Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Post »

U mnie nie wiem czy owocki się utrzymają i będą.Już niektóre zawiązki spadają. sucho. :twisted:
ależ fajne miejsca dalej pokazujesz.
A ja tylko dom, praca, działka, ogród i ..zalew. ;:167
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Czas się brać do pracy, ale dopijam kawę na rozruch i jeszcze zdążę kilka zdjęć wkleić :)

Obrazek

Z drugiej strony jaśniejsze, też będą bogato kwitły ;:333 Pąków im w każdym razie nie brakuje

Obrazek

Te niebieskie miałam rozsadzić już dwa lata temu, bo w ogóle nie kwitły, ale jakoś mi było nie po drodze. W końcu dostały tylko garstkę nawozu z kurnika i to wystarczyło :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zamówione liliowce niestety się nie zgadzają ;:131 No nie jest brzydki, ale gdzie falbanka? :?

Obrazek

Diamenty to ponoć najlepszy przyjaciel dziewczyny ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W pierwszym roku byliny skromnie kwitną, ale bardzo cieszą ;:215

Obrazek

Obrazek

Przed warzywnikiem na pergoli kwitnie Kardynał Wyszyński. Pewnie już mi nie uwierzycie po ostatnich dwóch wpadkach z nazwami powojników ;:218

Obrazek

Kwiatki w warzywniku ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Amorka jeszcze można znaleźć o tej porze ;)

Obrazek

Obrazek

Prawie nie widać badyli po tulipanach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No dobra, a teraz poważniejsza sprawa :roll: Czy ten powojnik ma jakaś mozaikę? ;:131 Może jest coś, co też takie takie plamy, a nie wymaga wyrwania go? Szkoda mi go, był śliczny, Sir Trevor Lawrence.

Obrazek

Obrazek
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne powojniki , ja niestety dużo straciłam przez nornice czy karczownika raczej :( pięknie u Ciebie , ile kwiatków, kolorków . śliczny kwiatek w warzywniku, taki delikatny . Moje iglaczki też były śliczne , małe a potem cały świat zasłoniły ( to raczej u sąsiadki) z bółem ale wycinaliśmu, na szczescie sąsiedzi sie zgodnili bo już zagrażały dachom , kiedy się kładły na nie w czasie wichury. Twój iglak wygląda na wąski, nie taki rozłożysty to może nie da Ci popalić :wink: Twój różowy obłoczek jest śliczny, taka delikatna dziewczynka ;:167
U mnie przezimował jeden heliotrop ( bo tylko jego miałam ) w garażu na oknie, kolejne kupiłam i postawiłam na parapecie pod samym nosem , bo tak pięknie pachną ,że tylko blisko ma sens. A poza tym uwielbiam ich kolor. Są cudne, kwitną całe lato i rozrastaja sie pięknie :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Aaa... Warszawska Nike... A to też mam... :-P Żona kiedyś przytargała z Lidla... Strasznie jestem ciekaw, co Francuzom wychodziło jak usiłowali wymówić jego nazwę... :;230

A jeże strasznie lubię... Podobnie jak jerzyki... Imię Jerzy do czegoś zobowiązuje. :;230

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Agusiu do Ciebie nie da się nie zaglądać :D Tyle się dzieje, tyle zmienia. Było morze tulipanków, a już nie ma po nich śladu .Bardzo sprytnie zamaskowałaś ich przekwitłe badylki . Irysy i łubiny to kwiaty mojego dzieciństwa. Gdy byłam mała było ich dużo obok domu, ale potem jakoś znikały . Mam nadzieję, że uda mi się mieć u siebie choć po jednej sztuce tych gatunków kwiatów. Fajne fotki z "ciuchciolandu" a różowy skrzat tylko dodaje im uroku :D Jeży jest uroczy. Rok temu i ja miałam podobnego lokatora ( no może ciut mniej oswojonego) ale w tym roku go nie widzę :(
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieplej niż u mnie o co najmniej tydzień. U mnie dopiero pąki na łubinach, a u Ciebie już kolorowe kwiaty ;:oj
Też miałam taką mgłę w sobotę o poranku. ;:108

Pozdrawiam Agnieszko :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Przy takiej liczbie roślin nic dziwnego , że pamięć szwankuje ;:224 .Odmiany swoich powojników znam na pamięć tylko sobie pomagam z pisownią :;230 . Na szczęście nie ma tego dużo więc idzie zapamiętać :wink: . Fajna ta jodła ;:oj . Żebym tak ja miała już tak wielkiego iglaka ;:224 . Póki co największe tuje mają 2 metry a mi się marzy już odrobina wielkich roślin ;:131 . Muszę poczekać, myślę, że za 5 lat będzie już coś większego . Stacyjkowo rewelacyjne ;:138 . Irysy szaleją u Ciebie a ja właściwie nie mam ich u siebie. Najbardziej lubię miniaturki i na nich się skupiłam. Pogoda nieco zelżała i w końcu jest odrobinę chłodniej tylko deszczu u mnie nadal nie ma ;:222 . Czekam cierpliwie. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Karolka współczuję, karczownik jest okropnym szkodnikiem i wykosi i drzewka, i byliny, ciężko też się go pozbyć ;:131 W warzywniku kwitnie mi szałwia lekarska :) Mam nadzieję, że ta jodła przestanie tak się rwać w górę, poza tym jednak korzeni się głęboko i może nie trzeba jej będzie całkiem wycinać ;:224 Heliotropy pachną przecudnie ;:215 To właśnie ten zapach, jaki chce się mieć blisko tarasu ;:108

