Andrzej zajęty, a tu tu tyle odwiedzin
Witam serdecznie
Mariuszu - masz rację, lata praktyki i eksperymentowania w wędzeniu przynoszą efekty.
No i się rozwinęły
Dorotko ... identyczne biedronki? Toż ja bez szablonu ją malował - z głowy
Tulipany już kwitną
Cieszę się
Beatko, że coś skorzystałaś z mojego ogrodu (firletka) - rozsiewają się one i rosną u nas prawie wszędzie, bo długo kwitną i ładnie wyglądają. O kurczakach mówiłem, że się opalają

a nalewka najpierwsza to ... z młodych końcowych pędów i listków czarnej porzeczki
Ciemiernik mamy kilka lat i słabo rósł, ale dzięki FO dowiedziałem się by podsypać skorupek z jajek i jesienią to zrobiłem. Jest efekt
Eluśka ... "nie przejmuj się tylko sekator do ręki" - wiem, ale .... zostanie tylko jeden pęd przy samej ziemi
Rok stracony, zanim się odbuduje.
No to drugi ciemiernik - zdobyczny od
Izy
Dziękuję
Aniu za miłe słowa. A co do nalewek, to mam ich więcej, tylko jeszcze nie dołożone do tej kolekcji

Np. gruszkowa z gruszką, która rosła w butelce i dopiero później była zalana alkoholem
Oto sasanka, co dzisiaj zaczęła się rozwijać .
Ewo, w tym roku bardzo czarne pędy mają wszystkie róże rabatowe i nic to nie przeszkadza, bo i tak je ciacham nisko - tylko tej
flamentaz żal
Domek ... spory - nocuję na dole jak jestem sam, a z żoną na pięterku (tam wygodniej). Rekordowy nocleg w nim to 6 osób (jedna noc), oraz 5 osób przez 3 noce.
Kolorowy obrazeczek
Moniko, biedronka nie ma prawa farby puścić

kamień został zagruntowany przed malowaniem
Kolorki (słabsze bo robione telefonem)
Marysiu ... biedronka nie czeka aż kamień się zazieleni, wlazła tam bo z góry lepiej widać
Kurzawa śnieżna?

u nas było dzisiaj 13* i słoneczko - ładnie popracowaliśmy

a na noc zapowiadają w okolicy 0*
Wszystkim pozostałym gościom pokazuję przylaszczki, dostałem malutkie sadzoneczki od
Jadzi rozsadziłem te 5 bulwek i w tym roku zaczynają kwitnąć