Ogród Igi - cz.4
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Igo przyszłam tu do ciebie za Pietrkiem i dzięki twojemu ogrodowi zapomniałam, że za oknem pada deszcz i wszystkie moje nowo nasadzone krzaki stoją w wodzie. Piękny masz ten ogród. Co bym nie napisała to było już tu powiedziane. Jestem naprawde w niemym zachwycie 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Igo napisdałaś, że lubisz aby rośliny się przenikały. Mnie się to też podoba. W jakich bespiecznych odległościach sadzić krzewy, które będą rozrastały się na 1,5 do 2 m na szerokość. Posadziłąm krzewy na żywopłot nieformowany w taki zygzak w odległości mniej więcej metra. Nie za ciasno czasami?? Jak ty układasz te murki z kamieni - łączysz je jakoś zaprawą, czy tylko kładziesz jeden na drugi, a w ogóle skąd takie piękne kamienie bieżesz.
Pomyślsz sobie - przyszła tu taka bez zaproszenia i zasypuje pytaniami
Przepraszam, ale ja się dopiero uczę 
Pomyślsz sobie - przyszła tu taka bez zaproszenia i zasypuje pytaniami

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jolu, zapraszam, mieszkam między Bydgoszczą a Toruniem.Jest to na pewno po drodze jak ktoś jedzie na Mazury.Co roku jeżdżę w góry , to mi po drodze Wielkopolska.JolantaGraj pisze:Może kiedyś uda mi się skorzystać z zaproszenia .iga23 pisze:Jolu , może kiedyś się uda , zapraszam , jest na pewno bardzo malutki.
Wcale twój ogród nie jest malutki ,wygląda na całkiem spory .
Napisz proszę na Pw w jakiej miejscowości konkretnie mieszkasz .
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj , jak posadziłaś krzewy średniej wielkości co metr to w porządku, po pewnym czasie się zrosną, a poza tym przecież można czasem wziąć sekator do ręki.iwa27 pisze:Igo napisdałaś, że lubisz aby rośliny się przenikały. Mnie się to też podoba. W jakich bespiecznych odległościach sadzić krzewy, które będą rozrastały się na 1,5 do 2 m na szerokość. Posadziłąm krzewy na żywopłot nieformowany w taki zygzak w odległości mniej więcej metra. Nie za ciasno czasami?? Jak ty układasz te murki z kamieni - łączysz je jakoś zaprawą, czy tylko kładziesz jeden na drugi, a w ogóle skąd takie piękne kamienie bieżesz.
Pomyślsz sobie - przyszła tu taka bez zaproszenia i zasypuje pytaniamiPrzepraszam, ale ja się dopiero uczę
Niski murki nie są układane na zaprawę, tylko ten jeden wysoki, który jest tyłem skalniaka.
Staram się kupować kamienie które maja formę płaską i wtedy nieźle się układają.
Kamienie kupuję w kamieniarni.

Idę popatrzeć do Twojego ogrodu.