Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Tak przejaśnia się no i od rana piękne słonko świeci. Werbenka wschodzi...ciekawe czy moja na zegrodce się rozsiała.
Aniu ;:65 miejmy nadzieję, że ten rok będzie dobry dla naszych róż.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Cię masz bardzo ładne rośliny. Zaciekawiło mnie połączenie róż z liliami. Jak Ty sobie radzisz z nawozami, bo te rośliny nawozi się inaczej tak? Co robisz że one takie zdrowe i piękne. Lawendę również masz piekną
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu wpadam i ja jak zwykle w niedoczasie :oops: ale co tam ważne że cię znalazłam :wit
Doktorek pięknie ujęty ;:167 na zdjęciach muszę mu u siebie znaleźć odpowiednią miejscówkę
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

I ja się melduję w nowym watku, i widzę kolejne chciejstwa do zakupu,( dlaczego ja jeszcze nie mam tej różyczki eden) lecę oglądać u Ciebie róże, życzę ;:3 i mnie już świeci.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, u nas też słoneczko ;:3 Mchówkami jestem szczerze zachwycona. Nie dość, że zdrowe i bezproblemowe, tak jak napisałaś, to jeszcze ten zapach. Wszystkie bardzo intensywnie pachną. Mam dwie i chętnie posadziłabym więcej, nawet to pojedyncze kwitnienie przeboleję ;:173 ..gdybym tylko miała więcej miejsca ;:223
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu dzięki za pomysł na towarzystwo dla przegorzanu. ;:196 ;:196 ;:196 Mam jeżówki białe i złocień. Werbena nas w nerwicę wpędzi. Może z samosiewu będzie lepszy efekt. Mnie udało się z przechowanej rośliny matecznej ukorzenić trzy sadzonki. Piękna roślina, ale zachodu z nią co niemiara. Tulipan przepiękny, oby tegorocznych szybko doczekać. ;:65
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ponad miesiąc wschodziła Ci werbena?! ;:202 O mateczko! A ja się na swoją złoszczę, że po dwóch tygodniach nawet nie drgnie. Uffff... No to czekamy dalej. ;:65
Pytałaś mnie co zrobię z kobeami. Dwie pójdą na balkon a dwie do kuzynki. Na działkę nie przewiduję wcale, bo wszystkie miejscówki zajmą powojniki i róże. ;:131
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

A ja wczoraj kupiłam Eden Rose W OBI :D Przymierzałam się do niej od zeszłego roku i ciągle jakoś nie było mi po drodze. Wreszcie wczoraj podjęłam ' męską ' decyzję i nic nie było mnie w stanie powstrzymać :)
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu dotarłam i ja ;:196 Dopiero dziś się wpisuję bo choć śledzę wątek od początku to z telefonu, a tam źle mi się pisze ;:131 Dzisiaj w końcu dopchałam się na dłużej do komputera-konkurencja niestety coraz bystrzejsza i tylko czatuje kiedy mama odpala sprzęt ;:124
Anuś przez Twoje różyczki i mi się spodobały te pełne odmiany i coraz więcej kojarzę z nazw ;:215 ;:306 A Eden jest po prostu niesamowity. Kupię go sobie na pewno i posadzę przy tarasie. gdy tylko będę go mieć :)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, gratuluję wschodu...chociaż jednej werbeny :wink: U mnie jest kilka takich maluszków, tylko drżę o nie, żeby nie padły jak szałwie (1 mała roślinka z całego opakowania została).
Jutro ponoć ma być słonecznie, u mnie już dzisiaj trochę poświeciło, miejmy nadzieję, że wiosna wreszcie do nas wróci i zadomowi się na dobre 8-)
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

No NIE ja się dopiero zorientowałam że Ty Aniu nowy wątek założyłaś ale za gapowe się płaci , więc jestem ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

No i co miało być słoneczko? Składam zażalenie do meteorologów ;:224 Ani jednego promyka ;:222
Dziś z rana dostałam meila od państwa Ćwików z linkiem do odcinka "Maja w ogrodzie",ekipa tv była z wizytą w szkółce.
I dowiedziałam się,że lawenda to zabójca róż,rozpycha się swoimi korzeniami,a róże przy niej rosnące słabiej zakwitają.
Koło mojej lawendy tez rosną róże i to dosyć blisko...i co ja mam z tym fantem począć?
Na filmiku pokazane jest też jak przycinać róże przed sadzeniem.Bardzo krótko,ja tak mocno nie przycinałam.
Człowiek cały czas się uczy.Róże tniemy dosyć silnie,ponieważ będą bardziej gęste i powypuszczają więcej przyrostów ;:108

Iwwa miło mi Cię gościć w moim małym ogródeczku:)
Eden zawsze wstawiam na początek jako królową wszystkich moich róż,dobrze u mnie rośnie,robale się jej nie czepiają,ma ciemne,błyszczące liście,dla mnie bomba ;:333
Lilie kupuję w różnych miejscach,w marketach,na ryneczku lokalnym,kilka kupiłam 2 lata temu od forumki Ewci,a teraz czekam na nowości z Lilypolu.Kupiłam tez kilka w brico,mają spory wybór.
Hortensję próbuję wyhodować po raz pierwszy,patyczki się moczą w wodzie,czekam na puszczenie korzonków.

