Izo - poszukałam .. ale nie ma takiej naradki
Gdybym przypuszczała że jest tak trudno dostepna to tej wiosny miałam jeszcze 1 "główkę " .. przesadziłabym do doniczki .. a tak, po deszczach nie zostało nic
evluk - jedną odnózkę dyptamu dostałam późnym latem od bratowej .. ona dostała od swojej babci

- teraz go przesadziłam i zabierałam się za czekanie - bo podobno 3 lata po przesadzeniu nie kwitnie .. a tutaj taka niespodzianka
Tylko , że ja 1 albo 2 razy popryskałam go Asahi .. może mu pomogło
Dziękuję za miłe słowa - mnie też się bardzo podoba . Chciałabym miec jeszcze białego...
Mariolko ja dyptam po przesadzeniu potraktowałam asahi - może mu pomogło ? Faktem jest jednak , że był 2 razy przesadzany od zeszłego lata ... nie spodziewałam sie w ogóle kwiatów - więc tym bardziej się cieszę

Ze ślimakami dopiero uczę się walczyć - bo jak dotąd to były u mnie baaaardzo pojedyńcze sztuki .. a teraz

Nie pomagają nawet żaby i ropuchy, które mam w ogrodzie ... Wstrętne są ...
O tułacza walczyłam ... w zeszłym roku kupowałam go 3 razy .. przyjeły sie dopiero sadzonki od Forumowiczów:)
I mam nadzieję, że nie będę musiała walczyć o jego eksmisję z mojego ogrodu .. kiedyś ..
Madziu
Plaga - i to dosłownie - obrzydlistwo ... walczę z nimi ślimaxem .. ale to dośc drogi interes
Zastosuję jeszcze popiół, a skorupki jajek - to tak pokruszone rozsypać ???
Wiem ile potrafią zeżreć .. najbardziej zdumiała mnie ta juka - przecież ona ma taklie twarde liscie !!!
Justynko .. u mnie też ich nie było - aż do teraz
A tobie życzę, żeby nigdy do Ciebie nie dotarły ... I mam nadzieję, że Twój dyptam prztrzyma - pogadaj z nim

Jaki masz kolorek ???
Wioletko Jak Ty zbierasz te paskudztwa ??? brrr .. mój znajomy wychodził codziennie wieczorem z lopata i mowił że idzie rozmnażać ślimaki ( dzielić na pół ) .. wtedy nie wiedziałam jakie potrafią być wredne ... teraz juz wiem

Zaraz się dokształcę w ich zwalczaniu - dzięki za linka
Katalpe sfocę dla Ciebie .. u mnie rośnie ona w ogrodzeniu - między jakimiś krzakami - jest cokolwiek ściśnięta i nie widać całej jej urody - ale to wdzięczne drzewko - zwłaszcza, gdy kwitnie
Dorotko .. inwazja nornic, teraz mam jeszcze kreta, komary, ślimaki, grad, podtopienia i susza... jeszcze zarazy i szarańczy brakuje .. i będą plagi
Jeżeli chcesz nasionak - to jak się zawiążą - to ci podeślę. Albo sprawdzę jeszcze u kogoś, widziałam większy krzak - może cos się wysiało i już rośnie ??? Ale to nie obiecuję ...
A teraz wyszło słoneczko - idę do ogrodu