Nowy ogród Jacka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

piękne zdjęcia, piękne kompozycje, piękne kolory...

najlepszego Jacku... Obrazek
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku, pooglądałam Twój ogródek, przepiękne rośliny pokazujesz, rozrośnięte, okazałe , dorodne. A róża(do której niby nie masz serca :wink: )jest przykładem pięknej , zadbanej rośliny, którą ktos bardzo kocha i troszczy sie o jej zdrówko :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witam wszystkich miłych Gości! Spadło wczoraj trochę śniegu i przez chwilę było naprawdę biało, zimowo, świątecznie... Dziś już tylko małe białe łatki. Ja jednak wolę te letnie wspomnienia i cieszę się, że Wam również podobają się zdjęcia.
Aniu-Zanno, niestety trojeść krwista nie wydała nasion. Kupiłem dwa lata temu sadzonkę i nawet się nie rozrosła. Nie miała również tych ładnych torebek nasiennych charakterystycznych dla trojeści. Ale kwitnie ładnie. Jak będę znów u tego sprzedawcy, to chcę dokupić odmianę białą.
Cieszę się Cillo, że podobają Ci się moje kwiatki. Różowa kompozycja to dzieło przypadku, bo jeżówka i zygmarek rozsiały się same. Jeśli chodzi o tego ostatniego, to mogę Ci go wiosną przesłać, bo on się sam rozsiewa, gdzie popadnie :)
No to Kocico zazdroszczę Ci trojeści amerykańskiej, bo mi tak jak pisałem zmarzła młoda sadzonka. Będę więc próbował powtórzyć sadzenie, bo wiem że to roślina ekspansywna i znajoma na pewno da mi kolejną sadzonkę. Zresztą jej ekspansywność nie raz widziałem w ogrodzie botanicznym w Łazienkach. Trojeście to takie moje małe odkrycie i chętnie zapoznam się z innymi, jeśli są.
Dziękuję Ewo za pamięć i piękne zdjęcie.
I Tobie Agness dziękuję za przemiłe słowa. A ta róża rośnie sobie bez specjalnej troski. Jest niewybredna, dlatego przetrwała w ogrodzie już ćwierć wieku.[/b]
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku dziękuję za ,ale nie będę bawiła się w sianie i tak nie bardzo mam nawet gdzie . Ale pamiętam i mam wpisane irysy dla Ciebie i na pewno wiosną Ci wyślę będziesz miał kawałek moje ogródka i siebie
Genia
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jacku!
Ostatnio u Comy dowiedziałam się, że szkarłatka amerykańska
jest rzadka w naszych ogrodach. A widzę, że to ciekawa roślinka.

Fajne masz te jednokolorowe rabaty! Bardzo mi się podobają.

Z pogodą to tak jak u mnie - wczoraj był początek zimy, a teraz
znowu zrobiła się szara i słotna jesień.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D :D :D
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Jacek P.... pisze: niestety trojeść krwista nie wydała nasion. Kupiłem dwa lata temu sadzonkę i nawet się nie rozrosła. Nie miała również tych ładnych torebek nasiennych charakterystycznych dla trojeści. Ale kwitnie ładnie. Jak będę znów u tego sprzedawcy, to chcę dokupić odmianę białą.[/b]
Jacku, istnieje białа trojeść??? Ja też chcę!!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ponownie!
Zaproponowałem Ci Geniu nasionka, bo szybko można z nich uzyskać ładne sadzonki, ale może gdzieś dostaniesz sadzonki. Ja w tej chwili nie posiadam. Wiesz, jak ja je dostałem parę lat temu, to zupełnie nie wiedziałem, co to jest i dopiero jak zakwitło po roku zacząłem szukać i zidentyfikowałem trojeść. Bardzo się cieszę z informacji o irysach :)
Zanno, tak, jest trojeść krwista odmiana biała i jak kupowałem moją, to właśnie były te dwa kolory do wyboru. Wybrałem czerwony, bo ten kolor trojeści jest wyjątkowy - taki bardziej buraczkowy niż czerwony i na jej wyprostowanych łodygach widać go z daleka.
Dziękuję Jolu za piękne życzenia.
Wisienko! U mnie z pogodą to samo - wczoraj zrobiło się wieczorem pięknie biało, ale do rana wszystko stopniało :cry: Nawet chwasty nie zmarzły i rosną w najlepsze.
Jednokolorowa rabatka, to tak jak pisałem dzieło przypadku.
Tak, szkarłatka jest ciekawą rośliną i bardzo ozdobną. Nie jest też wrażliwa. Kiedyś kopiąc przeciąłem jej palowy korzeń przypominający trochę chrzan. Ona wyrosła z tego kikuta i jest jeszcze ładniejsza, bo przu okazji przesadziłem ją w bardziej odpowiednie miejsce - mniej nasłonecznione.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku

Obrazek

W Dzień Bożego Narodzenia, niech się spełnią Twe marzenia.
Te maleńkie i te duże, które skrywa Twoja dusza.
Święte Dziecię się narodzi, które świat ma oswobodzić.
Przynieść radość i wytchnienie, dla każdego ukojenie.
A gdy Nowy Rok zagości, niech nie skąpi swych szczodrości.
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Halinko za piękne życzenia! Wszystkiego dobrego Ci życzę :!:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jacku piękne lato pokazałeś, masz śliczne, ciekawe kwiaty i jeden floks, ładny.

Na Święta życzę Ci samych przyjemności, zdrówka i radości.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Jacku, pozwoliłam sobie na mały spacer po Twoim ogrodzie. Zapowiada się ciekawie, czekam szczególnie na "suche korytko" w pełnej krasie :wink: . Wypatrzyłam kilka rarytasków. Z uwagą będę śledziła rozwój twojego małego raju :D
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

Jacku, najserdeczniejsze świateczne życzenia... Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=DsRjKgpW ... re=related
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Ewo i Irenko za życzenia. Jest mi bardzo miło, że pamiętacie o mnie.

Witaj Asiu! Cieszę się, że wypatrzyłaś coś dla siebie w moim skromnym ogródku. Jak roślinki się rozrosną, to chętnie się podzielę. "Suche korytko" nawet ładnie teraz wygląda, bo trawki nie zmarzły i mają ładne zielone i brązowe listki. Ale pewnie w przyszłym roku się rozrosną i zakryją korytko. Pomyślę wtedy, jak je zaaranżować na nowo.
Rośliny też mi zrobiły prezent na Święta. Dziś dostrzegłem pączek kwiatowy u cieszynianki wiosennej. Ogromna radość, bo do wiosny daleko a to młodzutka roślina sadzona parę miesięcy temu :!: Bardzo podoba mi się cieszynianka - oryginalna roślina, no i moja Mama pochodzi z Cieszyna więc dobrze mi się kojarzy :)
Dziś trochę poczyściłem trawnik i malutki ogródek, jaki pozostał po poprzednich właścicielach. Zasypałem też korzenie galtonii piaskiem, bo coś przysychają. Nie mam doświadczenia z tymi cebulami i nie wiem jak postępować z ich mięsistymi korzeniami :?:
ursa
200p
200p
Od: 30 paź 2007, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jacku. Obejrzłam Twój ogród w całosci, wszystkie wątki. Jestem pod ogromnym wrażeniem, jest inny od pozostałych. Ma"coś "w sobie. Będę częstszym gościem w Twoim ogrodzie.
Serdecznie pozdrawiam, życząc wszystkiego najlepszego.
Urszula.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”