Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Witaj Marysiu,szybko kwitną Ci kolejne kwiatuszki ,wszystkie gdzieś pędzą ,jakby chciały zdążyć i nie być na samym końcu,psiząb śliczny ,u mnie coś w tym roku zniknął,może się spóźni ,albo go coś zjadło,u mnie pada teraz znowu ,troszkę tą ziemię zmoczy ,bo już był z ziemi suchy kurz i nie musieliśmy dzisiaj podlewać ,jaka ulga ,żeby tylko jutro była pogoda,to dokończyła bym moją pracę ,już mam dość ,a w maju przyjadę ,przynajmniej się wybieram ,niech tylko ochłonę z tej roboty,już się nawet wahałam ,czy odpowiedzieć ,że nie przyjadę ,ale zadzwoniłam ,że przyjadę i zasuwam,dobrej nocki życzę i buziaczki ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, kochana dzieweczko - tak mi wstyd, że przegapiłam Twój nowy wątek. ;:202
Ale Ty jesteś dobry człowiek i wierzę, że nie chowasz urazy ...
Wszystko u Ciebie piękne, ale tym razem mój wzrok przyciągnęło zdjęcie ślicznych kurek. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Maryś i ja melduję się , powalający łan pięknotek.
jedno oko moje już śpi dobrej nocki.
A kurki już skopiowane ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu przecież to Twój żywioł, więc pojedź i będziesz zadowolona. Potem odpocznij chwilę i planuj przyjazd do B. Może zabierzesz B.? Kwiatki przez te kilka dni suchego upału szybko przekwitły, ale jeszcze coś ciągle zdobi ogród ;:333
Życzę kolorowych snów i całuję ;:196

Lucynko o jakiej urazie Ty mówisz, ja Ci dziękuję że przyszłaś do mnie ;:196 kurki od początku są atrakcją w moich wątkach :D

Misiu ;:196 i ja przez sen mówię miłych snów i fajnie, że jesteś ;:196 :tan
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Marysiu? A czy posiedziałaś ze mną choć chwilę pomiędzy sadzeniem, sianiem i bieganiem za kurkami?
Tak właśnie się zastanawiam: kiedy to ogrodnik ma czas na spokojne kontemplowanie swojego dzieła?
To, że ja nowicjuszka ganiam po ogrodzie jak oszalała z listą zadań do wykonania a roboty nie ubywa to jeszcze rozumiem. Ale Twój ogród i inne które podglądam są już dojrzałe więc wydawało mi się, że Wy już tak nie biegacie. A gdzie nie zaglądnę to wszyscy narzekają, że doba za krótka. Czy to się kiedyś zmienia? Czy jest czas aby przysiąść i odpocząć?
Gdyby nie zdjęcia...

Kogutów boję się tak jak pająków ale bardzo mi się podobają. Takie stanowcze ;:306

No i bardzo bliskie mojemu sercu jest zdjęcie przedszkola. U mnie też co kawałek siedzą jakieś doniczki, patyczki, sadzonki które czekają na swoją kolej albo zastanawiają się czy ze mną współpracować.

Ja jutro wybieram się na wieś więc pewnie kwitnące jabłonie zobaczę ale i prysnąć też będę musiała :( bo parch czyha na moje owoce. Cieszę się, że popadało- można znów coś przesadzić, posadzić i zasiać.

;:304
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze:To ja takiego narcyza nie mam, ja mam same podróby ;:oj
No to już masz :) Właśnie zaczynają kwitnąć i pachną nieziemsko! To jedne z niewielu kwiatów, które mi zostały po babcinym ogrodzie ;:167 A rozrastają się na bogato, więc możesz powiedzieć "mam i ja" :D
Ten psiząb mi też wpadł w oko, nawet się zastanawiałam ostatnio, ale zostawię go sobie na później, do nowego ogrodu. Na razie jutro planuję zacząć siać jednoroczne :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Jak szczepiłaś jabłonki - mam taką, którą chciałabym zaszczepić na młodszą podkładke, ale nigdy tego nie robiłam. Czytałam w necie, ale jakos się boję sama to zrobić. żewby nie zniszczyc drzewa.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu! tym razem urzekły mnie Twoje kurki. Śliczniutkie, a jajeczka jakie smaczniutkie??
Psiząb cudeńko, po liściach stwierdziłam ,ze takie cosik mam ,ale nigdy mi nie zakwitł. Czy to jest roślina cebulowa?
Narcyzy powalające . Takie wielkie połacie dopiero robią wrażenie ;:108 Pozdrawiam cieplutko !
P.S. Nasi młodzi jutro raniutko wybierają się na weekend do Krakowa ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam w nowej odsłonie :wit Nie zauważyłam otwarcia :( i się spóźniłam.
Żonkile boskie. Ja uwielbiam każdy kwiat ( jedynie wrzosów nie zapraszam ;:185 ) i żółte, czy niebieskie, każde są piękne.
Dziwna rzecz, bo ja co roku sadzę żonkile i marnie u mnie z nimi. Nawet te maluszki tip top jakby wyginęły. Sporo je dokarmiasz?
Psi ząb ładniutki, ale nazwę mu nadali okropną. ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam z mokrego wiejskiego! ;:4

