Róże w ogrodzie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2016

Post »

:D Majeczko, nie trzymaj nas w niepewnosci ;:65
A moze przedstawisz tak wszystkie panny z towarzystwa.Dopatrzylam sie tam Guernsay, YL, a ta cieplutka obok Lavenda I :wink: co to za jedna? Rewelacyjna kompozycja. ;:167
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obstawiam LFC :D
Majeczko, dopatrzyłam się u Ciebie róż sztamowych.
Co masz ciekawego i jak zimujesz :?:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju dopiero Cię znalazłam :oops: Cuda pokazujesz,jestem pod wrażeniem ;:215
Patiann
200p
200p

Post »

No nie wytrzymalam i poszperalam i..... chyba dziewczyny jednak maja racje. LFC na identyczny uklad platkow:
http://www.danroses.dk/lavender-flower-circus
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć niecierpliwe kobitki :;230
Ale was zakręciło na punkcie tej fioletowej róży. :D
Macie rację, to Lavender Flower Cirkus. Mam dwa krzaczki, ba lepiej nazwę tak jak wyrosły czyli krzaczorki.
Kwitną i kwitną nawet teraz po burzach i deszczach mają te swoje fioletowe kwatuszki.

Po burzach i ulewach w ogrodzie posprzątane i powycinane napojone i stargane kwiaty, kwitną tylko nieliczne.
Czekam na kolejną falę kwiatów. Deszcze padają przyroda w pełnej krasie.

Przepraszam za spóźnione odpowiedzi :oops:

April ? Jola hihihi ja znam wszystkie na pamięć.
Soeur Emmanuelle Dieter Muller niemal identyczne. Jak ty je rozpoznajesz....
Hihihi niemal identyczne, bo to jest ta sama róża.

Ewa7 powojnik o który pytasz, to Błękitny Anioł. Natomiast na zdjęciu wskazanym przez Ciebie od lewej strony rośnie Tranquillity, Jude the Obscure i Rosengräfin Marie Henriette.

DTI_1 ? Dorotka dziękuję i cieszę się, że może to się podobać hihihi zostań i nie marudź, bo ja byłam u Ciebie i widzę jak masz pięknie. O co chodzi z tymi Twoimi różami jaki niewypał.

apus ? Basiu
niczym nie mam wyściółkowane, a chwasty się pojawiają. Wydaje mi się, że izolacja rabaty kostką daje dobre efekty. Na rabatach pojawia się wtedy, to co się wsieje. Takie ilości można opanować.

Elwi mam czerwone rarytasy i jestem za przywróceniem tych róż do naszych ogrodów.
Moje zdjęcia nie oddadzą ani koloru ani ostrości czerwonych kwiatów, czego bardzo żałuję.
Miałam również Grande Amore, wiem jak przyciągała każdego swoim kolorem i pięknym kwiatem. Sadzonka była bardzo słaba.
Teraz szukam podobnych i znalazłam. Jak chcesz mieć niską czerwoną różę o bardzo trwałych kwiatach i nie zmieniającej koloru do samego końca, to kup sobie Fall In love again
http://www.rosaplant.pl/pl/nowosci/739- ... gain-.html
Hahaha jest taka siła, to mniej więcej, to co napisałam Basi i jeszcze można dodać jedno to co się wsieje usuwam zanim się ponownie rozsieje.

Daffodil ? Asiu to jest Lavender Flower Circus, jeżeli lubisz te kolory to warto ją mieć.

alegoria - napiszę krótko dziękuję i jeszcze jedno każdy tworzy swój ogród na własne potrzeby.
Czasami moje potrzeby podobają się innym i to wszystko.
Nie musisz tracić czasu na oceny moich tematów różanych, mnie to nie interesuje.

Iwonka1 ? mało mi tego, oj mało czekam na więcej. Pierwsze kwiaty Jalitah i u mnie były jak wyblakłe, dopiero te następne pokazały rumieniec na brzegu płatków.
Mówisz, że sztywno się trzymają hihihi ostróżki miały palik, a niektóre róże mają podpory. Dziękuję w ich imieniu.

