Zaczarowany ogród Bodzi i Pati
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zaczarowany ogród Bodzi i Pati
Olu , pewnie Bożenka obrywa te kwiaty ,które i tak by zaraz opadły , tez tak robiłam jak moje córki sypały kwiaty .. dopiero rozwiniętych nie obrywałam ..piwonii płatki zawsze ładnie wyglądały na tle chabrów , i białych płatków złocieni ..
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko
, wróć i opowiadaj jak było na działeczce.
Nie dopadła Cię jakaś burza?
U mnie dwa dni pod rząd burze były i to olbrzymie , ale strat prawie żadnych oprócz położonych roślin , nie mam!

, wróć i opowiadaj jak było na działeczce.
Nie dopadła Cię jakaś burza?
U mnie dwa dni pod rząd burze były i to olbrzymie , ale strat prawie żadnych oprócz położonych roślin , nie mam!

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem
Aniu miło , że wpadłaś, tez zaraz oblecę wszystkie ogródki i nadrobię zaległości
Marzanko - twoja córcia jeszcze szybciej sypała niż moja wnuczka,fajnie się patrzy jak takie małe dziewczynki sypią kwiatki. Patrycja w tym roku nie sypała , bo jest zbyt duża niosła poduszkę, ale dziewczynki te mniejsze sypały i im zrywała kwiatki od babci z działeczki, a niech tam , zbożny cel , a i tak by przekwitły, dużo było jeszcze bzu, złocieni i piwonii też. Teraz kwitną te późniejsze
białe, różowe i bordowe. Najbardziej chyba pachną te białe, uwielbiam ich zapach uf...............
Maniuśka będziemy czekali na zdjęcia Twojej trytomii, zauważyłam , że coś mi kiełkuje tylko już teraz nie wiem co , bo mam tyle wysianych nasion w doniczkach,że nie wiem co
Dorotko również ślemy Ci moc
;masz rację byłam cały weekend z wnuczkami na działce, ale w sobotę się ochłodziło, pod wieczór padało, a w niedziele było zimno. mieliśmy taki malutki basenik dla Natalki, ale pogoda zawaliła jak zwykle na weekend. wstawię zdjęcia piwonii wybierz sobie jakie chcesz, mogę Ci każdej dać , z tych co mam .
Marylko bardzo Ci dziękuję
ale już mam, córki sąsiadka mi dała , ale jeszcze raz wielkie dzięki
_oleander_masz syna , ale jeszcze możesz mieć wnuczkę, wtedy zobaczysz sama będziesz jej zrywała jak ona zechce
:
pozdrawiam wszystkich

Aniu miło , że wpadłaś, tez zaraz oblecę wszystkie ogródki i nadrobię zaległości

Marzanko - twoja córcia jeszcze szybciej sypała niż moja wnuczka,fajnie się patrzy jak takie małe dziewczynki sypią kwiatki. Patrycja w tym roku nie sypała , bo jest zbyt duża niosła poduszkę, ale dziewczynki te mniejsze sypały i im zrywała kwiatki od babci z działeczki, a niech tam , zbożny cel , a i tak by przekwitły, dużo było jeszcze bzu, złocieni i piwonii też. Teraz kwitną te późniejsze
białe, różowe i bordowe. Najbardziej chyba pachną te białe, uwielbiam ich zapach uf...............
Maniuśka będziemy czekali na zdjęcia Twojej trytomii, zauważyłam , że coś mi kiełkuje tylko już teraz nie wiem co , bo mam tyle wysianych nasion w doniczkach,że nie wiem co

Dorotko również ślemy Ci moc

Marylko bardzo Ci dziękuję

_oleander_masz syna , ale jeszcze możesz mieć wnuczkę, wtedy zobaczysz sama będziesz jej zrywała jak ona zechce

pozdrawiam wszystkich

- bodzia3012
- bodzia3012
Piwonie i trzykrotki śliczne.Trzykrotki aż 3 kolory .
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
mam białe i niebieskie trzykrotki ale małe kępki ,, a piwonie mają jeszcze dużo pąków , u mnie wszystkie przekwitły ...
- bodzia3012
trzykrotki się szybko rozrastają, a ile ja już ich nawydawałam, rozsiewają się wszędzie
Janeczko widać u Ciebie cieplej, mam jeszcze bordo ale one jeszcze też w pąkach, jak pojadę w piątek to pewno będą rozwinięte , chyba , że będzie bardzo ciepło i rozwiną się szybciej
dobrej nocki życzę

Janeczko widać u Ciebie cieplej, mam jeszcze bordo ale one jeszcze też w pąkach, jak pojadę w piątek to pewno będą rozwinięte , chyba , że będzie bardzo ciepło i rozwiną się szybciej
dobrej nocki życzę

- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Tak trzykrotki rosną niesamowicie szybko ja w tamtym sezonie posadziłam taką malutka a w tym roku to ho ho jaka duża.Tak moja mała szybko zaczęła
przygodę z kwiatkami
Piwonie piękne 

- bodzia3012
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Na ostatnim zdjęciu to lilie a nie liliowiec 

- bodzia3012
Krzysztof masz rację ,po prostu palce poleciały nie tu , ale jesteś drobiazgowy
ale w rzeczywistości lilie, a liliowce to różnica, ale podobne

ale w rzeczywistości lilie, a liliowce to różnica, ale podobne

Bożenko, ale u Ciebie w ogródku pięknie - sielsko, anielsko :P Łubiny, dzwonki, parzydło i taka wspaniała kępa lilii
Już powolutku zaczyna się czuć nadchodzące lato...

Już powolutku zaczyna się czuć nadchodzące lato...
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko, czy trzykrotka ma ekspansywne korzenie? Nadawałaby sie pod róże, czy zjadłaby im wszelkie dobroci? Jak zachowuje się po przekwitnięciu?
Piwonie śliczne, cieszą oko i nos...szkoda, że kwitną raz i tak krótko.

Piwonie śliczne, cieszą oko i nos...szkoda, że kwitną raz i tak krótko.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki