Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

maniolek Mariusz, pierwszy raz u mnie tak pięknie kwitną rodki i azalie. Nie mogę uwierzyć, że tak dobrze radzą sobie w pełnym słońcu. Pięknie pachną azalie bo kupiłam pachnące.

Annes 77 Aniu Tego różowego rodka kupiłam kwitnącego, ale nie miał nazwy odmiany. znam nazwę azali i jest to cudnie pachnąca Soir de Paris.

MirkaS, Miruś niestety podagrycznik też mam i jeszcze te dzikie jeżyny. I to wszystko w gratisie :;230

ewarost Ewa, może będę nieskromna, ale rodki faktycznie pięknie kwitną.

-julian-- , rodki kazały ci podziękować za tyle komplementów ;:138
Ja azalie sadzę do ziemi dla kwasolubnych i zasilam tym co rodki.

Odrobina dzisiejszego dnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wszystkim życzę miłego weekendu :wit :wit :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewciu,cudowne kwitnienia azali rododendronów ,można się zatracić ,a piwonia rewelacja ,a jeszcze z tym irysem różowy duet wypadł doskonale ,pozdrawiam ;:168
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Niesamowite te Twoje RH , nie mogę się napatrzec.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewcia a bądź sobie nieskromna ;:306 tylko napisz po ile one mają lat i jakie mają menu. że tak cudnie kwitną ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu , jakoś szybko mi czas ucieka , dopiero było o sasankach a tu już rodki kwitną i stron w wątku przybyło , musiałam się sporo cofnąć , gapa jestem .Osobiście uważam że rodki i azalie bardzo fajnie uzupełniają ogród przed różami i liliowcami a swoim pokrojem urozmaicają ogrodowy krajobraz.Badyla przycięłam , ma sporo pączków , ale nic więcej nie chce wypuścić , uparty jakiś , ale ja nastawiłam obornik i zobaczymy co zrobi jak go tym podleję , cwaniaczek jeden ;:oj
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ewo, wracając do pazia królowej, to ostatnio siedliśmy na działce do obiadu, a tu mi mignęło, że leci. Zerwałam się, o aparacie nie było mowy, złapałam telefon, ale ten wariat przeleciał przez działkę bez przysiadania i poszeeeedł w pola. Szkoda. Taki jest piękny u Ciebie. ;:167 Nigdy jeszcze nie przysiadł na moich kwiatach, a przecież mam tyle lubianych przez motyle roślin, floksy różne też.

Rodo i azalie są cudne, masz do nich rękę. ;:167
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Ło matko i córko ;:oj , istne różanecznikowe arboretum stworzyłaś ;:215 . Pięknie ;:138 . Jestem zdumiona tym bardziej po tym jak napisałaś, że rosną w wietrznym i słonecznym miejscu. Jak się napatrzę to na pewno kiedyś posadzę kilka przy iglakach ale tym razem bardziej się przyłożę przy sadzeniu ,nawożeniu itd . Oj dałaś po oczach ;:224 . Pozdrawiam :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale pokaz różaneczników :shock: Ja nie mam żadnego, więc tym zachłanniej oglądam u innych :wink:
Co to za drzewko z tymi pięknymi szyszkami?
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Piękne różaneczniki, cudowne azalie ;:138 Podziwiam Cię za konsekwencję w doborze roślin, bardzo elegancko to potem wygląda ;:333
Zastanawiam się tylko, jak to zaczarowałaś, że i różaneczniki, i róże pięknie u Ciebie rosną? ;:oj Przecież mają rózne gusta co do ziemi i dla jednych z nich, musiałaś się szczególnie postarać!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Co za wspaniałe okazy różaneczników. Napatrzeć się nie mogę takie piękne. Wspaniale Ci rosną.
Podziwiam, bo u mnie mogę sobie co najwyżej pomarzyć. Ale cóż. Wszystkiego mieć nie można.
Skrzypu współczuję. Też z nim walczę i jak na razie bez rezultatu :roll:
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny ogród, azalie miodzio. Możesz powiedzieć co to za odmiana orlika, ta niebieska z wieloma płatkami?.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koziorozec Marto, faktycznie można się zatracić w spektaklu rodków i azalii. Pogoda troszkę mi to uniemożliwia bo zrobiło się zimno i pada deszcz. Bardzo duży skok temperatury.

Mirusiu, dziękuję w imieniu rodków

ewarost Ewa, rodki te fioletowe maja kilka lat, ale nie pamiętam ile. Przesadzałam je bardzo zaniedbane z innej działki w 2016 r, zadbałam o nie i teraz są piękne. Dostają nawóz dla kwasolubnych. Te różowe kupiłam chyba w tamtym roku

pela11 Ela ja przez dwa lata męczyłam się tak z różą, która nie chciała rosnąć. W tamtym roku nie pozwoliłam jej kwitnąć, usuwałam wszystkie pąki kwiatowe. W tym roku to ładny, gęsty krzaczek i będą kwiaty. Obornikiem bym ja zasiliła.

Shire Monika, ja czasami też go widuję, ale floksy przekwitły i póki co nie znalazł nic w zastępstwie

ewelkacha88 Ewelinko, myślę, że warto o nie zadbać bo potrafią dać piękny spektakl i tak jak pisze Ela fajnie wpisują się miedzy tulipany a kosaćce i piwonie.

clem3 Małgosiu to są szyszki jodły koreańskiej

Aguss85 Agnieszko staram się jak mogę dbać o roślinki i dawać im to co potrzebują. Jeżeli chodzi o kolorystykę to faktycznie staram się być bardziej konsekwentna.

tulipanka Wiola, skrzyp doprowadza mnie do szału, jest go tak dużo. Myślę, że jak robi Sonia to ma sens. Trzeba urywać mu zielone to nie będzie miał się czym karmić i może z czasem zaniknie. Zobaczymy. Do tego od sąsiada przechodzi podagrycznik i jest dużo szybszy ode mnie.

ed04, niestety nie wiem co to jest za odmiana orlika.

Póki kwitną

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Opadły dolne płatki piwonii a ona i tak fajnie wygląda

Obrazek

Startuje szałwia

Obrazek

Szalony liliowiec

Obrazek

Obrazek

Brylancików coraz więcej i są nowe siewki ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo lubię te bodziszki ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Paź Królowej zapozował Ci jak wyjątkowy gwiazdor ;:oj I zupełnie się nie dziwię, że zrobiłaś mu prawdziwą sesyjkę zdjęciową ;:63 Takie chwile nie zdarzają się codziennie, a mi to już zupełnie nigdy. Sprawiłaś mi ogromną frajdę jego widokiem ;:196
Wszystko powariowało ;:202 Żeby jeżówki miały pąki w maju?
Twoje rodki i azalie są obłędne ;:oj A na koniec jeszcze mi dołożyłaś irysami. Śliczny ten różowy, jak malinowa pianka ;:167
I u mnie skrzyp rośnie na potęgę. W ubiegłym roku kupiłam na niego preparat i nawet muszę przyznać, że zadziałał. Ale w tym roku chyba sobie podwójnie pofolgował ;:222
Ogród pięknieje z każdą chwilą, ale jak się zaprasza takich gości, to i nie dziwota. Pozdrowionka ;:196
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Rozczochrana piwonia cudna, piękne cukierkowe irysy ;:167 i śliczny, delikatny bodziszek :)

Ale rodo, azalie- czapki z głów! ;:108

Pozdrawiam Ewo :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”