Podwórko jak ogródek! Dalsza część.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Podwórko jak ogródek! Dalsza część.

Post »

Bożenko..u mnie na szczęście hiacynty i tulipany nie ucierpiały, minimalne ślady na listkach uszkodzeń mrozowych ale pąki ok. Martwi mnie natomiast powojnik od ciebie. :wink: Szybko wypuścił pączki, potem przyszły te mrozy i po pączkach..nie widzę ani jednego. ;:219 . Może od korzenia wypuści ;:224 . Dziś definitywnie na działkę nie jadę ale duchowo tam będę..zwłaszcza przy jednej rabacie , taka na froncie ;:306
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu ;:168 o powojnik nie martw się u mnie też tak było a już się zazielenia!
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Dziewczynki , ja nawet duchowo nie przenoszę się do ogrodu bo to by mi tylko grało na nerwach .Jak pojadę to będę i ciałem i duchem .Dzisiaj przytargałam białą , pełną azalię japońską , jutro przywiozę drugą , wielkokwiatową , czerwoną .Koleżanka zamówiła mi razem ze swoimi i właśnie przyszły .Nie wiem czy zapakuję się ze wszystkim do samochodu , jeszcze pudło z daliami , pudło z mieczykami , nawozy ,podpory , cebule lilii , oj przydałby się bus ;:306 , syn znowu będzie się zastanawiał jak to wszystko upchnąć :;230 .
Zuziu , ależ jesteś chytra na tę robotę , :;230 Ty tak nie szalej bo za chwilę nie będziesz mogła się ruszać , zostaw troszkę na zaś .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu,to może tira! ;:306 ,ja nie dokupuję,ale ty masz obszar to jak najbardziej.Ja nie jestem tak zapaloną ogrodniczką jak Ty!Zostawiam czas ogródkowi w podwórku niech się rozwija a ja będę się mu przyglądać czasem wyplewię i tyle! ;:173
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko..racja, Ela bez zapełnionego tira do ogrodu nie jedzie. ;:oj . Nie opłaca się. ;:306 . Wczoraj byłam na swojej działce, dwie godziny pracowałam, dwie siedziałam...coś zmieniło mi się zapatrywanie. ;:173 . Kupując działkę mieliśmy w zamyśle aby było gdzie jechać odpocząć, póki co to tylko stale praca i praca...zmądrzałam. :heja. Dziś też jadę..dzień areacjii trawnika, ale to eM, to już nie moja działka. :;230 . Ja tylko wywalę azalie i następne róże. :evil: W miejsce róż dokupię inne, mogą być nawet Biedronkowe, jak przemarzną nie będzie mi żal. ;:128 .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny ,a ja się dorobiłam anginy,i ledwo zipie,w tym stanie sadziłam dymkę cebulkę i tylko tyle.Zuziu, jakoś i mi coś się nie chce zachrzaniać w grodzie,Pogoda nie sprzyjała ,jeszcze dziś rano było-2 stopnie masakra z tym .Ela pewnie żyje roślinami duchowo!
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko...kto to widział chorować w tak piękną pogodę, niemniej zdrówka życzę. ;:168 U mnie przymrozków już nie ma, co miało zmarznąć to już zmarzło. Poszły wszystkie róże wielkokwiatowe. :evil: Wczoraj eM wziął się za trawniczek, dziś jedziemy bez planów ;:oj . Coś się podetnie, wypieli a także posiedzi. ;:128
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Właśnie wróciłam z ogrodu , tydzień będę odreagowywać bo nawet zadek mnie boli .Był dzisiaj niesamowity upał , mimo kapelusza ciężko się pracowało .Spore uszkodzenia mam na rodkach i wrzosach , róże też dostały , ale tu jeszcze dokładnie nie sprawdziłam bo dopiero połowę kopczyków rozsypałam . Zrobiłam straszną robotę nawet więcej niż sobie zaplanowałam , ale to nawet nie połowa .U mnie zakwitła właśnie forsycja , ale róż nie ciełam , zrobię to za tydzień razem z opryskiem .Chyba pójdę do łóżeczka :;230 , jestem padnięta.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny,spokojnie ,nie szarpcie się tak.Ogród potrafi zwalić z nóg.Ja nadal z bólem gardła.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko...wczoraj prawie nic nie robiłam na działce a podobnie jak Ela byłam padnięta. ;:306 Eli. nie ma co się dziwić bo pracowała, ale ja.. ;:224 , chyba od powietrza. :;230 Na działce u mnie robi się sucho, na dniach powinni puścić wodę...czekam bo po areacji trawnika bez podlewania mi wyschnie. :roll: Z gardełkiem byłaś u lekarza :?:
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu ,teraz doszło jeszcze ogólne kichanie i smarkanie zaczyna boleć głowa,nie byłam.Mam kłopot bo mój EMO znalazł się w niemieckim szpitalu pękł mu wyrostek i czekam na jakieś info kolejne,nie mam głowy myśleć o sobie teraz a tym bardziej o ogrodzie! ;:222 ;:145
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Bożenko współczuję z powodu męża, ale myśl też o sobie bo ktoś się będzie musiał nim zająć jak wróci do domu.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu .Jakoś trzeba dać rady,ach za dużo tego na jednego!Piękna wiosna w ogrodzie i cieplutko! ;:3 ;:3 ;:3
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Witam Was w ciepły prawie letni dzień!