Działka korzo_m 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiolu u mnie też pada z małymi przerwami i do tego zrobiło się zimno. Czy to jest cudo nie wiem , kilka razy dzisiaj robiłam podchody aby mu zrobić zdęcia i napotykałam same przeszkody. Teraz też piszę drugi raz post, może w końcu się uda.
Gabrysiu mnie powojniki bylinowe kupiła jesienią moja siostrzenica na wyprzedaży w Katowickim Obi, kosztowały śmieszną kwotę, jeden ma porządny opis ze zdjęciem , a ten który obecnie kwitnie, żadnego konkretnego opisu.
Kwiaty ma skierowane do dołu, ale najważniejsze, że kwitnie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zdjęcia wyszły niewyrażne, ale wybaczcie, miałam przeszkadzającego psa na smyczy :lol: :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładny kształt kwiatu i ten kolorek.
Teraz może nie wygląda pięknie, bo jest jeszcze nie wyrośnięty. Wyobrażam go sobie już ładnie rozrośniętego, oblepionego kwiatami :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja zacznę sobie też go wyobrażać :lol: :lol: , pewnie przesadzę go jesienią w inne miejsce, musi mieć jakieś porządne podpory, aby piąć się w górę. Wiolu podobają mi się kratki u Ciebie, czy to Twój mąż wykonał je własnoręcznie, czy kupione gotowe elementy.
Pozdrawiam Dorota
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Kontakt:

Post »

witam Doroto
Ostatnio jestem zajęta, więc nie bywam na forum. Dzis weszłam dodać zdjęcia, bo mama jakoś nie jest chętna.
U nas strasznie lało tego dnia i na szczęście nic nie zniszczyło. Widziałam u was jakie zniszczenia, az strach w końcu to taka mała odległość.
Teraz jak dzidzia będzie większa to może czasem tu zaglądne. Zdjęcia mam zrobione więc coś nie coś bedę dodawać.
Zapraszam do mnie od czasu do czasu. Jak by Ci się cos u nas spodobało i chciała byś to pisz chetnie się podzielimy.

Pozdrawiam
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Dorotko - zróbmy coś z tym deszzem .. bo nie wytrzymam :D :D :D :D :D :D
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Mnie tez to dobija... znowu leje... :evil:
Dziewczyny, nie mogę znaleźć wątku Reni - reniazt... :cry:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też mam dość już deszczu siąpi u mnie już od rana, miałam dzisiaj w planie popryskać pomidory pod folią miedzianem , nie zrobię tego bo wydaje mi się ,że za duża wilgoć.
Justynko byłam wczoraj odwiedzić Twój ogródek, gratuluję maleństwa. Jak podrośnie i będzie smacznie spało na pewno znajdziesz czas na forum i ogródek, będziemy miały co oglądać. Czy kępa orlików kwitła tak pięknie jak w zeszłym roku, zawsze kojarzę Twój ogródek z tymi pięknymi kwiatami.
Ja powoli posprzątałam zniszczenia po gradobiciu, jeszcze zostały mi tylko trzy grządki, ale deszcz przeszkadza. Najgorzej wygląda las drzewa leżą, strażacy uprzątnęli jedynie te, które tarasowały drogę. Szczęście ,że Was ominęła ta nawałnica.
Miriam gdybym miała choć trochę takiej mocy to już bym deszcz zatrzymała, ale się nie da :( :( Ja jeszcze pamiętam jak kilka tygodni temu patrzyłam prosząco w górę o małą kropelkę. Teraz mam wszystkie wiadra napełnione deszczówką, bo jak przyjdzie słońce to piasek od razu wyschnie. Początek wakacji niezbyt udany :cry: :cry:
Gabrysiu Renia ma założoną 2 część ogrodu, znajdziesz w linkach do ogrodów forumowiczów. Ostatnio widziałam posty Reni w ogrodzie Zosi, na pewno Ją odnajdziesz.
Aby rozjaśnić trochę nasze nastroje pokażę co u mnie jeszcze kwitnie
kocimiętka, moje kotki jak je dam do niej to wręcz uciekają ,jeżą się , czyli nie wszystkie koty lubią jej zapach
Obrazek
szałwia, prezent od Agaxkub
Obrazek
tawuła
Obrazek
przetacznik, dostałam w zeszłym rokuod Ani- Raczka
Obrazek
firletka, własnoręcznie siałam, ma już kilka lat, powoli się rozrasta
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety Dorotko, Renia nie ma zmienionej stopki, a z linkowni otwiera się tylko zamknięta część.
Wczoraj szukałam długo i nie znalazłam... kurcze przez to dzielenie wątków wszystko się skićkało...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację coś żle działa ,mnie cały czas otwiera się 1 część ogrodu Reni. Spróbuj do Niej trafić na pw, może coś się wyjaśni.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już znalazłam, ale musiałam przeszukać wszystkie strony z ogrodami.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

