Grazka_j mój ogród. cz.1
Jest taki sklep internetowy www.rosarium.pl ,oni maja piękne i sprawdzone róże.
Ja mogę służyć swoimi, ale nigdy nie rozmnażałam róż z "patyków" i nie bardzo wiem jak i kiedy to się robi... Chyba że ktoś mi podpowie.
Pozdrawiam
Ja mogę służyć swoimi, ale nigdy nie rozmnażałam róż z "patyków" i nie bardzo wiem jak i kiedy to się robi... Chyba że ktoś mi podpowie.
Pozdrawiam

Grażynko, jest taki sklep internetowy, gdzie sprzedają dobre, sprawdzone róże www.rosarium.pl
Ja chętnie służę swoimi, ale nigdy nie rozmnażałam róż z "patyków" i nie wiem jak i kiedy to się robi...
Pozdrawiam
Ja chętnie służę swoimi, ale nigdy nie rozmnażałam róż z "patyków" i nie wiem jak i kiedy to się robi...
Pozdrawiam

dala dziękuję za linka. Postaram się sprawdzic i zobaczę może uda mi się zamówic.
Jeśli chodzi o rozmnażanie róż to powiem, że sama robiłam sadzonki z gałązek zielonch, ściętych w sierpniu. Wkładam do ukorzeniacza i do wilgotnej ziemi, potem przykrywam butelką plastikową i tak zimuje patyczek. Wiosną jest sadzonka ukorzeniona gotowa do posadzenia na miejsce stałe. Słyszałam, że teraz jest dobry okres do robienia sadzonek, ale sama nie sprawdziłam.
Jeśli chodzi o rozmnażanie róż to powiem, że sama robiłam sadzonki z gałązek zielonch, ściętych w sierpniu. Wkładam do ukorzeniacza i do wilgotnej ziemi, potem przykrywam butelką plastikową i tak zimuje patyczek. Wiosną jest sadzonka ukorzeniona gotowa do posadzenia na miejsce stałe. Słyszałam, że teraz jest dobry okres do robienia sadzonek, ale sama nie sprawdziłam.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Alu, oczywiście, że sobie poradzą, tylko nogę musisz osłonic. Najlepiej coś posadzic u podnóża powojnika. U mnie rośnie trzmielina żółta.
grazka_j - moje wątki
grazynko dziékuje za kolejná wizyte ... ja tez będę cié czésto odwiedzac
szkoda ze nie mam wiékszego ogrodu ,wiécej by sie zmiescilo kwiatkow
ja tez nie moge sié napatrzec na wasze kwiaty
serdecznie pozdrawiam

Basia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=20974 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 985#850985 Zaczynam zbierac domowe
basik81 cieszę się, ze wpadłaś do mnie.
Zapraszam zaglądaj jeszcze! Pozdrowionka!

grazka_j - moje wątki
Witam zimowo. Nasypało śniegu, że biało dookoła i dalej sypie. Zima oszalała. 
Aska możesz mi podesłac adres sklepu w którym zamawiałaś róże?
tara jeszcze przyjdzie poczekac bo znowu u mnie zima, a tak było wczoraj ładnie.
Cynthia nie próbowałam ukorzeniac róży z imienin. Dostałam miniaturkę to posadziłam w ogrodzie i rośnie.
Halinko taką właśnie chcę miec. Pomidorki mi już wykiełkowały!

Aska możesz mi podesłac adres sklepu w którym zamawiałaś róże?
tara jeszcze przyjdzie poczekac bo znowu u mnie zima, a tak było wczoraj ładnie.
Cynthia nie próbowałam ukorzeniac róży z imienin. Dostałam miniaturkę to posadziłam w ogrodzie i rośnie.
Halinko taką właśnie chcę miec. Pomidorki mi już wykiełkowały!

grazka_j - moje wątki