Elizabetka witaj:) Tak bardzo bym chciała,aby udało mi się wyhodować werbenę,a potem aby się rozsiewała gdzie chce i zakwitała tymi cudnymi,drobnymi kwiatuszkami ;:170
Wciąż czekam na rozpogodzenie...

Eliza nie nawożę lilii wcale,po prostu sadzę,a one rosną,uważam,że są łatwe w uprawie.
Róże natomiast są bardziej wymagające,ale za to później jak zakwitną to buzia sama sie uśmiecha.
Dwa razy je nawożę wiosną i przed drugim kwitnieniem.Pryskam miedzianem przed zawiązaniem liści,potem środkiem systemicznym,który chroni je przed chorobami i szkodnikami.

Ula ważne,że jesteś:) Kupiłaś Doktorka?

123katex kupuj Edenkę koniecznie ;:108 To super różyczka dająca wiele radości:)

Sabinko oj rozumiem Cię kochana,bo z brakiem miejsca robi się u mnie krucho.
Chciałabym klonika i jeszcze magnolię Genia ;:224

Soniu oj rzeczywiście werbena to ostra jazda ;:303 Ale nie poddam się i wszystko zrobię,by ją wyhodować ;:oj
A jeśli nie to sadzonkę gdzieś dorwę ;:303
Tulipanków w tym roku będę trochę miała,na jesieni sporo posadziłam,a najbardziej to czekam na Ice Cream i Madzia też ;:333

Aneczko werbena strasznie się ociąga,wyszło wczoraj jedno nasionko i co to ma być wszystko? Czekam na resztę ;:65 Ciekawe jak Tobie się uda? Trzymam kciuki...
Dziś słonka nie ma,bardzo chciałoby się przebić,ale chmury skutecznie je zasłaniają.
Ja też kobeę oddam mamie i koleżance,no nie mam na nią miejsca.Na kratkach pergoli będą pięły się moje balkonowe clemki.

Dorotko dobrze zrobiłaś,wybór pierwszorzędny.Nie wiem jak bym się zachowała,gdybym zobaczyła Edenkę w sklepie...pewnie 4 zamieszkałaby u mnie ;:306

Andziu no zauważyłam,że synuś przejmuje stery ;:108 Moje dzieci tez lubią stronki,a kto nie lubi?
Gdyby nie internet nie mogłabym dzielić się swoją pasją z podobnymi osobami.
Aniu Edenka u Ciebie ? Pięknie by wyglądała przy tarasie ;:215

Alana oj tak bardzo się trzęsę o werbenę,tak to jest jak mi na czymś bardzo zależy.
Czekam na pogodę ;:3

Moni witaj kochana :D

Eden się kłania

Obrazek

Obrazek

Dr.Jamain

Obrazek

Dr.Jamain z gościem

Obrazek

Chippendale

Obrazek

Princess Alexandra of Kent

Obrazek

Z prawej Artemis,obok hortensja Pinky Winky

Obrazek

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit witaj Aniu. U mnie dzisiaj słonko. Jakżeby inaczej mogło być. Ja w mieście to i pogoda się robi. Jak odjeżdżałam wczoraj, to byłam tego świadoma. Niebo było tak ślicznie rozświetlone przez gwiazdy że ah... A Mars świecił jasno jak nigdy. To chyba specjalnie dla mnie, na odchodne :lol: .
Gratuluję Ci zielonego maleństwa :). A Edenka... ;:oj . Brak mi słów. Chyba jak zawsze kiedy ją widzę. Te pąki, ten kolor, ta gracja.. ;:215 .
Jamain z gościem wyśmienity. Lubię takie fotki z dodatkiem. U mnie najczęściej na Flamm są :). Chipka nie chciałam, nie chciałam i w końcu kupiłam.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Kupiłam Chippendala w zeszłym roku jesienią i mam nadzieję na tak piękne kwitnienia jak te Twoje , Jamain ma ciekawski kolorek , szlachetny ;:224
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Zakochałam się w twoim Edenie,a ponieważ do róż dopiero się przymierzam to będę tu zagladać :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”