Działka Romy wśród jezior
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Romciu, widziałam kiedyś, chyba w "Ogrody, ogródki, zieleńce" przepiękny zakątek z brzozami,
trawką siwą (może kostrzewa sina) i wrzosami.
Wysiałam nasiona rozwaru, wzeszły gęsto, jak "szczotka", niebieski i różowy (lub biały - ot pamięć)
trawką siwą (może kostrzewa sina) i wrzosami.
Wysiałam nasiona rozwaru, wzeszły gęsto, jak "szczotka", niebieski i różowy (lub biały - ot pamięć)

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
no proszę ile to nowych roślinek do ogrodu przybędzie 
Romko, wiesz, ze brzózke też można przyciąć, ja zdębiałam jak zobaczyłam u sąsiada, a teraz ma takie piękne gęściutki brzózki
nie to co moje.

Romko, wiesz, ze brzózke też można przyciąć, ja zdębiałam jak zobaczyłam u sąsiada, a teraz ma takie piękne gęściutki brzózki

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak mogłaś tak pomyśleć
Bez zaproszenia trafiłam ściągnełaś mnie telepatycznie pychotka Taruś ;:13
Jak zakwitnie to zobaczysz pamięć mamy dobrą tylko przykrótką podoba mi się pomysł z trawą siwą i wrzosami ja nie posiałam rozwaru kupiłam sadzonkę ale mam jeszcze tyle doniczek posianych nasion na działce i tyleż samo w domu same bylinki

torf który będzie rozłożony w to lato.

Bez zaproszenia trafiłam ściągnełaś mnie telepatycznie pychotka Taruś ;:13
Jak zakwitnie to zobaczysz pamięć mamy dobrą tylko przykrótką podoba mi się pomysł z trawą siwą i wrzosami ja nie posiałam rozwaru kupiłam sadzonkę ale mam jeszcze tyle doniczek posianych nasion na działce i tyleż samo w domu same bylinki

torf który będzie rozłożony w to lato.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Romka, ja też mam rozwar, chyba dwa, ale coś mi się wydaje, że po zimie został 1. Zebrałam nasionka u znajomej i miałam w kieszeniach - osobne kolory.
Potem zastanawiałam się, co to? Jak już pamięć wróciła to pozostało mi tylko wysiać, jak urosną znajdę dla nich miejsce, rozdam lub wymienię.
Ja byliny sieję w rządkach przy warzywach, łatwiej im przetrwać w przypadku braku wody
, niż w doniczkach.
Nasiałam łubinów, ciekawe, po co mi cały 5 m rządek????- wyszły chyba wszystkie nasionka. Na dodatek mieszanka, a lubię znać kolor.
Potem zastanawiałam się, co to? Jak już pamięć wróciła to pozostało mi tylko wysiać, jak urosną znajdę dla nich miejsce, rozdam lub wymienię.
Ja byliny sieję w rządkach przy warzywach, łatwiej im przetrwać w przypadku braku wody

Nasiałam łubinów, ciekawe, po co mi cały 5 m rządek????- wyszły chyba wszystkie nasionka. Na dodatek mieszanka, a lubię znać kolor.

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiem Grażynko mój sąsiad przycina i ma żywopłot z brzóz ja swoją tez przycinałam w ubiegłym roku żeby nie była taka wysoka a jednocześnie mam zasłonę od sąsiada sadzę i sadzę kiedy to się zagęści
Ty mi mówiłaś o roślinkach wodnych na Starcie wyrałam się
dziśiaj i kupiłam lilie wodną czerwoną i kalie bardzo się cieszę
;:49
Dobrze wiedzieć że można zebrać nasionka rozwaru i posiać tylko powiedz mi Elu kiedy się sieje iczy prosto do gruntu amówią że od przybytku głowa nie boli widzę że Ciebie boli pokażę sadzonkę którą kupiłam ma dwa kwiatki
moja sadzonka

dziśiaj i kupiłam lilie wodną czerwoną i kalie bardzo się cieszę

Dobrze wiedzieć że można zebrać nasionka rozwaru i posiać tylko powiedz mi Elu kiedy się sieje iczy prosto do gruntu amówią że od przybytku głowa nie boli widzę że Ciebie boli pokażę sadzonkę którą kupiłam ma dwa kwiatki