Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
To szykują się obfite plony. teren wspaniale wyrównany u mnie to łopata idzie w ruch.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A widzisz. Bo u mnie w planach rabata na trawniku i mój niby się zgodził a jak przychodzi do realizacji to mi żyć nie daje, co najmniej jakbym mordowała jego ukochane dziecko. Brak mi słów. Skąd u dorosłego faceta taka upierdliwość.
Co siejesz na poplon?
Co siejesz na poplon?
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Iwciu szkoda, że bliżej nie mieszkasz, bo obornika mam dużo
Odornik ma tę wadę, że zawiera nasiona u mnie po koniach to zdarza się owies i łąkowe, ale wolę to niż dodawać chemię, bo pruchnicy takiej nie zastąpi nic. A prace idą Ci szybko do przodu, u mnie na razie z rabatami postuj bo chłopaki szykują pod kostkę wykopy.

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj, będzie się działo, Iwciu!
Nowa działka, nowe rabaty, nowe wyzwania.
Będzie co podziwiać!

Nowa działka, nowe rabaty, nowe wyzwania.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Julciu, spróbuję znaleźć jakiegoś rolnika -może mi sie uda
bo oto coraz trudniej. Skoro radzisz siać jeszcze gorczycę to dorzuciłam ja do mojej mieszanki.
Maju, to masz lepszą wyobraźnię , ja jeszcze ich nie widzę
Tak Seba , pewnie jakieś rabaty, może drzewka owocowe -jeszcze do końca tego nie ogarniam.
Alu , mamy tam tyle roboty że łopatologicznie to byśmy przed zimą nie skończyli
Moniś , nie przejmuj się ,przejdzie mu -najwyżej sama ją sobie skopiesz. Ja jakoś nie wyobrażam sobie żeby u mnie centralny punkt działki stanowił sam trawnik , im więcej kwiatów tym lepiej
Moja córcia spytała ostatnio czy nową działkę tez tak zapakuję wszystkim jak starą. Bo namiotu nie ma gdzie rozłożyć . Na działce pod namiotem spała 2 razy przez całe swoje 16 letnie życie a ja mam jej miejsce rezerwować. Nawet jak basen stał to kąpały się dzieciaki tylko parę razy. Każde ma swoje zajęcia, ja mam swoje i będzie tak jak ja chcę
. Sieję gorczycę , łubin żółty, facelię i grykę.
Aniu , też żałuję . Może uda mi się znaleźć u mnie jakiegoś rolnika bo naprawdę może być ciężko.
Lucunko , będzie się działo ... ale dopiero jak wymyślę co

Julciu, spróbuję znaleźć jakiegoś rolnika -może mi sie uda

Maju, to masz lepszą wyobraźnię , ja jeszcze ich nie widzę

Tak Seba , pewnie jakieś rabaty, może drzewka owocowe -jeszcze do końca tego nie ogarniam.

Alu , mamy tam tyle roboty że łopatologicznie to byśmy przed zimą nie skończyli

Moniś , nie przejmuj się ,przejdzie mu -najwyżej sama ją sobie skopiesz. Ja jakoś nie wyobrażam sobie żeby u mnie centralny punkt działki stanowił sam trawnik , im więcej kwiatów tym lepiej

Moja córcia spytała ostatnio czy nową działkę tez tak zapakuję wszystkim jak starą. Bo namiotu nie ma gdzie rozłożyć . Na działce pod namiotem spała 2 razy przez całe swoje 16 letnie życie a ja mam jej miejsce rezerwować. Nawet jak basen stał to kąpały się dzieciaki tylko parę razy. Każde ma swoje zajęcia, ja mam swoje i będzie tak jak ja chcę

Aniu , też żałuję . Może uda mi się znaleźć u mnie jakiegoś rolnika bo naprawdę może być ciężko.
Lucunko , będzie się działo ... ale dopiero jak wymyślę co

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Bardzo ładna różyczka Iwciu z B, ja też kupiłam 2 z tej dostawy bardzo ładnie wystartowały jeszcze w donicach na balkonie, niestety sarna obgryzła wszystkie pączki i na razie nie wiem nawet czy zgodne z nazwą na opakowaniu są...
Nowa działka w zagospodarowaniu...
Ogórasek już własny do degustacji widzę

Nowa działka w zagospodarowaniu...

