Moje roślinki w domu - inaq1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Oj tak i czasami udaje się szczepki przynieść :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ina ! Twoje doniczkowe roślinki są piękne, dorodne, okazałe , zdrowe - jednym słowem REWELACYJNE!!! Szczególnie podobają mi się Sępolię ( jeśli będziesz chciała wiosną listki innych odmian - pogadamy :D), Hoja jest imponująca, a biała szlumbergera niezwykła. Koniecznie wstaw zdjęcie , gdy całkiem rozwinie kwiatki . Kwiaty zadbane i dopieszczone- takie , jak sama lubię . Gratuluję i życzę , by nadal grzecznie rosły .
Pytanie poza konkursem- w jakim rejonie mieszkasz? Czy blisko Poznania?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Mieszkam w Mosinie(pamiętasz amfory? :lol: )
A na wymianę listków fiołeczków już się cieszę.
Na rozwinięte kwiatki białej schlumbergery sama czekam niecierpliwie i jak tylko się rozwiną ,to na pewno pokażę. Jest niebezpieczeństwo,że pąki opadną ,ale na razie nic się nie dzieje.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ino - ja też sobie niedawno sprezentowałam grudnika białego. Niestety w ciągu 3 - 4 dni wszystko opadło. Pocieszam się, że za rok jak się rozrośnie i zakwitnie to dopiero będzie widok. Nie oznacza to, że tak musi być i z twoimi, ale one niestety tak mają. Nie tolerują zmian gdy kwitną. :wink:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Wiolu,właśnie tego tak sie boję ,ale też się tak pocieszam. Jak w tym roku pąki opadną ,to zakwitnie w przyszłym.Na razie nadal nic się nie dzieje złego ,nawet pączki jakby większe się zrobiły. A może to tylko moje pobożne życzenie. :lol:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Nie wiem czy w Waszych miejscowościach też tak jest ,bo u mnie tak są ulice zbudowane ,że gdziekolwiek się idzie ,to trzeba przejść przez kwiaciarnię . Jakoś nie można iść obok ;:112 Tak też było dzisiaj. Wyskoczyłam tylko po jakąś jarzynę do obiadu i zobaczcie co kupiłam . Jeszcze trochę ,to będę miała zakaz wychodzenia z domu.

Obrazek

Obrazek

jarzynkę naturalnie też kupiłam :lol:

Zaczyna rozkwitać biała schlumbergera. Na razie ma pół kwiatka ,ale już widać,że nie będzie czysto biała. Ma przebarwienia bardzo jasno różowe. Myślę ,że będzie wyglądała tak ,jak ta którą pokazała Kari.

Obrazek

Obrazek

I na koniec chcę się pochwalić różyczką z mojego ogrodu. Nie mam jeszcze swojego wątku w ogrodach,więc chyba się nie pogniewacie ,jak ją tutaj zamieszczę. To jest naprawdę dzisiejsze zdjęcie. Jak dalej będzie taka pogoda ,to do Gwiazdki rozkwitnie :P

Obrazek
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Prześliczny ten biały grudniczek, ja mam tylko czerwonego :?
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

a ja mam różowego grudnika i nawet nawet nie kwitnie :cry:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Bożenko,to ja chyba mam szczęście u mnie kwitną nawet te ,które przeszły "trzęsienie ziemi" w kwiaciarni :P
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Hi Hi zupa obejdzie się bez warzyw, ale taki nabytek ten fiołeczek ma urzekające liście :lol:
No i grudniki urocze ładnie się rozkwitają ,a azalia brak słów na święta będzie jeden wielki kwiatek :lol:
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Faktycznie, grudniczek będzie taki, jak mój :D Ty masz się przynajmniej czym nacieszyć, bo ten mój jedyny pączek daje mi tylko wyobrażenie o tym, jak to mogłoby być ;)

A cyklamen ma śliczne wzorki na listkach - ja dzisiaj jednego wyciągnęłam ze śmietnika (proszę nie wyciągać błędnych wniosków, że łażę po śmietnikach ;)), jestem ciekawa, czy uda mi się go na nowo wyhodować?
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Pewnie Ci się uda z fiołkiem ,tylko postępowanie z nim będzie zależało od tego w jakiej fazie rozwoju w tej chwili jest. Fiołki mają też okres spoczynku,ale to pewnie dawno wiesz .Uwielbiam patrzeć ,jak taki mizerak robi się piękny pod wpływem mojej pielęgnacji.To mo daje dużo radości :P
Wyłączam się na całe dwa dni.Komputer idzie do naprawy. ;:98
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35

Post »

Piękną biel ma ten grudniczek. Taki "nieskażony" kolorem. :lol: Fiołek też przecudny.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ino, piękny biały grudnik (tez mam na takiego ochotę tym bardziej, że mój czerwony pośpieszył się i już przekwita, a przecież grudzień dopiero się zaczął...), i piękny cyklamen ! Dobrze mimo wszystko ,że prócz niego nabyłaś jarzynkę ... inaczej byłby zagrożony ;:112
Rzeczywiście nie skojarzyłam Cię z amforami(a raczej zapomniałam). A tak na marginesie- jakie zakupy zrobiłaś u pani Hani?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ...śliczny!
Właśnie przeglądałam gazetkę z Kauflanda i od jutra będą grudniki po niecałe 5 zł!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”