Ogród Igi . część 7
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Igi . część 7
Porządki domowe, to zło konieczne, no cóż chyba muszę się zmobilizować. 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Och...Iga....ja już 3 dzień myje okna....a dawniej robiłam to w jeden
najchetniej to bym zatrudniła kogoś do sprzątania w domu

-
- Kontakt:
A trza było pałać budować.grazynarosa22 pisze:Och...Iga....ja już 3 dzień myje okna....a dawniej robiłam to w jeden![]()

Ja w mojej maleńkiej chatce raz - dwa pomyję.

-
- 50p
- Od: 25 paź 2009, o 19:27
Witam Igo! Proszę o podanie cen żurawek. Dziękuję i pozdrawiamiga23 pisze:Bożenko , w połowie marca będę miała pełną ofertę , ceny i ilości.
Po 84 muszę brać nowości,one są w szklarni , na paletach. a stare po sztuce, ale na razie nie wiedzą co przezimowało.
Tulipanko, jak będą to wyślę do wszystkich ofertę odmianową.
Polu, nic mi nie da, że się zadeklarujecie, bo ja je i tak musiałam już zamówić.Inaczej bym nie dostała.To są nowości z tego roku.
Jak chcecie się popodniecać to proszę.
Na termin 10 tj. 8 marca.
Heuchera 'Midas Touch'-84
Heuchera 'Sashay'-84
Heucherella 'Sweet Tea'-84
Na termin 25 -32 .
Heuchera Elektra-84
Heuchera Elektric
Lime-84
Heuchera Lime Marmalade-84
Heuchera Lipstick-84
Heuchera Midnight Bayou-84
Heuchera Milan-84
Heuchera Mint Julep-84
Heuchera Mysteria-84
Heuchera Shanghai-84
Heuchera Sugar Plum-84
Heucherella Golden Zebra-84
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Do tych żurawek przydałoby się dołożyć parę metrów ogrodu. 

-
- Kontakt:
Oj, przydałoby się Andrzeju ,a tak z bólem serca muszę im znaleźć nowy dom.
U mnie zamieszka po 5 sztuk, myślę,że to będzie w w sam raz.A rosną w oczach.
Danusiu, odpisałam PW.
U mnie zamieszka po 5 sztuk, myślę,że to będzie w w sam raz.A rosną w oczach.
Danusiu, odpisałam PW.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A jak ty mnie zmartwiłaśiga23 pisze:
Agnieszko, to bardzo mnie zmartwiłaś, bo to są opuchlaki, nic na to nie działa, tylko nicienie,ale je się stosuje jak jest już ciepło.Nie chce Cię martwić, ale masz duży problem, bo to się rozmnaża i zżera żurawki i byliny od spodu.Nocą żeruje na powierzchni.Wygryza okrągłe dziurki.Musiałaś kupić z roślinką.A jak mi przesłałaś to uduszę, bo właśnie Creme Brule nie ma po zimie, dziś ją wykopię i zobaczę.

Co prawda ostro poczynałam z pazurkami i tylko ta jedna była podejrzana-jutro zerknę na resztę.
Może ta twoja Creme nie ode mnie?Nawet jeśli to bym zobaczyła przy wykopywaniu to robactwo.
Daję głowę że takiego gratisu nie przesłałam

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
No i dlatego od roku "przemyśliwuję" jak sie tej chałupy pozbyćiga23 pisze:A trza było pałać budować.grazynarosa22 pisze:Och...Iga....ja już 3 dzień myje okna....a dawniej robiłam to w jeden![]()
najchetniej to bym zatrudniła kogoś do sprzątania w domu![]()

iga23 pisze: A trza było pałać budować.![]()

Agnieszka pisze powyżej o pędrakach - ja przeszłam to w tamtym roku, straciłam połowę swoich żurawek. W tym roku skontrolowałam te, które są w doniczkach ... i te wstrętne pędraki są! Przesadziłam wszystkie, ale co będzie dalej ?
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Polu nie załamuj mnie
.
Co robić?Nie boisz sie o swoje hosty?

Co robić?Nie boisz sie o swoje hosty?
Host nie ruszały, żarły tylko żurawki i to tak perfidnie, że zostawały nie korzenie, tylko obgryzione kikutki. Trzeba by chyba spytać w ogrodniczym o coś na te ... błeee...agnieszka72 pisze: Co robić?Nie boisz sie o swoje hosty?

