Ogród Bożeny 170365
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bożenko spędziłam dzisiaj uroczy poranek z kawką w Twoim ogrodzie. Jestem zachwycona zdjęciami. Są PERFEKCYJNE!
Pozwoliłam sobie dodać Twój wątek do moich ulubionych. A muszę Ci powiedzieć, że chyba mamy taką samą różę!
Ja moją mam "od zawsze", ale nazwałam ją dopiero w tym roku i na tym forum. Jestem przekonana że to jest Alchymist.
Przepraszam, że wstawiam zdjęcie w Twoim wątku, ale nie mogę się powstrzymać. Nie muszę chyba dodawać, że to moja ulubiona róża!
Pozwoliłam sobie dodać Twój wątek do moich ulubionych. A muszę Ci powiedzieć, że chyba mamy taką samą różę!
Ja moją mam "od zawsze", ale nazwałam ją dopiero w tym roku i na tym forum. Jestem przekonana że to jest Alchymist.
Przepraszam, że wstawiam zdjęcie w Twoim wątku, ale nie mogę się powstrzymać. Nie muszę chyba dodawać, że to moja ulubiona róża!

-
- 500p
Witaj amba 19 ta róża jest naprawdę ładna ,Hania 55 rzeczywiście potwierdza jej nazwę Alchymist. ,w tym roku po raz pierwszy w moim ogrodzie i od razu pięknie kwitła, dużą ilością kwiecia ,charakteryzuje ją również zmienność kolorów podczesz kwitnienia...
Już myślałam,że ją stracę po wichurze,która połamała pod nią pergolę ,na szczęście korzeń nie był uszkodzony więc kupiłam solidniejsza pergolę i w wielkich bólach razem z M. podłożyliśmy ją...,ale byliśmy pokłóci ...
Miłego dnia....
Już myślałam,że ją stracę po wichurze,która połamała pod nią pergolę ,na szczęście korzeń nie był uszkodzony więc kupiłam solidniejsza pergolę i w wielkich bólach razem z M. podłożyliśmy ją...,ale byliśmy pokłóci ...

-
- 500p
Witajcie miłe dziewczynki...
-jola1010,giguś,Tess,julka ależ się spóźniłam na dzisiejszą ranną kawusię kawusię...
To wszystko przez to sprzątanie ....w łazience w końcu musiałam odgruzować.....brrr,jak ja nie lubię sprzątać ....łazienki
giguś u mnie zapowiada się remont elewacji ..... ,no i mam problem dziewczyny....bo jaki kolor wybrać.....elewacji .......może jasny zieleń,z czego cokół i w jakim kolorze,myślałam o czekoladzie mlecznej.....,o rany julek ja chyba nie wybiorę.......
dom lata 80 ,kwadraciak ,płaski dach.....bruk w barwach jesieni,to może nie zieleń tylko jakieś odcienie żółci bądź łososia,a może ....kurcze już sama nie wiem...może coś doradzicie kochani biednej niezdecydowanej....
A jak rośliny to przeżyją....z ziemi wyszły wiosenne szafirki,coś im się pomieszało tylko czekac aż zakwitną

giguś u mnie zapowiada się remont elewacji ..... ,no i mam problem dziewczyny....bo jaki kolor wybrać.....elewacji .......może jasny zieleń,z czego cokół i w jakim kolorze,myślałam o czekoladzie mlecznej.....,o rany julek ja chyba nie wybiorę.......
dom lata 80 ,kwadraciak ,płaski dach.....bruk w barwach jesieni,to może nie zieleń tylko jakieś odcienie żółci bądź łososia,a może ....kurcze już sama nie wiem...może coś doradzicie kochani biednej niezdecydowanej....

A jak rośliny to przeżyją....z ziemi wyszły wiosenne szafirki,coś im się pomieszało tylko czekac aż zakwitną
-
- 500p
Bożenko wróciłam i przyszłam w odwiedziny.
Czytam, że szukasz koloru elewacji.
Podpowiem Ci, że patrząc na dom, dach, kostkę powinnaś widzieć max 3 kolory.
Uważaj z zielenią jest bardzo trudna do zestawienia ( ja mam) i łatwo wpaść w pstrokaciznę (musiałam zrobic białe okna, rury drzwi i gzymsy żeby to wszystko wyglądało)
Pamiętaj o dachu, kostce, rynnach - to wszystko musi współgrać.
Przemyśl wszystko dokładnie ... kilka razy i jeśli choć troszkę będziesz miała wątpliwości zmień koncepcję... aż będziesz zadowolona
Powodzenia
Czytam, że szukasz koloru elewacji.
Podpowiem Ci, że patrząc na dom, dach, kostkę powinnaś widzieć max 3 kolory.
Uważaj z zielenią jest bardzo trudna do zestawienia ( ja mam) i łatwo wpaść w pstrokaciznę (musiałam zrobic białe okna, rury drzwi i gzymsy żeby to wszystko wyglądało)
Pamiętaj o dachu, kostce, rynnach - to wszystko musi współgrać.
Przemyśl wszystko dokładnie ... kilka razy i jeśli choć troszkę będziesz miała wątpliwości zmień koncepcję... aż będziesz zadowolona
Powodzenia

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
-
- 500p
-
- 500p
o tak.. a jakbyś się nei zdecydowała... to już by tak zostało...bożena170365 pisze:Iza pochwalę się na pewno,muszę jednak jeszcze wykończyć cokoły ....dzisiaj właśnie zamówiliśmy płytki klinkierowe,no i jeszcze schodowe...bardzo jestem zadowolona bo już myślałam ,że ich nie wybiorę...
Ja nie zrobiałam schodów, bo M. juz na taras krzywo patrzyl... i czuję że długo nie zrobię

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
-
- 500p
A to święta racja....,cholerka ale jak trudno sensownie dokonać wyboru spośród takiej mnogości ...,,ja szukałam prawie cały miesiąc....i dopiero dzisiaj wystawili w cermagu nową kolekcję i to był strzał w 10 tak mi sie dzisiaj wydaje...hmm,już się zastanawiam jak będą wyglądały ,czy wtedy też będą mi się podobały?