To moj nowy nabytek w ziemi któremu nie mogłam sie oprzeć.....KALANCHOE

Pozdrawiam serdecznie wszystkich
Po "wejściu w temat hydroponika" zastanawiałam się własnie nad tym czy wszystkie kwiaty można hodować tym sposobem a jeśli nie to które należy skreślić z tej listy ?Teresa600 pisze:Zapomniałam sie pochwalic trzykrotką.........w ziemi hodowaną od szczepki
Też się martwiłam o zwisające kwiaty, ale o dziwo bardzo dobrze się w granulacie trzymająchristinkrysia pisze:Teresa600 pisze:Zapomniałam sie pochwalic trzykrotką.........w ziemi hodowaną od szczepki
Trzykrotka odpowiedziała mi częściowo na pytanie - wybór sposobu prowadzenia pędów oryginalny ale pracochłonny a jak zachowują się długie zwissające pedy w hydroponicznej uprawie?
Kasiu - mam nadzieję, że w ramach "przeciwwagi" dla ciężaru zroślichy poczyniłaś odpowiednie przeliczenia co do ciężaru doniczki, w której masz wkład - jaki to wzór matematyczny ?Kasia.N pisze: Też się martwiłam o zwisające kwiaty, ale o dziwo bardzo dobrze się w granulacie trzymająMam zroślichę w formie zwisającej, dosyć ciężka już jest ale rośnie bez problemów
Więc nie ma obaw przed prowadzeniem zwisających w hydro. Korzenie dosyć mocno oplatają granulat, więc problemem jest raczej wyciągniecie rośliny z wkładu ;)
A rośliny w hydro, faktycznie wszystkie. Ja mam nawet kaktusa ;)