Ogród violetty
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję dziewczynki za odwiedzinki.
Mariolu, witam nowego gościa. to ja też zaraz idę do ciebie, bo chyba jeszcze nie spacerowałam w twoim ogródku.
A jeśli chodzi o zimowe przetwory , ta ja jeszcze robie taką sałatkę.
Sałatka warzywna
4kg świeżych ogórków
0,5kg papryki czerwonej
0,5kg marchewki
0,5kg cebuli
szklanka cukru
szklanka oleju
szklanka octu
główka czosnku, pieprz
Ogórki i cebulę pokroić i zasypać solą. Pokroić paprykę i marchew, ogórki odcedzić (wycisnąć), po czym dodać cukier, olej, ocet oraz przyprawy i wszystko razem wymieszać. Można też dodać trochę pokrojonej natki pietruszki. Tak przygotowaną sałatkę odstawia sie na 12 godzin. Po tym czasie można ją jeść, a jeśli chcemy przechować sałatkę dłużej, trzeba przełożyć ją do słoików i pasteryzować 5-10 minut.
smacznego
Mariolu, witam nowego gościa. to ja też zaraz idę do ciebie, bo chyba jeszcze nie spacerowałam w twoim ogródku.
A jeśli chodzi o zimowe przetwory , ta ja jeszcze robie taką sałatkę.
Sałatka warzywna
4kg świeżych ogórków
0,5kg papryki czerwonej
0,5kg marchewki
0,5kg cebuli
szklanka cukru
szklanka oleju
szklanka octu
główka czosnku, pieprz
Ogórki i cebulę pokroić i zasypać solą. Pokroić paprykę i marchew, ogórki odcedzić (wycisnąć), po czym dodać cukier, olej, ocet oraz przyprawy i wszystko razem wymieszać. Można też dodać trochę pokrojonej natki pietruszki. Tak przygotowaną sałatkę odstawia sie na 12 godzin. Po tym czasie można ją jeść, a jeśli chcemy przechować sałatkę dłużej, trzeba przełożyć ją do słoików i pasteryzować 5-10 minut.
smacznego