Róże w moim ogrodzie.
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu u nas deszcz nam nie dokuczał i dlatego kwiaty są przepiękne . Tak bardzo mi jest żal ścinać , ale też będę musiała 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Gosiu, jak przycinasz te grube długie pędy Charlesowi? Bo ja chyba za mało je ciachnęłam (pewnie z połowę), ale teraz mam takie badyle, które sie rozgałęziają na wysokości ok. metra od ziemi, i głupio to wygląda. Za to kwiatów faktycznie było mnóstwo (teraz zbliża się przerwa, większość już przekwitła).
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
U mnie te pędy są w pełnym rozkwicie ale w zeszłym roku miałam te same problemy z Handlem. Ścinałam je na krótko, potem odbijały kilkoma pędami i rosły jeszcze wyższe, a wyglądało to koszmarnie, kwiaty były na samej górze - wysoko. W końcu Handel dostał pergolę, tak samo będzie z Charlsem, chce z niej zrobić różę pienną. Widać na zdjęciu, że z pędu Charlsa wybiła już następna łodyga z pędem kwiatowym, w tej chwili jest zakończona kwiatami. Jeśli chodzi o ścinanie - ja bym ścinała ją nisko.
Nie ma za co - Ave, cieszę się bo mogłam pomóc.
Nie ma za co - Ave, cieszę się bo mogłam pomóc.
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój Charles ma powyżej 20 pąków,rośnie dość szeroko,ale ja go nie podcinałam zbytnio wiosną,na razie ładnie wygląda,ale nie kwitnie jeszcze.Dużo pąków chyba zakwitnie na raz.Jak go kupowałam ,pisało,że ma mieć 1m,ale on będzie rósł wyżej,już widać.Handel mój tez miał brzydkie pedy i je obcięłam,ciekawe jak wysoko pójdzie w tym roku 

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Halinko - na pewno będą ładnie kwitły - w końcu to róże.
Ewo - ja też myślę o piętrowym sadzeniu, w końcu ogród nie jest z gumy.
Sorki - wczoraj miałam awarię.
Mój Charles wygląda tak:

Tej róży nie pokazywałam - Madame Knor, róża doskonale radzi sobie w donicy i mocno pachnie.

Mozart.

Pierwszy pąk Schneewalzer.

Ewo - ja też myślę o piętrowym sadzeniu, w końcu ogród nie jest z gumy.
Sorki - wczoraj miałam awarię.
Mój Charles wygląda tak:

Tej róży nie pokazywałam - Madame Knor, róża doskonale radzi sobie w donicy i mocno pachnie.

Mozart.

Pierwszy pąk Schneewalzer.