Filigranowa- zakupy miały być nieco inne. Nie było siewek storczykowych, więc nieco zmieniłam plan zakupów.
Ewa321- dziękuję w imieniu oplątwowych komplementów

Zapomniałam przywieźć z działki koszyczek dla nich... poczekają na domek do jutra.
Kubasia- na pewno rozejrzę się po Twoim wątku, jak tylko znajdę chwilę czasu.
Ja prowadzę jeden wątek, bo nie wystarczyłoby mi czasu na: storczyki, ogród, doniczkowe na parapetach, balkonowe i sukulenty.
Tulap- takie są ceny irysów SDB. Nowsze odmiany mają kilka razy wyższe ceny

Za starsze odmiany nie dałabym 7zł za 1szt z pojedynczego kłącza.
Hihi...tak jakoś wyszło..z tymi tillandsami, przy okazji.
Bool- fajnie, że Byłeś. Pooglądać zawsze można. Pozachwycać się okazami, zwłaszcza storczyków - uwielbiam.
Też ciekawe zakupy Zrobiłeś.
Gianna- mnie się spodobała cena tego oncidium i jeszcze z pędem znalazłam, więc już cała happy byłam

Uwielbiam tę rodzinę storczyków - u mnie chętnie rosną i kwitną. Mam 4 (tzn. od wczoraj - to już 5) różne odmiany oncidium - wszystkie u mnie kwitły i ładnie rosną. Pewnie niedługo znów puszczą pędy kwiatowe.
Niektóre nowinki primulkowe udało sie podzielić na wymiankę

Tak, to kolejne roślinki w których się zakochałam. Marzę o stworzeniu rabatki irysowo - pierwiosnkowej. Już zaczęłam ją tworzyć
Pierwiosnki fajnie zadarniają irysowisko i jest mniej plewienia dzięki nim.
Epiphylla... testują moją cierpliwość

Miało być różowe...a jest cudowne (nazywam go "tęczowym") - bo płatki mają odcienie bladego różu, czerwieni ceglastej i nawet odrobina pomarańczowego koloru widać na nich. Kiedy zobaczę środek tych kwiatów?
Epiphyllum crenatum ma tak "ustawione" pączki, że trudno im zdjęcie zrobić. Nie chcę go ruszać, żeby nie zrzuciło pączków:
Firestorm w pełni rozkwitu...
Skrętniki nareszcie zaczynają myśleć o kwiatach, na zdjęciu: DS-Mistycyzm (kolor przekłamany - kwiaty są różowo-fioletowe) i Rulka (biało -niebieska):