Margo2 ? Gosia jak kwiat się przypali na słońcu, to go ścinam. Stąd nie widać zmęczonych żarem, a poza tym robię zdjęcia z reguły skoro świt. One wtedy są po nocnym odpoczynku.
Masz rację daj im szansę, jeżeli róża nie jest dobrze ukorzeniona, to ma kłopoty z trzymaniem kwiatów w pionie i one są mniej trwałe.

Patiann ? Pati nie polecam Ci Maria Sklodowska, bardzo skłonna na uwiąd. Tego pierwszego nie znam.

Yollanda ? Jola podpisuję, podpisuję tylko w grupowym ujęciu trudno jest to zrobić ? hihihi fioletowa piękność rozszyfrowana.
No jak to jest, Novalis ? piszecie że be? a tu L.F.C. też fioletowy jest cacy.

Aprilku , Patian ? może być co innego hihihi i była sadzona na jesieni. Dobrze wyszperałaś, a szybciej by było zajrzeć do Alexi hihihihi? to ona mnie zaraziła tą odmianą.

Nena08 ? Ania pierwszy sezon mam róże szczepione na pniu. To są wiosenne nasadzenia. Mam dwie Jasimny i skusiłam się na Augustę Luisa.
A.L. to nie moja bajka, ona swoim kolorem zupełnie mi w to miejsce nie pasuje. Na zimę przygnę je na rabacie i dostaną kopczyki.

Annes ? Ania ja myślałam, że jesteś na wyjeździe i się u Ciebie nie wpisałam. Floksiki pięknie mi się rozrosły. Chyba do gruntu nie ma co siać, lepiej je popikować tak jak lobelię. Jak kolory w zestawie mi nie pasowały to wyskubywałam ten, którego nie chciałam.

Jasmina na pniu dopiero zaczyna kwitnąć
Obrazek

Obrazek

Clara's Choice
Obrazek

Soul
Obrazek

Marc Chagall
Obrazek

Obrazek

Od lewej Capri, Lavender Ice, Cream Abundance i Herzogin Cristine
Obrazek

Ogólnie
Obrazek

Rabatka z Mamma Mia i Eden Rose
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rabatka z St Swithun. Spirit of Freedom i Odile Masquelier
Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Maju masz śliczny ogród i fajnie skomponowane róże.
Fantastycznie prezentuje się Marc Chagall - tak dostojnie trzyma głowę ;:138 Bardzo elegancko!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
x-al-ia

Post »

majka411 pisze:Nie musisz tracić czasu na oceny moich tematów różanych, mnie to nie interesuje.
Majko, nie rozumiem sensu powyżej cytowanych Twoich słów. Skąd nabrałaś takiego przekonania? Czy kiedykolwiek napisałam, bądź tylko zasugerowałam, że ocena Twoich różanych tematów, to dla mnie strata czasu? Chyba zaszło jakieś nieporozumienie... ?
Tak jak pisałam wcześniej, Twój ogród jest piękny. Znalazłam w nim wiele róż, których odkrycie było dla mnie prawdziwą fascynacją, a także poszerzeniem różanej wiedzy, zatem czemu miałabym uważać za stratę czasu napisanie paru zdań pochwały w kierunku Twojego gustu i talentu do formowania ogrodu? Jeśli coś mi się podoba i oglądam, to z przyjemnością zostawiam słowa pochwały, wszak wiem, że jest to zawsze taka mała mobilizacja dla twórcy swojego dzieła, w tym przypadku dla Twojego ogrodu.
No i na koniec... Jaki byłby mój cel w tym, żeby "na siłę" pisać u Ciebie komentarze? Moje słowa były spontaniczną reakcją na wrażenia z przeglądania Twoich zdjęć, aczkolwiek starałam się je przemyśleć i ułożyć w sensowne zdania.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Majeczko, zdjęcie Soul ;:167 , na tej fotce ma kolor "lagunowy"... ;:224
Ta róża nie daje mi spać po nocach...
;:196
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit miło, że zajrzałyście ;:196
Mam przygotowanych jeszcze kilka zdjęć z końca czerwca.

