Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Witam wszystkich w nowym dniu,wieje ogromnie ,rano lało teraz wiatr przepędza chmury to i nawet słoneczko wyziera ,trochę się ochłodziło,my po śniadanku i po kawce ,może pójdę na szyszki pójdą na maszynę i będą pod borówkę ,zawsze znajdę jakieś zajęcie ;:306

Teresa,ostróżki w tym kolorze to moje ulubione ,zrobię ich jeszcze więcej :wit

Kasiu,na sarny chyba muszę podnieść na wysięgnikach ogrodzenie ,cały ha ale trudno inaczej ich się nie pozbędę w ogrodzie ,grzybów dalej nie ma ,jutro jedziemy do domu ,dość tego leniuchowania ,ostróżki uwielbiam i myślę ,że będzie ich więcej ,pozdrawiam ;:196

Dorota,te ostróżki na pewno mają około 2 metrów,ale takie mają być ,saren już nie lubię ,bo trawy wokoło pełno i naprawdę mają co jeść ,ale one muszą niszczyć mój ogród,pozdrawiam ;:168

A teraz trochę mojego kwitnącego ogrodu

Obrazek

Języczka Wilsona
Obrazek

Języczka Zepter
Obrazek

czosnek Red Mohikanin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jeżówka Eccentryk
Obrazek

i takie tam różności
Obrazek

Obrazek

czosnek główkowaty
Obrazek

Obrazek

Pajęcznica liliowata
Obrazek

Obrazek

Obrazek

różowa kuzynka Annabel
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

biały tojad
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Języczka Przewalskiego
Obrazek

AkantObrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowny zakątek z brzozami ;:167
Martuś czy na jesień będziesz miała w nadwyżkach misty?
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, ależ u ciebie jest dużo różnorodności. Bardzo ładna jest ta ostróżka Misty Mouve. Kupiłam teraz dwie podobne kolorystycznie, może to nawet ta. spodobała mi się też ta niebieska z ciemnym oczkiem. Znasz jej imię ?
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia fotki piękne ;:oj ... ze wszystkich wybieram piękny czosnek i pełne jeżówki ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O rany, rany! ale zakamuflowałaś zdjęć ;:63 Tyle różnych mi się podoba, ale już zapomniałam co :;230 Masz biały tojad? ale pewnie nie masz chińskiego to zrobimy machniom! Piszesz u Iwonki że nie masz mikołajka płaskolistnego u mnie jest pełno bo się sieje więc już masz :D Martuś dalej bez grzybków? nawet na obiad nie było? U mnie też nie ma, bo są dopiero jak u sąsiada za płotem się pokazują takie niejadalne :;230
To wracaj do domu, bo i tak znowu pojedziesz...i to nie raz :) :D Ściskam i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu ale różności, jak pieknie, nie wiem co chwalić najpierw, wszystko mi sie podoba ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam dzisiaj piękne słońce i cisza i w końcu nie wieje ,wyjeżdżamy po południu,więc jak szczęśliwie dojedziemy będę w ogrodzie i zobaczę moje pomidorki.

Kasiu,uwielbiam mój brzozowy lasek ,jest tam świetny mikroklimat,ja w jesieni nie wysyłam nadwyżek tylko na wiosnę ,pozdrawiam :wit

Ewciu,może jest tabliczka w ogrodzie przy ostróżce ,ostróżki bardzo lubię i chciałabym mieć ich dużo ,a Misty Mouve to moja ulubienica ,pozdrawiam :wit

Ewciu,ta jeżówka ma duży i śliczny kwiat, ma kolor taki czerwono wiśniowy ,ale nie wiem co zastanę ,bo strasznie myszy podgryzają mi jeżówki,więc może ich nie być,pozdrawiam :wit

Marysiu,tyle roślin kwitło w ogrodzie ,że zdjęć było dużo ,już w domu na nic nie miałam czasu ,ale to już koniec moich zapasów zdjęciowych,mikołajka ma przysłać Iwonka ,a biały tojad będzie dla Ciebie ,chińskiego nie mam ,grzybków jeszcze nie ma ,widocznie grzybnia jeszcze nie ruszyła ,musi mieć po deszczach trochę czasu,jak ją z powrotem nie ususzy ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,miło,że się podoba ,ogrody to nasze miłości :uszy ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę zdjęć z lasu i ptaszki które urosły,zdjęcie zrobione wczoraj a dzisiaj właśnie wyfrunęły ,zaglądam a tu został tylko jeden i dalej jest dokarmiany ,żeby wzmocniał.
Obrazek

