Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

To szykują się obfite plony. teren wspaniale wyrównany u mnie to łopata idzie w ruch.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A widzisz. Bo u mnie w planach rabata na trawniku i mój niby się zgodził a jak przychodzi do realizacji to mi żyć nie daje, co najmniej jakbym mordowała jego ukochane dziecko. Brak mi słów. Skąd u dorosłego faceta taka upierdliwość.
Co siejesz na poplon?
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Iwciu szkoda, że bliżej nie mieszkasz, bo obornika mam dużo :wink: Odornik ma tę wadę, że zawiera nasiona u mnie po koniach to zdarza się owies i łąkowe, ale wolę to niż dodawać chemię, bo pruchnicy takiej nie zastąpi nic. A prace idą Ci szybko do przodu, u mnie na razie z rabatami postuj bo chłopaki szykują pod kostkę wykopy.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, będzie się działo, Iwciu! :tan
Nowa działka, nowe rabaty, nowe wyzwania. ;:215 Będzie co podziwiać! ;:63 ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:196

Julciu, spróbuję znaleźć jakiegoś rolnika -może mi sie uda ;:306 bo oto coraz trudniej. Skoro radzisz siać jeszcze gorczycę to dorzuciłam ja do mojej mieszanki.

Maju, to masz lepszą wyobraźnię , ja jeszcze ich nie widzę ;:306

Tak Seba , pewnie jakieś rabaty, może drzewka owocowe -jeszcze do końca tego nie ogarniam. ;:224

Alu , mamy tam tyle roboty że łopatologicznie to byśmy przed zimą nie skończyli ;:222

Moniś , nie przejmuj się ,przejdzie mu -najwyżej sama ją sobie skopiesz. Ja jakoś nie wyobrażam sobie żeby u mnie centralny punkt działki stanowił sam trawnik , im więcej kwiatów tym lepiej ;:224
Moja córcia spytała ostatnio czy nową działkę tez tak zapakuję wszystkim jak starą. Bo namiotu nie ma gdzie rozłożyć . Na działce pod namiotem spała 2 razy przez całe swoje 16 letnie życie a ja mam jej miejsce rezerwować. Nawet jak basen stał to kąpały się dzieciaki tylko parę razy. Każde ma swoje zajęcia, ja mam swoje i będzie tak jak ja chcę ;:224 . Sieję gorczycę , łubin żółty, facelię i grykę.

Aniu , też żałuję . Może uda mi się znaleźć u mnie jakiegoś rolnika bo naprawdę może być ciężko.

Lucunko , będzie się działo ... ale dopiero jak wymyślę co ;:306
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak było wczoraj rano
Obrazek

A tak jest
Obrazek

Obrazek
Różyczka z biedronki zakwitla

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Bardzo ładna różyczka Iwciu z B, ja też kupiłam 2 z tej dostawy bardzo ładnie wystartowały jeszcze w donicach na balkonie, niestety sarna obgryzła wszystkie pączki i na razie nie wiem nawet czy zgodne z nazwą na opakowaniu są... ;:oj
Nowa działka w zagospodarowaniu... ;:333 Ogórasek już własny do degustacji widzę ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kiedyś wyglądała tak
Obrazek

Dzisiaj wygląda już całkiem inaczej

Obrazek
Został jeszcze kawałek z boku

Obrazek
i będę mogła powiedzieć że chociaż jedna robota jest skończona ;:180 . Wysiałam poplon naprawdę gęsto, jakoś tak wyszło -niestety żeby to wszystko podlać potrzeba 70 konewek. ;:223 . Mam nadzieję że popada.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Oj dużo się dzieje u Ciebie, chętnie bym oddała trochę mojego deszczu jak poszłam do kurnika po jajka to wracając do domu byłam tak mokra, że kapało ze mnie. Może w końcu się wypadało, bo te burze są straszne. Masz fajną tą margaretkę, na początku zanim moja rozkwitła myślałam, że sa takie same, ale moja płatki ma same igiełki.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj to ona wygląda już porządnie, napracowałaś się Iwciu, a teraz jak zagospodarujesz, będzie super ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Się chłop napracował ;)

Zmiana jest taka że wow. Coś z niczego.

A powiedzcie mi,w czym jest lepszy łubin żółty od tego pospolitego?
I to jest ten sam łubin na który wędkarze (chyba) łowią karasie?
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ależ pięknie przygotowany teren- wzorcowo. Siejesz poplon a potem co- warzywa za rok?
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, dawaj ten deszcz :;230 bo u mnie susza. Margaretkę kupiłam bo nie mogłam się oprzeć ;:224

Iwonko , pracy było mnóstwo , mimo użycia glebogryzarki kopanie śni mi się po nocach.

Chłopa to się nachwalić nie mogę ;:215 . Wiem że jest żółty i niebieski łubin na poplon i niewiele więcej na ten temat. Ten żółty jest na lekkie gleby -tak przynajmniej przeczytałam.

Monia , na pewno posadzę trochę warzyw ,żeby sprawdzić co będzie dobrze rosło, a poza tym już planuję rabatki -tylko jakoś na razie nie za bardzo mi to wychodzi ;:306 .

Próbowałam przekopać dzisiaj na starej kawałek po bobie pod fasolkę. Po nalaniu 4 konewek na 2 m2 grządki nie byłam w stanie jej przekopać ;:223 tak sucho.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Iwciu u mnie dziś cały dzień lało... już się woda z rowów wylewa na łąki :( Weź ten deszcz bo ja mam go dosyć.
Na poplon dobra jest tez gorczyca :wink:
U Ciebie cieplej i więcej słońca dlatego wszystko szybciej kwitnie :wink:
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Iwcia :D pięknie u ciebie na działce ty wysiewasz poplon,a ja wysiałam troszkę trawy ,dobrze bo te deszcze utwardzą ziemie i trawa zacznie rosnąć.ale burze nie dają iść na działkę, więc robię na balkonie miałam malowanie, a wczoraj zawiesiliśmy kratkę .Wiatr nie da nic zawiesić na balkonie bo
sodoma z gomorą tak wieje i deszcz.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”