- TROJA
- 500p
Oj dużo się dzieje u Ciebie, chętnie bym oddała trochę mojego deszczu jak poszłam do kurnika po jajka to wracając do domu byłam tak mokra, że kapało ze mnie. Może w końcu się wypadało, bo te burze są straszne. Masz fajną tą margaretkę, na początku zanim moja rozkwitła myślałam, że sa takie same, ale moja płatki ma same igiełki.
Pozdrawiam Ania
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzisiaj to ona wygląda już porządnie, napracowałaś się Iwciu, a teraz jak zagospodarujesz, będzie super

- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Się chłop napracował ;)
Zmiana jest taka że wow. Coś z niczego.
A powiedzcie mi,w czym jest lepszy łubin żółty od tego pospolitego?
I to jest ten sam łubin na który wędkarze (chyba) łowią karasie?
Zmiana jest taka że wow. Coś z niczego.
A powiedzcie mi,w czym jest lepszy łubin żółty od tego pospolitego?
I to jest ten sam łubin na który wędkarze (chyba) łowią karasie?
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Ależ pięknie przygotowany teren- wzorcowo. Siejesz poplon a potem co- warzywa za rok?
Aniu, dawaj ten deszcz
bo u mnie susza. Margaretkę kupiłam bo nie mogłam się oprzeć
Iwonko , pracy było mnóstwo , mimo użycia glebogryzarki kopanie śni mi się po nocach.
Chłopa to się nachwalić nie mogę
. Wiem że jest żółty i niebieski łubin na poplon i niewiele więcej na ten temat. Ten żółty jest na lekkie gleby -tak przynajmniej przeczytałam.
Monia , na pewno posadzę trochę warzyw ,żeby sprawdzić co będzie dobrze rosło, a poza tym już planuję rabatki -tylko jakoś na razie nie za bardzo mi to wychodzi
.
Próbowałam przekopać dzisiaj na starej kawałek po bobie pod fasolkę. Po nalaniu 4 konewek na 2 m2 grządki nie byłam w stanie jej przekopać
tak sucho.

Iwonko , pracy było mnóstwo , mimo użycia glebogryzarki kopanie śni mi się po nocach.
Chłopa to się nachwalić nie mogę

Monia , na pewno posadzę trochę warzyw ,żeby sprawdzić co będzie dobrze rosło, a poza tym już planuję rabatki -tylko jakoś na razie nie za bardzo mi to wychodzi

Próbowałam przekopać dzisiaj na starej kawałek po bobie pod fasolkę. Po nalaniu 4 konewek na 2 m2 grządki nie byłam w stanie jej przekopać

- TROJA
- 500p
Iwciu u mnie dziś cały dzień lało... już się woda z rowów wylewa na łąki
Weź ten deszcz bo ja mam go dosyć.
Na poplon dobra jest tez gorczyca
U Ciebie cieplej i więcej słońca dlatego wszystko szybciej kwitnie

Na poplon dobra jest tez gorczyca

U Ciebie cieplej i więcej słońca dlatego wszystko szybciej kwitnie

Pozdrawiam Ania
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Iwcia
pięknie u ciebie na działce ty wysiewasz poplon,a ja wysiałam troszkę trawy ,dobrze bo te deszcze utwardzą ziemie i trawa zacznie rosnąć.ale burze nie dają iść na działkę, więc robię na balkonie miałam malowanie, a wczoraj zawiesiliśmy kratkę .Wiatr nie da nic zawiesić na balkonie bo
sodoma z gomorą tak wieje i deszcz.

sodoma z gomorą tak wieje i deszcz.
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam