Jadziu oczywiście, że poczekam. Nie wszystkie dalie mi się podobają, ale ta jest urzekająca

I jakie wielkie krzaczysko

Chyba nieźle ją dokarmiasz, napisz jak je pielęgnujesz, że rosną takie efektowne krzaczory. Pewnie to także zależy od wielkości bulwy.

Może wiesz jaka to odmiana i czy są odmiany o tak wielkich kwiatach, lecz o białym kolorze?
Lucy-kursuję, kursuję..nie umiem usiedzieć spokojnie na d.. i poczekać na wiosnę
Chłop (określenie pieszczotliwe-żeby nie było to tamto!) się wnerwia, bo co przyniesie ziemi do ogrzania-to ja myk ją w doniczki i wołam - przynieś skarbie ziemi!!
W odpowiedzi słyszę:-przecież dopiero co ci przyniosłem!
A ja na to:-jakie dopiero

, to było wczoraj!!
Ida-gdyby nie padający śnieg nie miałabym laby-mam do przycięcia jeszcze dwa winogrona, jabłonie, gruszę, porzeczki czerwone i agresty.
W foliaku chciałam przejście wyłożyć płytkami chodnikowymi, ale one są przysypane śniegiem i przymarzły do gruntu.
Przy nasionach-jeszcze tych nie wysianych-położyłam młotek, żeby się stuknąć w odpowiednim czasie w łepetynkę, jak mnie zacznie kusić wysiać do doniczek coś, co można wysiać z powodzeniem w późniejszym terminie do gruntu
Zaczęła kiełkować lawenda wysiana 29 XII, przeniesiona z zimnego pomieszczenia tydzień temu do ciepełka.
Szybko wykiełkował żeniszek posiany 16 II.
Wschodzi leniwie papryka ostra.
Chyba powinnam wysiać rozwar