Asiorkowa różanka
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Asiorkowa różanka
Świetne zakupy różane, szczególnie Semiplenka i Lykkefund, ten drugi to prawdziwy różany potwór. Św. Tereska - przeciwieństwo, taka miniaturka, ale bardzo urocza i udana. Mam ją dwa lata, zauważyłam, że w obu sezonach zakwitła jako jedna z pierwszych.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu, ja też zgłupiałam i zamówiłam około 20 nowych różyczek. Dzisiaj to policzyłami tyle mi wyszło. MYslę sobie, że chyba trochę iglaków mam za dużo. Gdyby tak wywalić, to na róże by się zrobiło miejsce 

- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu Camellio zamówiłam te dwa duże potwory przed dom bo podobno dobrze sobie radzą w trudnych warunkach i w cieniu a ja chcę tę pierwszą puścić na taras od północnej strony (silne wiatry) i oczywiście jeśli mi będzie rosła bo tam w górze już będzie miała dużo słonka, a tego potwora drugiego (tu mnie trochę zmartwiłaś, choć może taka nie będzie wielka rosła) puszczę na bez za orzechem tam jest tak trochę smutno, św. Tereska natomiast ma być uzupełnieniem w luki przed różami w biało-kremowo-pastelowej różance i tam też ma być dosadzonych jeszcze kilka różnych róż, abym nie przedobrzyła bo to jest mały teren no cóż już zamówione zobaczymy, część róż zamówiłam w doniczkach może się uda i będzie fajnie, jak ich będzie dużo to zawsze coś zakwitnie w tym moim cieniu
Wandziu , a to mnie pocieszyłaś bo już myślałam, że całkiem ze mną źle
ja iglaków nie wyrzucam tylko przycinam i będę formować co się da, część roślin same z czasem wylecą ( tak jak w zeszłym roku takie wielkie straty miałam) i jakoś to będzie, a tak to moja lista rezerwowo-zakupowa jest bardzo mała na przyszłość więc powinno być OK
Wandziu , a to mnie pocieszyłaś bo już myślałam, że całkiem ze mną źle

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Asiu, piękne zamówienieJSZFRED pisze:(...) złożyłam dwa zamówienia w różnych miejscach do R . na jeszcze jedną Aspirynkę i Sebastianka,Św. Tereski,Hellę,Lakkefund,Rosa helenae Semiplena,Rotkappchen,Gefylt,Scarlet Meidiland,Artemis,Savenir du docteur Jamain i w F. na Gracefull Palace, The Pilgrime,Jacqueline du Pre,Parky,Winchester Cathedral,Gentle Hermione,Penny lane,
tylko jak ja je zmieszczę![]()

Jacquline też mnie urzekła, posadziłam jesienią

- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Asiu ja bym Lykkedunda na bez nie puszczała, szkoda bzu... Widziałaś okaz Oliwki?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=868
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... d#p1647033
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=868
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... d#p1647033
- JSZFRED
Kasiu dzięki to super, że Artemis jest wspaniały i dobrze zimuje,oby jeszcze tak kwitł jak u Ciebie ale to raczej nie możliwe w tym cieniu, choć Aspirynka sobie jakoś radziła więc dostanie siostrę do towarzystwa, Jacquelinę chcę dosadzić do żywopłotu zamiast pani goździkowej bo podobno rośnie dość silnie i szeroko, ale jeszcze przemyślę ostatecznie mam trochę czasu,
Asiu widziałam i to już dawno i tak powstał pomysł abym obsadziła taras i ten kącik pod orzechem tylko myślałam że semiplena jest większa od lakky u mnie jest chyba dużo zimniej niż u Oliwki, a jej wymarzły w zeszłym roku a i przed domem kiepska ziemia i orzech rośnie, więc raczej nie ma szans na takie wielkie okazy, a jeśli nawet by urosła to najwyżej wejdzie na orzech chyba, że i on padnie, jeszcze porozmawiam z Rosarium którą puścić na taras, a którą posadzić przy bzie
Asiu widziałam i to już dawno i tak powstał pomysł abym obsadziła taras i ten kącik pod orzechem tylko myślałam że semiplena jest większa od lakky u mnie jest chyba dużo zimniej niż u Oliwki, a jej wymarzły w zeszłym roku a i przed domem kiepska ziemia i orzech rośnie, więc raczej nie ma szans na takie wielkie okazy, a jeśli nawet by urosła to najwyżej wejdzie na orzech chyba, że i on padnie, jeszcze porozmawiam z Rosarium którą puścić na taras, a którą posadzić przy bzie
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Asiu, J. du Pre jest tak delikatna i nie krzykliwa, że z pewnością harmonijnie dopasuje się do sąsiadeczek! Ja swoją, właśnie zamówioną
, chcę tymczasowo wsadzić w żywopłot z róż historycznych, ponieważ czekam do jesieni na inną białą "staruszkę". I wydaje mi się, że to zastępstwo będzie nieźle cieszyć moje oko i nos w nadchodzącym sezonie
.