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Iga dobrze pisała o tych nicieniach
http://podszarotka.republika.pl/index1. ... odnik.html
Trzeba będzie się zaopatrzyć. U mnie znowu są pędraki. Też sympatyczne
Już się nie mogę doczekać tych żurawek. Pamiętaj tylko Iguś, żeby zaznaczyć, które na słońce.
http://podszarotka.republika.pl/index1. ... odnik.html
Trzeba będzie się zaopatrzyć. U mnie znowu są pędraki. Też sympatyczne

Już się nie mogę doczekać tych żurawek. Pamiętaj tylko Iguś, żeby zaznaczyć, które na słońce.
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Iga ! Ale jesteś szczęśliwa, że już skończyłaś ze sprzątaniem ogrodu...! Potem już tylko same przyjemności. Ja jestem na początku drogi...
Witaj Igo! Twoja oferta zmobilizowała mnie do pobieżnego na razie ale obejrzenia Twego ogrodi
i.....
umarłam jest po prostu piękny boski,,,,,, ile roślin
iglaków, żurawek , jaki sklaniak... no nic tylko achy i ochy. Jak będę wolniejsza na pewno obejrzę dokładnie.
jeszcze nie mam całego zamówienia żurawkowego , nie potrafię się zdecydować tyle tego
, ale wyślę Ci w poniedziałek bo jeszcze decyduje się koleżanka... mam nadzieję zę zdązę? napisz proszę czy mam jeszcze czas
i.....

jeszcze nie mam całego zamówienia żurawkowego , nie potrafię się zdecydować tyle tego

-
- Kontakt:
Witam serdecznie. Dziś przy piątku zwaliło się trochę zawodowych spraw ,ale już lepiej , mogę z Wami posiedzieć.
Onka, na razie spokój, zima była długa i trzeba czasu aż roślinki zaczną wegetację, a w dodatki święta w tym roku szybko.
Izo, nawet się mogę pochwalić zdjęciami, co prawda nadal króluje zielony, ale ma już kolor zieleni a nie burego.
Małgosiu, pędraki to coś innego, to larwy chrząszcza majowego, mam je w duuuużych ilościach, ale one tylko siedzą w kompostowniku i pod trawą.Opuchlaki to inne szkodniki, bardzo trudno je zwalczyć.Małgosiu, najwyżej zapytasz , bo z moją pamięcią coś ostnio tak sobie, podpieram się słowem pisanym.
Polu, ja tego dziadostwa nie mam, ale temat znam , bo moja dobra koleżanka z nimi walczy, i dlatego nie biorę od niej żadnych roślinek.
Choć ma piękne.
Polu, na zdjęciach to nawet największa pokraka dobrze wychodzi, ja mam taką większą altankę, jak chodzi o metraż.
Ale dla dwóch dziadków i psa - co więcej potrzeba.
Grażynko, u nas też, chcielibyśmy to sprzedać i kupić z większą działką, ale to nie takie proste.
Agnieszko, ta żurawka na pewno od Ciebie, bo one są posadzone w jednym miejscu, ale przyjechały z taką odrobiną ziemi ,że nie myślę poważnie.
Moja dumna rabatka wygląda tak sobie o tej porze roku.

Tu przybyły trzy jałowce.

Jodła hiszpańska Aurea.

Cyprysik ustąpił miejsca jodle, ale znalazłam mu fajniejsze miejsce, świetnie wyglad
na tle irgi.

A ta wygląda posprzątana rabatka.

Onka, na razie spokój, zima była długa i trzeba czasu aż roślinki zaczną wegetację, a w dodatki święta w tym roku szybko.

Izo, nawet się mogę pochwalić zdjęciami, co prawda nadal króluje zielony, ale ma już kolor zieleni a nie burego.

Małgosiu, pędraki to coś innego, to larwy chrząszcza majowego, mam je w duuuużych ilościach, ale one tylko siedzą w kompostowniku i pod trawą.Opuchlaki to inne szkodniki, bardzo trudno je zwalczyć.Małgosiu, najwyżej zapytasz , bo z moją pamięcią coś ostnio tak sobie, podpieram się słowem pisanym.

Polu, ja tego dziadostwa nie mam, ale temat znam , bo moja dobra koleżanka z nimi walczy, i dlatego nie biorę od niej żadnych roślinek.

Choć ma piękne.

Ale dla dwóch dziadków i psa - co więcej potrzeba.

Grażynko, u nas też, chcielibyśmy to sprzedać i kupić z większą działką, ale to nie takie proste.

Agnieszko, ta żurawka na pewno od Ciebie, bo one są posadzone w jednym miejscu, ale przyjechały z taką odrobiną ziemi ,że nie myślę poważnie.

Moja dumna rabatka wygląda tak sobie o tej porze roku.
Tu przybyły trzy jałowce.
Jodła hiszpańska Aurea.
Cyprysik ustąpił miejsca jodle, ale znalazłam mu fajniejsze miejsce, świetnie wyglad
na tle irgi.
A ta wygląda posprzątana rabatka.