Jola siódma fotka z ostatniej serii?jest to azalia z nieoberwanymi pozostałościami po kwitnieniu,ma jeszcze pojedyncze pąki które się spóźniają z rozkwitnięciem,jak na razie atrakcyjnie wygląda.drugie zdjęcie pokazuje to samo w zbliżeniu ,ale z czerwonej azalii.A piąte to nie krzwuszka tylko Jaśmin Stefana,odmiana pnąca i mocno pachnąca,oczywiście mowa o ostatniej serii zdjęć
Jola ,dorasta do 5 m,kwiatki ma drobne,w tej chwili ma jakieś 3m ale objętościowo nie wiele ,ma delikatne gałązki ,puszczony jest na tzn łuk triumfalny ,jak to ktoś tutaj nazwał,gdzieś tam pokazywałem widok z balkonu na którym go widać
Witam Wszystkich Grażyna ,dziękuję za odwiedziny,Pelargonie kupiłem w Auchan w tamtym roku,często je widuję w punktach ogrodniczych ,nie powinnaś mieć problemu z kupnem
a tak wyglądają moje piwonie ,właśnie teraz płatki rozrzuca moja córcia i jej kuzynki
Witaj Tomku. Czy piwonie po przekwitnięciu należy jakoś przyciąć Chciałam jeszcze spytać w jakliej odległości od siebie posadzić azalię i rh, ktore kupiłam. Chcę sworzyć rabatę z samymi rh i azaliami. Nie wiem tylko jak gęsto je sadzić. Słyszałam, że lubią stykać się listkami
Znasz się na dereniach Jeśli tak to zerknij na mojego - myślę że choruje
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe Mój kawałek świata. część 3
Tomku-dzięki za link
U nas marnie z centrum ogrodniczym...taka dziura zabita dechami i wokoło też
a co to za iglak pod 1szą piwonią-cudny jest podaj nazwę i ruszam na polowanie