Małgosiu nie mam takiego idealnego ogrodu właśnie dlatego, że lubię pochodzić po nim i np. szukać miejsca dla roślin, czy chodzić z aparatem. Dlatego brakuje mi czasu na wykopywanie podagrycznika, a może się zraziłam, bo na początku oczyściłam dokładnie, głęboko kawał ogrodu przed oknem a ten wylazł po roku jakby nic nie było robione ;:oj
Ogród nigdy nie jest skończony, przynajmniej dla tych co sami go tworzą ;:185
Nakryte patyczki znajdziesz u mnie wszędzie i często wychodzą na zdjęciach psując widok ;:306
Życzę Ci pogody, bo podlane to będzie się dobrze pracowało ;:168

Aniu z Brzegu bardzo dziękuję i już się cieszę ;:168 Jak nie musisz mieć psiego od razu to za rok mam nadzieję, że będzie większy i podzielimy ;:333 Po kwitnieniu mu się przyjrzę bo sporo podrósł na ostatni rok!
Na jednoroczne też poszerzam rabaty bo jak jakiś mróz nie pokrzyżuje planów to będzie ich trochę :lol:

Aniu WK ja szczepiłam na kupowanej podkładce (po 1 zł) i Tobie też proponuję na wiosnę za rok w takie się zaopatrzyć, a zimą pobrać zrazy ze swojej jabłonki.

Bogusiu jeżeli są liście to powinien zakwitnąć u mnie od pierwszego sezonu kwitnie ;:333 Nie pamiętam ale chyba były kłącza :oops: U Ciebie też taka łąka żonkilowa ładnie wyglądałaby ;:215 Młodym życzę pogody!

Małgosiu dopiero co otwarłam :D i bardzo się cieszę, że trafiłaś do mnie ;:168
Kilka osób twierdzi, że u nich żonkile nie chcą róść i nie wiem dlaczego ;:185 Ja niczym nie dokarmiam łączki żonkilowej. Pozwalam jedynie liściom uschnąć i potem je koszę kosiarką...nic ponadto ;:131 Co roku jest ich więcej :lol:
U kogoś niedawno czytałam że podobne są do psiego zęba ;:218
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

ja czytałam o dwóch rodzajach szczepienia drzewek. Tak jak piszesz z pobieraniem zrazów. A druga metoda to marzec - kwiecień z przeszczepianiem paków - zastanawiałam sie czy amatorowi moze się udac taki zabieg. Jak nie spróbuje to sie nie dowiem.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Marysiu nikt z nas nie ma idealnego ogrodu. Może tylko ktoś, komu ogród stworzyła firma i dogląda go stale, a właściciel nie czuje potrzeby ciągłego zmieniania aranżacji i dosadzania roślin ;:131, ale taki ogród nie ma duszy. :?
Nasze ogrody są bliskie naszym sercom. W nich odpoczywamy psychicznie i przechodzimy rehabilitację. :wink:
Podagrycznik? Mam go całe łany. Pryskałam, wykopywałam, a on dalej jest, więc staram się oswoić z tym, że swojski ogród ma też trochę mniej chcianych mieszkańców. :D
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu kurki prześliczne. ;:167
U nas w starym sadzie rosły kosztele, które jeszcze Tato sadził po wojnie, ale nikt się nimi nie interesował, owoce leżały pod jabłonią i gniły.
Z podagrycznikiem trzeba się zaprzyjaźnić, niestety. Zawsze się odrodzi z małego kłączyka. ;:306
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Maryś doczekałyśmy się deszczu :heja
Narcyzowa łączka jest przepiękna, powiedz mi co tam masz latem? jak skosisz liście to wsadzasz jakieś jednoroczne?
Ja moich też niczym nie zasilam, 4 latav temu kupiłam po 3 cebule z kilku odmian i w ubiegłe lato po wykopaniu trochę podzieliłam bo była już masa cebulek ;:108 Myślę że jak by im dać kilka lat w spokoju to pięknie się rozrosną.

Kurek masz dużo? Ja mam całe 8 i do niedawna miałm prawie 8-mio letniego koguta Wieśka...niestety się mu zdechło, ale muszę kupić nowego bo poranek bez piania jest jakis taki nieswojski ;:222
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu trudno mi za Tobą nadążyć ;:196 kolejny wątek mi umyka szybko.
Patyczkowe pole super wygląda, znaczniki ( miały być chwilówki ;:306 ) rozpoznałam, starałabym się lepiej oznaczyć, trochę mi wstyd mi za byle jakie pismo.
Żonkilkowe rabatki na pewno pięknie pachną. Marysiu teraz jest najlepszy czas dla moich piasków, zapraszam w realu do mnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”