Zacznę od końca...
Aniu - dziękuję, że wstawiłaś te fotki korony. Teraz przynajmniej wiem czego szukać! Nie bardzo rozumiem dlaczego nie wierzysz w pąki na koronach Danusi...Ona mieszka przecież w tej najcieplejszej części kraju! We Wrocławiu zaczynają kwitnąć już tulipany! A naszym przecież jeszcze daleko do tego. Poza tym na Twoich fotkach też zauważyłam pąki przy dacie 03.04
Ado - cieszę się razem z Tobą. Tylko czy mam rozumieć, że w pierwszym roku nie kwitła?
Danusiu - u takiej ogrodniczki jak Ty wszystko rośnie! Masz takie różne cuda, że korona przy nich to "małe piwo". Poza tym u Ciebie jest znacznie cieplej niż u mnie.
Krzyśku - to u Ciebie nie tylko ciepło, ale chyba upały się zaczęły

Jolu - cieszę się, że i u Ciebie w końcu ciepło pozwala na prace ogrodowe. Podobnie jak ja masz co robić

Agness - trzymam kciuki za Twoje krokusy, ale przede wszystkim za zdrówko Gabrysi!!!
Dzięki Elu za dobre chęci! Trochę daleko bym miała po tą ziemię. Chociaż nie ukrywam, że z przyjemnością bym Cie odwiedziła. A kiedy dokładnie te targi? Bo 1 maja mam tradycyjnie wypad do Gdańska (urodziny Babci).
Anulko - współczuję tej rozterki. Moje okna też czekają na mycie. Rozłożyłam to w czasie by mieć chwile na działkę.
Wczoraj poszliśmy z M tylko na 2 godzinki popracować, ale kawał dobrej roboty wykonany. Mogę głośno powiedzieć, że moja zmora-orzech ścięty. Zostało tylko pocięcie pnia na plastry. Porządek z gałęziami w zasadzie zrobiony - teraz tylko trzeba poszukać amatora na nie. A ja miałam do posadzenia przebiśniegi od Ani. Chciałam to zrobić bardzo porządnie i wymyśliłam sobie małą rabatkę pod srebnym świerkiem. Wkopałam obrzeże kupione przed południem ( z myślą o tej rabacie), naniosłam 8 wiader ziemi, kilka sporych kamieni i muszę przyznać, że efekt mi się podoba. Niestety fotek wczoraj nie robiłam, ale dzisiaj zrobię. Przy okazji odkryłam w swoim ogrodzie nieduże zasoby dobrej ziemi. Za tym betonowym kręgiem poprzednik składował różne zielska aż "urosła" niezła górka. Muszę ją zniwelować, a ziemia się przyda zawsze. Tym bardziej, że ogólnie jest kiepska niestety.