Ogród Zenka rok 2010 cz.3
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Witaj Zenku,wszystko pięknie rośnie u Ciebie,jak tak dalej będzie padać to trawa zarośnie nam wszystko...
świecznicę też mam o purpurowych liściach,kwitła w zeszłym roku ale jakoś słabo,mam ją w półcieniu czy to dobre miejsce 

- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Marylo ostatnie opady deszczu, znacznie przyczyniły się do bujnego rozwoju roslin , zarówno ozdobnych jak i chwastów nie mówiąc o trawie. Na temat swiecznicy wyczytałem że bardzo lubi ziemie wilgotne i stanowiska półcieniste. I zgodnie z zaleceniami w takie je posadziłem , na efekty będziemy musieli poczekać.
I jeszcze kilka kolorów uchwyconych dzisiaj w przerwie miedzy opadami.
fragment skalniaka
psi ząb w pełnym kwitnieniu.
I jeszcze kilka kolorów uchwyconych dzisiaj w przerwie miedzy opadami.

Pozdrawiam Zenek
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ZENKU, to znowu ja, buszuję z rana po Twoim ogrodzie, na te Twoje iglaki nie mogę już patrzyć, bo ciągle są ładniejsze i większe od moich
, nie zanosi się by było odwrotnie, fortegilla piękna.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zenku Twój skalniaczek dosłownie tętni kolorami, przepięknie zakwitły wszystkie skalne poduchowce ,ich kolorki tak pięknie podkreślają się nawzajem 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Zenku- pięknie kwitną Ci Psi Zęby, u mnie wyrósł tylko 1 listek. 

- ZENOBIUSZ
Witaj Tadeusz dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie. Cieszę się że niektóre z drzew iglastych podobają sie Tobie, są to przeważnie drzewa rosnące ponad 15 lat i stąd ich wielkości.
Za kilka lat Twój wspaniały ogród zamieni się w park z rzadkimi okazami drzew i krzewów, wśród których będziesz mógł się przechadzać ze swoimi wnukami ,opowiadając im historie poszczególnych okazów.
Roślinnośc w Twoim ogrodzie ma idealne warunki klimatyczne do prawidłowego rozwoju , i stąd tak wspaniale się rozwijają.
Wracając do fothergilli więc jest to nabytek tegoroczny.
Agnieszko tak jak już pisałem wszystkie rabaty i skalniaki to wieloletni efekt pracy mojej małżonki, która jest miłośnikiem tego rodzaju roślin.
Witaj Tajka Psi Ząb rośnie w naszym ogrodzie od 2 lat , i bardzo ładnie się rozrasta rosnąc w lekkim pólcieniu.
I jeszcze kilka zdjęć z dnia wczorajszego.

Za kilka lat Twój wspaniały ogród zamieni się w park z rzadkimi okazami drzew i krzewów, wśród których będziesz mógł się przechadzać ze swoimi wnukami ,opowiadając im historie poszczególnych okazów.
Roślinnośc w Twoim ogrodzie ma idealne warunki klimatyczne do prawidłowego rozwoju , i stąd tak wspaniale się rozwijają.
Wracając do fothergilli więc jest to nabytek tegoroczny.
Agnieszko tak jak już pisałem wszystkie rabaty i skalniaki to wieloletni efekt pracy mojej małżonki, która jest miłośnikiem tego rodzaju roślin.
Witaj Tajka Psi Ząb rośnie w naszym ogrodzie od 2 lat , i bardzo ładnie się rozrasta rosnąc w lekkim pólcieniu.
I jeszcze kilka zdjęć z dnia wczorajszego.

Pozdrawiam Zenek
- Tajka
Zenku- wiosną iglaki są niesamowicie piękne, gdy dostają nowych przyrostów.

- ZENOBIUSZ
Tajka jest to dla mnie najpięknieszy okres w ogrodzie .
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Pozdrawiam Zenek
- Tajka
Zenku widzę , że byłeś na działce. Ja nie pojechałam, myślałam, że będzie padało.
Pięknie wygląda Berberys Aurea, u mnie tylko 1 krzewik.
Czy te różowe kwiatuszki, to zawciąg nadmorski?
Pięknie wygląda Berberys Aurea, u mnie tylko 1 krzewik.
Czy te różowe kwiatuszki, to zawciąg nadmorski?

- ZENOBIUSZ
Witaj Tajka dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie.
Dzisiejszy piękny i ciepły dzień spędziłem własnie w ogrodzie, dzięki sprzyjającym warunkom udało mi się wykosić połowę trawnika i przemieszać pryzmę kompostową. Najbliższy pogodny dzień muszę poświęcić walce z mszycami które zaatakowały większość roślin.
Roślina o którą pytasz jest u nas o nazwie nieznanej,ale nie jest to zawciąg nadmorski.
Dzisiejszy piękny i ciepły dzień spędziłem własnie w ogrodzie, dzięki sprzyjającym warunkom udało mi się wykosić połowę trawnika i przemieszać pryzmę kompostową. Najbliższy pogodny dzień muszę poświęcić walce z mszycami które zaatakowały większość roślin.
Roślina o którą pytasz jest u nas o nazwie nieznanej,ale nie jest to zawciąg nadmorski.
Pozdrawiam Zenek
Widzę, że i Ciebie Zenku dopadła choroba pomniejszania areału trawnika na nowe rabaty. Śliczne iglaki, a najpiękniejsze skalniakowate poduchy kwiatów.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- ZENOBIUSZ
Witaj Romku dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie. Zmniejszenie trawnika to nie choroba lecz koniecznośc, podyktowana rozrastaniem sie roślin dotychczasowych , oraz dokupowaniem pojawiających się nowości.Każdego roku Centra Ogrodnicze kuszą nas coraz to nowszymi i ładniejszymi roślinami, a my nie mogąc oprzeć się pokusie dokupujemy je .
Pozdrawiam Zenek