korzo_m pisze:To ja zacznę sobie też go wyobrażać :lol: :lol: , pewnie przesadzę go jesienią w inne miejsce, musi mieć jakieś porządne podpory, aby piąć się w górę. Wiolu podobają mi się kratki u Ciebie, czy to Twój mąż wykonał je własnoręcznie, czy kupione gotowe elementy.
Dorotko, kratka razem z pergolą była zamówiona u stolarza. Jestem z jego pracy bardzo zadowolona. Wszystkie elementy porządnie skręcone na wkręty, grube listewki - całość wygląda bardzo solidnie. Stoi w ogrodzie już 2 zimy i nie widać upływu czasu.
Mój mąż nie ma ani zdolności, ani sprzętu, ani czasu aby się w takie rzeczy bawić. Te gotowe z supermarketów wg mnie są strasznie liche. Kiedyś oglądałam takie w Obi czy Praktikerze. Wszystko poprzybijane krótkimi gwoździami, które zaczęły wychodzić, listewki cieniutkie, bała bym się że porozlatuje się to to w krótkim czasie.
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Kontakt:

Post »

Dorotko ja mieszkam na samym szczycie i u mnie był straszny wiatr. Czasem to aż strach bo koło nas sa bardzo stare wierzby i jak tak wieje to az trzeszczą i kołysza się strasznie. Orliki w tym roku to sie zbuntowały i miedzy różami gdzie były trzy rózne kolory został jeden cytrynowy, ale za to kwitnie, że aż miło było patrzeć. Niestety deszcz i wiatr zrobiły swoje i w tej chwili leży powalony.
Widzę, że u Ciebie roślinek się duzo pojawiło, tak trzymaj.
Pozdrawiam
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu bardzo podobają mi się Twoje pergole. Mnie właśnie takie się marzą, na razie mam powbijane patyczki z wierzby, ale są to tymczasowe podpory. Ja kupiłam taką kratkę w Obi musiał mąż ją pozbijać jeszcze przed założeniem, do tego doszła impregnacja, farba i koszt bardzo wzrósł. Mój mąż potrafi coś takiego zbić ,ale ciągle Go nie ma, taka praca i jeszcze wszystko u Niego musi nabrać mocy urzędowej :lol: :lol:, no i jedna najważniejsza sprawa na razie są ważniejsze rzeczy do kupienia.
Justynko ja jeszcze tak dobrze nie znam moich okolic, od czerwca mieszkamy już na stałe, ale brakuje czasu, aby ogarnąć teren. Kiedyś sąsiedzi zabrali mnie na przejażdżkę rowerową po okolicy, tu jest tyle pięknych stawów, Zalew Wiślany, cieszę się ,że przeprowadziliśmy się w tak piękne tereny. Jak się odrobię ( nie wiem kiedy to będzie, remont domku i t........yle pracy wokół niego) to może z rodzinką zwiedzimy okolice :P :P
Roślinki u mnie przybywają, chyba im służy bo rosną , mam pojedyncze na niektórych kwiaty, ale i tak to mnie cieszy. Miejscowi mówili ,że nic po tym ugorze, który był nie urośnie, a tu miłe zaskoczenie- rośnie. W przyszłym roku chyba posadzę mniej ziemniaków, a powiększę rabatki kwiatowe.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Dorotko w twoim ogrodzie jest tak kolorowo i tak pięknie ci kwitną kwiatuszki.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Dorotko czy masz może zdjęcia siewek firletki chalcedońskiej? Wysiałam w tym roku i coś rośnie, nie rośnie, sama nie wiem z chęcią bym porównała.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”