Loki no tak, to jeszcze Twój imiennik a jak się razem obchodzi imieniny to już jakaś więź jest :wink:
Jerzy Jeż zapozował ponownie:

Obrazek
Hmm, pewnie z Warszawskiej Nike zostało samo Nike ;:306

Olu rok temu, gdy te byliny były młodsze jednak tulipany trochę straszyły badylami :wink: U mnie to znikają jeżówki, co roku mniej ;:218 Mam nadzieję, że Twój jeżyk się odnajdzie, może wróci z przychówkiem w lato :)

Moniś tak się te łubiny wyrwały :) Słabo znoszą suszę i szybko przekwitają, ale wiem ze po ścięciu kwiatów postarają się o kolejne ;:215 Buziaki ;:196

Ewelka Z tą Warszawską Nike to jest jeszcze lepsza historia, rok temu w szkółce chciałam kupić ją, bo kwiat był cudny, ale nie miałam na wycieczce rowerowej portfela. Postanowiłam wrócić po nią wieczorem, a nim pojechałam podwiązywałam swoje powojniki do kratki i co znalazłam? Oczywiście właśnie ten powojnik, bo kupiłam go już i rósł sobie spokojnie, jeszcze bez kwiatów :;230 Ja też lubię większe drzewa, fajny mikroklimat się robi :D

Obrazek
Limnantes, przepiękny jednoroczny kwiat, sam się wysiewa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szarotki gotowe do kwitnienia :) Takie maleńkie i o delikatnej urodzie, ale bardzo mi się podobają.

Obrazek

Werbena patagońska się pięknie wysiała
Obrazek

Pierwsze kielichy na naparstnicy

Obrazek

Warzywnik w rumiankach, słodko pachnie wieczorem ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Innocent Glance, pierwszy kwiatek bardziej jaskrawy niż na etykiecie :)

Obrazek

Eden Rose, na żywo ładniejsza niż na zdjęciu :) Nawet trochę pachnie z bliska.

Obrazek
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

No ładnie zapozował ;:306 Igły pokazał :;230 Daj mu trochę jakiegoś mięska to Was już nie opuści. A największy przysmak to pasztetowa ;:oj Mój jeż szalał za pasztetową ;:306
Dopisałam sobie ten limnantes do listy :) Bardzo ładny.
Rumianki są przepiękne. Bardzo je lubię.
Ślicznie. Jak zawsze :)
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Aguś, to teraz już widzę o co chodziło z tym zawirusowanym powojnikiem :( Wygląda jak wirus mozaiki, chociaż swoją drogą, to nadał liściom ładny wygląd :wink:

Aniołek zaczytany super się prezentuje między ziołami i warzywami :) Bardzo lubię rumianki, kiedyś miałam sporo, ale wyrwałam do suszenia, trochę rozdałam i nie mam nic :( To tak samo jak z pałką wodną u nas w stawie - (chyba Ci już kiedyś o tym nawet mówiłam), było jej już sporo, ale przeczytałam, że jest ekspansywna i szybko może zarosnąć cały staw, przestraszyłam się i prawie wszystko wyrwałam, a po zimie okazało się, że nic juz nie wyrosło :lol:

Bardzo mi się podoba u Ciebie i szpaler z tych fioletowo-różowych irysków ;:167 i łubiny i powojniki ;:167 No i Jerzy - to gość chyba honorowy :D Ja nie wiem czy mam jakiegoś jeżyka na działce, bo rzadko tam po zmroku jesteśmy. Może kiedyś jakiegoś spotkam :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wreszcie nadrabiam watki, bo z czasem jestem na bakier .Teraz mam jeszcze chwilkę czasu przed wyjazdem .Cudnie wszystko kwitnie, rośnie, a łubiny szaleją to samo irysy piwonie, a nawet róże .Moje tez sie zbierają jednak bardzo powoli .Jak wrócę to nie poznam waszych ogrodów ;:196 Agusiu fajnie tak zwiedzać takie skanseny ,a maluszek też zadowolony
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aguś nacieszyłam oczy pięknymi widokami.
Irysy robią wrażenie w takiej ilości, ale najbardziej chyba spodobały mi się łubiny. Uwielbiam je, ale u mnie raczej krótkowieczne są. Ze dwa sezony i giną i muszę siać od nowa żeby cos mieć :roll: Nie wiem czy wymarzają, czy one już tak mają. A u Ciebie, jak się sprawują ?
Gratuluję kwiatuszka na Edence :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ładna Edenka. Moja jakaś mikra. :(
Orliki piękne. Bardzo je lubię. Moim zdaniem one pasują wszędzie. :)
Ale dużo masz iryskow. Pięknie wyglądają w takiej większej ilości. Ja mam przedstawicieli. ;:306
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Agusia wiele mnie u Ciebie zachwyca. :) Łany irysów, rumianku, którego zapach uwielbiam, bo jest taki kojący, piegi naparstnicy. Edenka to nowy nabytek? Pamiętam, jak mnie pytałaś o nią. Liście werbeny przypominają rzodkiewkę, prawda? Ja wysiewałam w domu i też będę mieć. Bardzo się cieszę, bo ona jest piękna pod koniec lata. Posadź dużo przy trawach, pięknie się komponuje.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aguś, rumianek siałaś? Bo kupiłam nasiona i będę go wysiewać tylko nie wiem czy lepiej od razu do gruntu, czy na rozsadnik.
Takie wodne diamenty nawet na podgaryczniku super wyglądają ;:306
Wyjaśniła się już sprawa z tym powojnikiem w plamki?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”