Obrazek

Marc Chagall
Obrazek

Ogólnie
Obrazek

Obrazek

Madame de Stael
Obrazek

Kizuna
Obrazek

100 Idees Jardin
Obrazek

Our last summer
Obrazek

Ogólnie
Obrazek

Obrazek

Charles Darvin
Obrazek

Obrazek

I'am grateful
Obrazek

a, teraz lecę do was poczytać i popisać ;:65 ;:65 ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Same piękności u Ciebie!!!
A Kizuna cudna!!! ;:167 Jak duża ona rośnie?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Patiann
200p
200p

Post »

Majka, musze powiedziec, ze Marc mnie w zeszlym roku nie zachwycil-za to teraz ;:167 Madam tez ma uroczy kolorek-zaroweczka;), jeszcze za Twoja sprawa w tym roku polubie czerwone rozyce :;230 Moze mne przekonasz. Generalnie...bajkowo u Ciebie, sielsko anielsko, tak doobrze. :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu Kizuna jest niska miała około 40 cm. Jest posadzona w donicy na jesieni dopiero trafi wprost do gruntu i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie urośnie wyżej. Ścięłam jej wszystkie kwiaty żeby zebrała się ponownie do kwitnienia. Sama jestem ciekawa jak będzie kwitłam drugim rzutem. Jej docelową wysokość jaką podają to 100 cm.

Pati Marc Ch. zyskuje na żywo. Poza tym, ma niesamowity wigor.

Madame de Stael wyszła mi na zdjęciu w ostrym słonku faktycznie na żaróweczkę, ale na żywo nie jest taka.
Czerwone róże w odpowiedniej oprawie mogą tylko zdobić. Hihihihihi ciekawa jestem czy ktoś się na nie skusi.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Majka , jak zawsze cudenka pokazujesz i nowości pokazały sie z jak najlepszej strony .Napisz cos wiecej na temat im grateful , czaiłam sie na nią a jak sie zdecydowałam to zabrakło .
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Maju, dzięki za link ;:196 Ona rzeczywiście ma tylko 40 cm? ;:oj
To prawda, że czerwone róże tracą wiele na fotkach, w rzeczywistości są znacznie bardziej pociągające ;:108
Czerwone róże w odpowiedniej oprawie mogą tylko zdobić. Hihihihihi ciekawa jestem czy ktoś się na nie skusi.

Myślę, że jak odpowiednio rozreklamujesz, to na bank ;:215
Cudny ten Twój Marc Chagall ;:180 Mój dał mi jeden kwiatek, ale i tak się cieszę :heja Miałaś rację - kolory ma raczej stonowane niż żarówiaste, no i pięknie skomponowane :D
Kizuna, cudna róża ;:167 Hi, hi, Ciebie kręcą czerwienie, a ja dryfuję w kierunku moreli i pomarańczu ;:306 Dlatego Kizuna jak najbardziej w moim guście. Gdzie Ty wynajdujesz te wszystkie nowości?
x-ja-a

Post »

Aaach... Jak zwykle cudownie, ciepło i pastelowo. Uwielbiam te Twoje róże, fiolety i pomarańcze ;:167
A ja wypatrzyłam sobie Clara's Choice, bo wcześniej zauważyłam ją w ofercie u Kamili i się zachwyciłam. Na żywo, w sensie w Twoim ogrodzie, wygląda jeszcze bardziej zjawiskowo. Piękna. Będę obserwować u Ciebie tę ślicznotkę.
Co do Marc Chagall, to potwierdzam i jestem ofiarą tego, że na żywo jeszcze bardziej zyskuje. Jestem zakochana w róży, której tak bardzo nie chciałam ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”