadzieje, że nie wyniosę Ci połowy ogrodu :lol:
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jacku nie odzywasz się w sprawie białego dzwonka,nie chcesz :?: :D .
Bierz póki chce dać :;230
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jacku, Ty chyba masz zapędy kolecjonerskie, bo jak już coś rzucisz to od ręki kilka odmian :D .
Tyle dzwonków na raz to jeszcze nie widziałam :lol: :uszy
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jacku
Przykro mi z powodu nornic ;:196
A próbowałeś sypać do otworów w ziemi zatrute ziarno ?
Nowy dzwonek musi być piękny :D
Dziś zakwitł mi karpacki w skrzynce okiennej, pomyślałam o Tobie i Twoich dzwonkach.
Jacku, kwitną jeszcze u Ciebie irysy ?
Nie lubisz róż, czy chcesz mieć, ale nie możesz się przekonać do nich ?
Kiedyś wydawały mi się pretensjonalne i przyciężkie, kiedy zobaczyłam na co je stać po latach polubiłam.
;:3 ;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Alu, sama zobaczysz, że rzeczywistość nie jest tak piękna, jak na zdjęciach. Cieszę się jednak, że będę mógł Cię gościć :)

Halinko, pewnie odpisałaś mi w swoim wątku a ja jeszcze nie przeczytałem :oops: Zaraz biegnę do Ciebie ale oczywiście że chcę białego dzwonka skupionego :tan "Chodzi" za mną od dawna.

Aniu, dzięki :) Chyba tak jest, jak piszesz. Ale w kolekcjonowaniu róż i tak jesteś niedościgniona ;:3

Agnieszko, zatrutego ziarna nie sypałem nornicom (szczurom tak) ale karbid podobno bardzo skuteczny i dobrze się składa, że dziś deszcz bo on w połączeniu z wodą daje najlepszy efekt. Tylko nie mogę zakopać tuneli, co mnie bardzo korci.
Róże lubię tak jak wszystkie kwiaty. Może kiedyś będą i róże u mnie :wink:
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Jacku powodzenia w walce z tymi małymi potworami :evil: u mnie karbid nie pomógł, wyjadły większość cebul.
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Jacku co za utrapienie w tym roku z tymi nornicami z deszczem też ,u mnie grasował kret jak go upolowałem przez tydzień było ok a teraz chyba całe stado nornic mnie atakuje 3 lile już podgryzione liście żółkną i opadaja i kopią jak zalone wiem że to nie krety bo nie ma kopców, ciekawe czy sprawdzi się ten karbid, czy może lepiej od razu jakąś trutkę kupić.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jacku piękne dzwonki, kiedy taką kolekcję uzbierałeś, też bardzo je lubię, każdy inny i jeden piękniejszy od drugiego a do tego te krople deszczu, niezwykle piękne zdjęcia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”