Ogród Biedronki641cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641cz.4

Post »

:wit
Ala, wiesz co, ja dopiero dzisiaj się skapnęłam, że otworzyłaś nowy wątek ;:oj
Pooglądałam Twoją wiosnę, cudowne ranniki ( jaką mają nazwę?) moje ponoć mam kwietniowe i cudowne milki ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No popatrz Alu jak te słoneczka cieszą o tej porze roku, jak natura wie jak nas zadowolić ;:138
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Moje miłki nędzne w tym roku albo poogryzane przez ślimaki albo wcale nie mają kwiatów chyba wszystko przez te suche lato . Jedynie jedna kępka w miarę wygląda. Zimno dlatego nie kwitnie bynajmniej u mnie co z tego że jest troszkę słońca jak wieje bardzo chłodny wiaterek :(
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.
Dziś po obudzeniu zobaczyłam śnieg. Zrobiło się zimno. A w tracie pisania tego postu zrobiło się ciemno i pada grad.

Lidziu nie da się nic robić dziś w ogrodzie.Wczoraj padało a dziś śnieg wprawdzie już znikł,ale zimno. Pomimo zimna coraz więcej widzę cebulowych na wierzchu. Dziś dostrzegłam krokusy z kwiatkami. Nie jest to jeszcze piękne kwitnienia,ale dobrze ,że chcą już kwitnąć.

Maryniu moje niektóre przylaszczki już widać jakie kolorki będą mieć. Zwykła nawet kwitnie. A niektórych to nawet nie widzę.

Soniu ja po troszeczku muszę oczyszczać rabaty, bo jak wszystko ruszy z kopyta to mogę na czas wszystkiego nie zrobić. Każdy nowo zakwitnięty kwiatuszek w lutym chyba najbardziej cieszy.Tak długo na nie czekałam. ;:108 Ty naciesz się Karolkiem a na ogród jeszcze masz czas.

Aga witaj. U mnie do dziś też widziałam tylko szczypior na krokusach.Dziś są już pąki.

Jolu dziękuje.

Ewunia7 witam Cię. Nie wiele jeszcze kwitnie.Może zbyt szybko otworzyłam się. ;:7
Ranniki mam zwykłe a z odmianowych to'' Schlyters Orange'', ''Grunling'' i miałam Flora Plena ,których już nie widzę. ;:222

Iwonko ,żebyś wiedziała ,że słoneczka na żółto kwitnące o tej porze cieszą. :wit

Ewastyl z miłków kwitnie zwykły amurski i Benisuzume.Inne dopiero wychodzą. Wiosenny już w pakach,ale jeszcze mu zejdzie. Nie wiem jakie będą pozostałe.Być może nawet nie zakwitną.
Już w zeszłym roku miały gorsze kwitnienia.Oby w tym roku się historia nie powtórzyła. ;:108

Fotki dzisiejsze.

Obrazek

Grunling

Obrazek
Cebulica?

Obrazek
Pierwsze szafirki

Obrazek

Obrazek
Pierwszy irysek reticulata Denforda

Obrazek

Bulbocodium vernum podrosło.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Coraz więcej cebulowych, i to nie byle jakich, pokazuje kwiaty.
Muszę Ci się pochwalić, że też będę miała odmianę rannika 'Grunling', a do tego jeszcze 'Schiwefelglanz'.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Witaj Alu
Wiosna pomału zawitała do Twojego ogrodu i na parapety. Prymulki pięknie zdobią ;:138
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ładnie pcha się do góry bulbocodium.Moje stoi w miejscu ale od ubiegłego roku przyrosła jedna cebulka.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Alu, nie mogę się napatrzeć na te twoje pączki, i szafirki już nawet pokazują noski. U mnie jak zwykle wypuściły więcej liści niż to wszystko warte ;:306 ale wiem, że to taka odmiana i pewnie będę nadmiar liściorów przycinać zanim zakwitną, bo estetyki w tym nie ma żadnej ;:224
Cebulica?? A może śnieżnik?? Śnieżniki są chyba szybsze ;:218
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Alu, aż się wierzyć nie chce że u Ciebie tyle roślin już kwitnie a u mnie ledwie noski wychylają :(
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu chyba chuchasz na swoje cebulowe, już kolory pokazują. :wink: U mnie 6 stopni mrozu, ;:222 marzę o cieple i słońcu.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Alu ja się tak nie bawię ,masz tyle kwiatków ,a ja mam śnieg ;:306 roztapia się powoli,ale kiedy to będzie i moich ranników w ogóle nic nie widzę ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Lidziu dużo cebulowych wychodzi.Nawet hiacynty są na wierzchu. Cieszę się,że przybędą Ci odmianowe ranniki.Ja też jedną odmianę zamówiłam.Czekam jeszcze na kwitnienie pełnego.Na razie go nawet nie widzę. Oby się pokazał.

Zanko witam. Miło,że jesteś. Wiosna niby jest,ale zimno jeszcze jest . Wszystko przystopowało. Pierwiosnków jeszcze nie posadziłam,ale żyją na parapecie na zewnątrz. Czekam na cieplejsze dni. :wit

Janku bulbocodium nie tylko poszło do góry,ale też mi przyrosła cebulka i nawet zakwitnie. ;:333

Sabinko z szafirków pierwsze wyskoczyły azureum. Białe też się już klują.A to chyba zakwitła cebulica.Śnieżników jeszcze nie widzę.

Ewa u mnie też niektóre dopiero noski wychylają. to co zakwitło to należy do cebulowych wczesno kwitnących.

Soniu u mnie też ciepełka nie ma. Przed wczoraj było biało i grad. Wczoraj na minusie.Dziś chwile pojawiło się ;:3 Jednak to za mało,żeby rośliny się pootwierały. Też nie mogę się doczekać cieplejszych dni.

Obrazek

Marto widzisz nie mieszkamy zbyt daleko od siebie,ale klimat mamy inny.
U mnie wszystko jest wcześniej.W lecie u Ciebie pięknie wszystko kwitnie a u mnie już wtedy liście lecą i nadchodzi jesień. ;:196 :wit

Obrazek

Tego coś podgryzło. :;230

Obrazek

Hiacynty na wierzchu.

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Alu, jakie duże juz hiacynty ;:oj Moje jeszcze daleko w ziemii ;:131
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, już w zeszłym roku zauważyłam że mój region jest opóźniony w kwitnieniach.
Tak chyba po prostu jest bo znów u Ciebie wszystko wcześniej :D
Ale to nic, przynajmniej jest jakaś ciągłość na forum :wink:
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

U mnie też huśtawka pogodowa. Nocą przymroziło, rano w śnieżycy szłam na działkę, chwilę potem wygrzewałam się na słońcu z kotem na kolanach, po południu znów kilka razy śnieg sypał, a na noc zapowiadają -6. Mogłaby ta pogoda się wreszcie zdecydować, czy to zima czy wiosna.
Hiacyntów ani cebulic jeszcze u mnie nie widać, a szafirki nie pokazują pączków. Szaleją tylko irysy żyłkowane, tulipany botaniczne i narcyzy. Niektóre z moich ciemierników też maja ponadgryzane kwiaty. Bulbokodium, to Ci - oczywiście pozytywnie - zazdroszczę, bo moje pierwsze już dawno temu zniszczyła woda, a teraz jakoś nie mam szczęścia kupić cebulek.
Świetne zdjęcie gradowych kuleczek.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”