Moje orchidaria - Anaka
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
to jak ma 1 cm to jest ze 2 razy mniejszy od equestrisa. equestris ma kwiaty 2-2,5 cm. a jak tam twoje equestrisy? a masz takie odmiany jak Phal. princess kaiulani, penang girl i philipinensis? to moje marzenia storczykowe i chciałabym wiedzieć coś więcej o ich uprawie.
a w moim wątku dawałam ostatnio zdjęcia sposobu, jak ustawiłam bellinę i parę innych botanicznych. myślisz, że to by im pomogło na kwitnienie? chciałabym, żeby mi kwitły.
a w moim wątku dawałam ostatnio zdjęcia sposobu, jak ustawiłam bellinę i parę innych botanicznych. myślisz, że to by im pomogło na kwitnienie? chciałabym, żeby mi kwitły.
-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak jak wszystkie phalaenopsis - lubią wilgotność wkoło siebie
Nie jest trudno im ją zapewnić. Wystarczy odpowiednie podłoże i podstawka z wilgotnym keramzytem :P

Nie jest trudno im ją zapewnić. Wystarczy odpowiednie podłoże i podstawka z wilgotnym keramzytem :P
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa
- Storczykowa
-
Nic nie robiłam specjalnego,żeby Bellina zakwitła
Dbałam o nią ,ale bez przesady.
Phal.Luddemaniana też mam. Już o tym pisałam :P

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa
a kwitnie ci teraz czy obecnie nie? moje niestety nie kwitną. jedna jest zdrowa i ładna, powinna kwitnąć w przyszłym roku, a druga dopiero parę miesięcy temu zaczęła puszczać korzonki, więc jeszcze nie będzie kwitła. a bellina jest zdrowa, puszcza już 3. u mnie listek, korzonki jej rosną, ale krótkie. teraz ma podstawkę z woda, więc może jej się "wyciągną" te korzonki i wrosną w ziemię.Anaka pisze:Nic nie robiłam specjalnego,żeby Bellina zakwitłaDbałam o nią ,ale bez przesady.
-
Dusiu, Bellina i luddemaniana cały czas kwitną
Pokazywałam je obie całkiem niedawno. To storczyki o trwałych kwiatach, które są stosunkowo grube i ,woskowe',więc można cieszyć się ich widokiem dłużej

Pokazywałam je obie całkiem niedawno. To storczyki o trwałych kwiatach, które są stosunkowo grube i ,woskowe',więc można cieszyć się ich widokiem dłużej

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa
a lueddemanianę nie pamiętam, żebyś pokazywała. bellinę widziałam, była cudowna. chciałabym kiedyś zobaczyć kwiaty lueddemaniany na żywo, bo jak dotąd widziałam tylko na zdjęciach. jestem bardzo ciekawa.Anaka pisze:Dusiu, Bellina i luddemaniana cały czas kwitną![]()
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Phalaenopsis deliciosa -malutkie cudeńko słodkie jak landryneczek.
Gratuluje Aniu 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam