Moja rabatka - perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja rabatka - perdii

Post »

Dlatego zaczęłam szukać w internecie :D Bardzo przyzwoitą ofertę ma PNOS, cudeneczka można kupić we Florexpolu, ale tam nasion jest mniej niż standardowo. W przypadku nowinek to nawet i lepiej :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja stale robię zakupy w PONS to moja ulubiona firma. Kupuje nawet u nich nasiona warzyw takich "zwykłych" marchewka pietruszka itp Lubię tez cebule kwiatowe kupowań u Benex Nigdy się na nich nie zawiodłam.czasami jak jestem w Hamburgu to coś wypatrzę lub jak jestem w Warszawie. Po kilku latach córka zamówiła mi w niemieckim sklepie internetowym zielona porzeczkę.jestem bardzo zadowolona i nie mogę sie doczekać, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość bo tam też zima nie wysyłają roślin.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit A Wy sobie tutaj gadu gadu już od szóstej rano - ranne ptaszki :D Gosiu, opis Twojej kotki całkowicie pasuje do jednej z moich, nazywam ją Kocia Lady, chociaż na imię ma Skarpetka (takie miała imię w schronisku, reagowała na nie, więc nie zmieniałam), druga to diabeł wcielony, mój kocur to też chuligan. Do tego trzy psiaki (jeden młody i dwie stare babki na dożyciu), no więc często w domu mam sajgon.
Daj Gosiu znać jak przyjdzie list, może dzisiaj już będzie. Ja w nasiona warzyw zaopatrzyłam się już na jesień, co nie znaczy że jak mi się coś ciekawego nawinie to nie kupię :wink:
W tym roku u mnie swój czas mają jeżówki, już znalazłam szkółkę gdzie mają super wybór, miejsce na ogrodzie też już wybrałam, żebym tylko wyzdrowiała do wiosny.
Gratuluję rozpoczęcia sezonu, dobrych wschodów życzę :D
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka ja codziennie wstaje około 3 rano. Są też noce kiedy całą noc nie śpię. Niestety cierpię na bezsenność :( . Śpię tak mniej więcej po 3 godziny na dobę. latem to jest fajnie szczególnie jak jesteśmy na wsi bo skoro świt idę do swoich roślinek. Gorzej zimą. Pocieszam się bo już coraz bliżej wiosna :D Koty to kochane zwierzątka.Od małego jestem "kocia mama". Jak byłam mała to łapałam myszy dla swojego kota żeby nie musiał wychodzić z domu :;230 :;230 :;230 I tak wychodził bo kiedyś nie było tak że koty trzymało się cały czas w domu.
Jak tylko nasionka dojdą dam znać.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj, to absolutnie nie zazdroszczę Ci tej bezsenności, nie będę nic radzić w tym temacie, bo pewnie już wszystkiego próbowałaś. Ja w zimie tak do po siódmej dosypiam, no a w lecie wstaję koło szóstej, bo się spać nie da jak słoneczko zagląda do okien i ptaki świergolą.
Widzę Gosiu że pomysły w dziecięctwie miałyśmy bardzo podobne :lol: , do tej pory, czasem, z przyjaciółką, przy kawie, wspominamy nasze dziwne pomysły. Dziecięca wyobraźnia nie zna granic :D
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzieci mają szalone pomysły. Właśnie wróciłam z codziennych zakupów na rynku i oczywiście zaszłam do ogrodniczego :D jeszcze słabiutki wybór, ale kupiłam nasionka zatrwiana letniego i onętki.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No tak, zbliża się wiosna i ogrodowy amok ogarnia nas wszystkich. Roślinki na wiosnę pchają się z ziemi na świat, a my do sklepów ogrodniczych :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też byłam kocią mamą :D Myszy nie łapałam, ale wynosiłam kotom mięso z obiadu, bo niekoniecznie lubiłam. Nadal nie jest to moje ulubione pożywienie, choć przyszedł taki czas, że się go domagam :wink:
Współczuję bezsenności :( Sama czasem się budzę o różnych dziwnych godzinach i nie wiem, co ze sobą zrobić. Cieszę się, że jest internet, mało hałaśliwy sposób na doczekanie chwili, kiedy rano budzi się reszta rodziny :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

Witaj sąsiadeczko :wit
Duży masz ten ogród a warzyw ho, ho ;:224 A wnuki cudne :D pozdrawiam :wit
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj :wit Cieszę się że mnie odwiedziłaś.Mam nadzieję że w tym roku będę robić więcej zdjęć.Ogródek mam około 120 m2 + szklarnia +foliak + sad i jeszcze grządka malin 10 m2. Nie jest to mało ale i nie dużo. Reszta to rabaty, trawniki, mały posadzony lasek. Posadziliśmy las mieszany prawie 1000 drzewek jednak część wypadła niestety. Nie martwię się bo się dosadzi :D Powoli remontujemy dom żeby był gotowy jak mąż przejdzie na emeryturę. Chcemy wtedy tam zamieszkać ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Remont domu to pewnie dość nerwowe zajęcie. Chociaż chyba łatwiej remontować, jeśli się w nim nie mieszka :roll: Mimo wielu niedogodności w trakcie, cieszę się, że wymieniliśmy okna i drzwi w minionym sezonie-czuję różnicę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapewne różnica wielka.Powoli robi się remont bo aż tak się nie śpieszy. Jak jedziemy mieszkać możemy więc jest ok. :D My część okien mamy wymienionych. Reszta stopniowo.Na szczęście konstrukcja dachu jest bardzo dobra. Przed zakupem zawracaliśmy między innymi szczególną uwagę właśnie na dach :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem coś o dachu-naprawialiśmy połowę. Umyliśmy wszystkie dachówki :roll: Teraz pewnie długo trzeba by było mnie przekonywać do tego.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O kurcze, nie straszcie, my w tym roku zmieniamy dach na domu, na pomieszczeniu gospodarczym (garaż+spiżarnia) był w gorszym stanie więc poszedł na pierwszy ogień, a w tym roku czas na dach na domu. Trochę się martwię, bo mam już zagospodarowane wokół budynku i boję się że mi wszystko w pobliżu zrujnują. Będę ich pilnować żeby straty były jak najmniejsze, ale że będą to pewne.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu ja tez muszę pod dachówki położyć papę i jak dachówki będą zdjęte planujemy je umyć.Wiem ze jest to ciężka praca ale ja jestem stuknięta i kocham stare domy,rzeczy itp Ponadto uważam że kiedyś lepsi byli rzemieślnicy :D Bardziej chodziło o samą konstrukcje dachu, a tu belki są w takim stanie jakby były dopiero co położone ;:138
Iwonko pilnuj i to koniecznie. Swego czasu postąpiłam jak prawdziwy Polak czyli posadziłam drzewka w sadzie, a potem musieliśmy ciągnąć wodociąg Chociaż projekt wodociągu robił mój mąż, więc omijał on drzewka, Niestety w czasie gdy ekipa kopała musieliśmy wyjechać pilnie i gdy wróciliśmy włos zjeżył mi się na głowie :evil: Część drzewek została wykopana bo jak to robotnik powiedział "Tędy było lepiej" Zawsze się zastanawiam po co robi się te projekty jak i tak na budowach robotnicy zrobią po swojemu i potem wydzwaniają właściciele i proszą o wpisy o zmianach ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”