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Zamówienie ciekawe, zobaczymy w czerwcu jak zakwitną.
Z Artemisa będziesz zadowolona, bardzo zdrowa i obficie kwitnąca.
Z Artemisa będziesz zadowolona, bardzo zdrowa i obficie kwitnąca.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
wanda7 pisze:Asiu, ja też zgłupiałam i zamówiłam około 20 nowych różyczek. Dzisiaj to policzyłami tyle mi wyszło. MYslę sobie, że chyba trochę iglaków mam za dużo. Gdyby tak wywalić, to na róże by się zrobiło miejsce
Wandziu, właśnie wczoraj rozmawiałam ze swoją sąsiadką. Ona już wywala iglaki i szykuje miejsce na róże

Chociaż ja uważam, że iglaki dają dużo jesienią i zimą. Przynajmniej nie jest w ogrodzie pusto
- anasstasia
- 500p
- Od: 27 sty 2013, o 13:17
Hi!
What beautiful are all your roses ! There are many and very beautiful. I saw a picture taken from above. Is the block yard or your yard? Either way is very nice landscaped.
Hi!
Jakie są wszystkie róże piękne! Istnieje wiele bardzo piękne. Widziałem zdjęcie zrobione z góry. Czy stocznia blok lub stoczni? Tak czy inaczej jest bardzo miło urządzone.

What beautiful are all your roses ! There are many and very beautiful. I saw a picture taken from above. Is the block yard or your yard? Either way is very nice landscaped.

Hi!

Jakie są wszystkie róże piękne! Istnieje wiele bardzo piękne. Widziałem zdjęcie zrobione z góry. Czy stocznia blok lub stoczni? Tak czy inaczej jest bardzo miło urządzone.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- JSZFRED
Rozetko to bardzo się cieszę jak to jest taka fajna różyczka i pewnie pięknie będzie wyglądała w takim miejscu między historycznymi i może ją pozostawisz na stałe
Gosiu Deirde bardzo przemyślane bo to ma być już ostatnie z dużych zamówień, ale czy się sprawdzą w tak trudnych warunkach i będą pasowały do reszty nie wiem? bardzo się cieszę, że potwierdzasz dobry wybór Artemis, ten ogródek i wnusio to teraz w zasadzie całe moje życie,
Gosiu Margo masz zupełną rację dzisiaj popatrzyłam z góry i tak sobie pomyślałam, że gdyby ich nie było to wyglądałby szaro i smutno, a tak to nawet teraz cieszy oczy swym widokiem
Oooooooooo, ale mi się trafił gość
Witam Anasstasia i bardzo, bardzo dziękuję za pochwały oj jak miło , zdjęcie jest zrobione z górnego pokoju, to nie jest blok tylko skrajny szeregowiec z małym ogródkiem blisko lasu, sorry za angielski ale to jest moja słabość mimo wielu lat nauki znam tylko pojedyncze słowa
Gosiu Deirde bardzo przemyślane bo to ma być już ostatnie z dużych zamówień, ale czy się sprawdzą w tak trudnych warunkach i będą pasowały do reszty nie wiem? bardzo się cieszę, że potwierdzasz dobry wybór Artemis, ten ogródek i wnusio to teraz w zasadzie całe moje życie,
Gosiu Margo masz zupełną rację dzisiaj popatrzyłam z góry i tak sobie pomyślałam, że gdyby ich nie było to wyglądałby szaro i smutno, a tak to nawet teraz cieszy oczy swym widokiem
Oooooooooo, ale mi się trafił gość
Witam Anasstasia i bardzo, bardzo dziękuję za pochwały oj jak miło , zdjęcie jest zrobione z górnego pokoju, to nie jest blok tylko skrajny szeregowiec z małym ogródkiem blisko lasu, sorry za angielski ale to jest moja słabość mimo wielu lat nauki znam tylko pojedyncze słowa
- anasstasia
- 500p
- Od: 27 sty 2013, o 13:17
Mały, ale piękny ogród.
Small but beautiful garden.

Small but beautiful garden.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
- JSZFRED
Wszystkim różo maniaczkom życzę Radosnych, Spokojnych i Rodzinnych Świąt w tę zimową Wielkanoc,
rzadko bywam ostatnio ale pogoda, mnóstwo utrudnień życiowych i problemów rodzinnych nie nastrajają mnie do "pogaduszek"
rzadko bywam ostatnio ale pogoda, mnóstwo utrudnień życiowych i problemów rodzinnych nie nastrajają mnie do "pogaduszek"

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Asiu, Tobie również życzę wesołych Świąt Wielkiej Nocy.
To jest święto odrodzenia. Oby wszystko się ułożyło
To jest święto odrodzenia. Oby wszystko się ułożyło