i troszkę lasu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wyjazd z lasu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W dalszym ciągu zachwycam się ostróżkami, w każdym kolorze. Lilie, liliowce również cudne ;:167
Nawet nie wiedziałam, że jest różowa odmiana Anabelki... rozumiem, ze to również hortensja bukietowa? Pora przejrzeć ofertę hortensji do sprzedaży ;:215
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Fajnie tak móc podglądać przyrodę ;las, pola i zwierząt i ptaszki.
Ja to wszystko mam na Debowym.:)
Ostrozki dalej podziwiam.
Tylko aby moje dały się podzielić to pewnie sporo lat upłynie.
Jeszcze chyba ich dokupie.Tylko gdzie najlepiej?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto piękne widoczki :D a ptaszki już widać, że podrosły, fajnie tak móc sobie je podglądać :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ptaszyny przeurocze ;:138 mam nadzieje ze ten jedynak szybko nabierze sił i będzie dzielny i żarłoczny na owady
Las piękny oglądam taki codziennie z rana :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marciu to masz udział w powiększeniu populacji sikorek ;:215 ostatni też wnet wyfrunie w świat... w takim lesie mają pracy bez liku :) Fajne fotki łanów zbóż i leśnych dróżek ... Lasek niedaleko mnie jest mniejszy i nie tak uporządkowany, a zbożowe łany obserwuję za płotem i huśtające się na kłosach skowronki ... Fajny widok... ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych bywalców mojego ogrodu,właśnie wróciłam do domku o 19 ,więc zdążyłam oblecieć ogród i moje pomidorki ,wszystko pięknie rośnie ,ogród kwitnie bardzo ,nawet ostróżki jakby stanęły w miejscu ,nic się nie zniszczyły burzami ,deszczem wiatrem i nie przekwitły ,aż nie mogłam uwierzyć,że dalej takie piękne,jutro zrobię zdjęcia ,a pomidorki bardzo podrosły i są zdrowiuśkie ,pięknie zawiązują owoce ,może się uda i sobie pojemy własnych,borówki amerykańskiej ogromne ilości ,że nie wiadomo co z nimi zrobić ,ogóreczki też pięknie rosną i pięknie zawiązują ,na każdym kwiatku mały ogóreczek,na razie nie pryskałam niczym ,są zdrowe.

Mariolko,ostróżki też uwielbiam i wielkie zaskoczenie moje było,że ostróżki wyglądają jak przed wyjazdem ,a nie było mnie w ogrodzie ponad tydzień ,różowa Annabel jest bukietówką ,,śliczny ma kolor i zawsze kwitnie,lilie i liliowce teraz bardzo kwitną ,więc ogród cały w kwiatach ,pozdrawiam :wit

Aniu,ja nie mam koło siebie takich widoków,ale mam działkę w świętokrzyskim i tam wyjeżdżam odpoczywać i na grzybki,ostróżki trzeba dzielić nawet małe,bo nie zdążą narosnąć i zanikną ,bo to krótkowieczne byliny i trzeba odnawiać w taki sposób ,pozdrawiam :wit

Mariuszu,lubię takie widoki a nie mam ich koło siebie ,u nas nic nikomu się nie opłaca ,ptaszki wyfrunęły z gniazda i ja wyjechałam ,myślę ,że jak wrócę to już komin będzie drożny pozdrawiam :wit

Kasiu,rodzice ptaszków bardzo o nie dbali ,nawracali szybko z nowymi pędrakami ,nawet motyle w locie łapały i zanosiły małym ,jak motyl miał duże skrzydła,to na ziemi obrywały mu te skrzydła i dopiero resztę zanosiły małym,u nas nie było żadnych grzybków ,tam są piaski i tak je dosuszyło,że grzybnia nie może się odbudować ,chociaż sporo padało,wiem ,że ty też pędzisz do lasu na kurki,pozdrawiam :wit

Ewciu,tak mam w tym udział,chyba bym sobie nie darowała gdybym je upiekła,ale widocznie tak musiało być ,że przyszli goście i zauważyłam dziwne zachowanie sikorek i się domyśliliśmy,na drugi raz będę ostrożniejsza,one naprawdę czyszczą las od szkodników,takie białe larwy przynosiły co moment a latały na sosny ,nie wiem czy spod kory to wyciągały ,bo były na sosnach poza zasięgiem moich oczów,tam są lasy olbrzymie i trzeba dobrze znać bo można się bardzo pogubić ,dobrze chociaż ,że wioski są w przerwach lasu,pozdrawiam ;:168
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zdjęć "na zapas" zabrałaś ze sobą mnóstwo :heja Ale z takiego ogrodu, jest co zabierać. Ty miałaś wspomnienia, ma my mogłyśmy podziwiać Twój ogród, prawie nie zauważając Twojej w nim nieobecności. Ostróżki dzielisz nz wiosnę? Chyba czytałam, ale teraz nie mogę znaleźć.
Las miałaś niesamowity wokół siebie, aż się prosił o grzyby. Na pewno jednak nadrobisz ich brak jesienią. Lubię takie lasy, w tym brzozowym pewnie jest koźlarzy zatrzęsienie ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”