Moje roślinki w domu - inaq1
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ina ! Twoje doniczkowe roślinki są piękne, dorodne, okazałe , zdrowe - jednym słowem REWELACYJNE!!! Szczególnie podobają mi się Sępolię ( jeśli będziesz chciała wiosną listki innych odmian - pogadamy
), Hoja jest imponująca, a biała szlumbergera niezwykła. Koniecznie wstaw zdjęcie , gdy całkiem rozwinie kwiatki . Kwiaty zadbane i dopieszczone- takie , jak sama lubię . Gratuluję i życzę , by nadal grzecznie rosły .
Pytanie poza konkursem- w jakim rejonie mieszkasz? Czy blisko Poznania?

Pytanie poza konkursem- w jakim rejonie mieszkasz? Czy blisko Poznania?
Nie wiem czy w Waszych miejscowościach też tak jest ,bo u mnie tak są ulice zbudowane ,że gdziekolwiek się idzie ,to trzeba przejść przez kwiaciarnię . Jakoś nie można iść obok
Tak też było dzisiaj. Wyskoczyłam tylko po jakąś jarzynę do obiadu i zobaczcie co kupiłam . Jeszcze trochę ,to będę miała zakaz wychodzenia z domu.

jarzynkę naturalnie też kupiłam
Zaczyna rozkwitać biała schlumbergera. Na razie ma pół kwiatka ,ale już widać,że nie będzie czysto biała. Ma przebarwienia bardzo jasno różowe. Myślę ,że będzie wyglądała tak ,jak ta którą pokazała Kari.

I na koniec chcę się pochwalić różyczką z mojego ogrodu. Nie mam jeszcze swojego wątku w ogrodach,więc chyba się nie pogniewacie ,jak ją tutaj zamieszczę. To jest naprawdę dzisiejsze zdjęcie. Jak dalej będzie taka pogoda ,to do Gwiazdki rozkwitnie :P

jarzynkę naturalnie też kupiłam

Zaczyna rozkwitać biała schlumbergera. Na razie ma pół kwiatka ,ale już widać,że nie będzie czysto biała. Ma przebarwienia bardzo jasno różowe. Myślę ,że będzie wyglądała tak ,jak ta którą pokazała Kari.

I na koniec chcę się pochwalić różyczką z mojego ogrodu. Nie mam jeszcze swojego wątku w ogrodach,więc chyba się nie pogniewacie ,jak ją tutaj zamieszczę. To jest naprawdę dzisiejsze zdjęcie. Jak dalej będzie taka pogoda ,to do Gwiazdki rozkwitnie :P

- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Faktycznie, grudniczek będzie taki, jak mój
Ty masz się przynajmniej czym nacieszyć, bo ten mój jedyny pączek daje mi tylko wyobrażenie o tym, jak to mogłoby być ;)
A cyklamen ma śliczne wzorki na listkach - ja dzisiaj jednego wyciągnęłam ze śmietnika (proszę nie wyciągać błędnych wniosków, że łażę po śmietnikach ;)), jestem ciekawa, czy uda mi się go na nowo wyhodować?

A cyklamen ma śliczne wzorki na listkach - ja dzisiaj jednego wyciągnęłam ze śmietnika (proszę nie wyciągać błędnych wniosków, że łażę po śmietnikach ;)), jestem ciekawa, czy uda mi się go na nowo wyhodować?
Pewnie Ci się uda z fiołkiem ,tylko postępowanie z nim będzie zależało od tego w jakiej fazie rozwoju w tej chwili jest. Fiołki mają też okres spoczynku,ale to pewnie dawno wiesz .Uwielbiam patrzeć ,jak taki mizerak robi się piękny pod wpływem mojej pielęgnacji.To mo daje dużo radości :P
Wyłączam się na całe dwa dni.Komputer idzie do naprawy.
Wyłączam się na całe dwa dni.Komputer idzie do naprawy.

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ino, piękny biały grudnik (tez mam na takiego ochotę tym bardziej, że mój czerwony pośpieszył się i już przekwita, a przecież grudzień dopiero się zaczął...), i piękny cyklamen ! Dobrze mimo wszystko ,że prócz niego nabyłaś jarzynkę ... inaczej byłby zagrożony
Rzeczywiście nie skojarzyłam Cię z amforami(a raczej zapomniałam). A tak na marginesie- jakie zakupy zrobiłaś u pani Hani?

Rzeczywiście nie skojarzyłam Cię z amforami(a raczej zapomniałam). A tak na marginesie- jakie zakupy zrobiłaś u pani Hani?