No i co miało być słoneczko? Składam zażalenie do meteorologów

Ani jednego promyka
Dziś z rana dostałam meila od państwa Ćwików z linkiem do odcinka "Maja w ogrodzie",ekipa tv była z wizytą w szkółce.
I dowiedziałam się,że lawenda to zabójca róż,rozpycha się swoimi korzeniami,a róże przy niej rosnące słabiej zakwitają.
Koło mojej lawendy tez rosną róże i to dosyć blisko...i co ja mam z tym fantem począć?
Na filmiku pokazane jest też jak przycinać róże przed sadzeniem.Bardzo krótko,ja tak mocno nie przycinałam.
Człowiek cały czas się uczy.Róże tniemy dosyć silnie,ponieważ będą bardziej gęste i powypuszczają więcej przyrostów
Iwwa miło mi Cię gościć w moim małym ogródeczku:)
Eden zawsze wstawiam na początek jako królową wszystkich moich róż,dobrze u mnie rośnie,robale się jej nie czepiają,ma ciemne,błyszczące liście,dla mnie bomba
Lilie kupuję w różnych miejscach,w marketach,na ryneczku lokalnym,kilka kupiłam 2 lata temu od forumki Ewci,a teraz czekam na nowości z Lilypolu.Kupiłam tez kilka w brico,mają spory wybór.
Hortensję próbuję wyhodować po raz pierwszy,patyczki się moczą w wodzie,czekam na puszczenie korzonków.
Elizabetka witaj:) Tak bardzo bym chciała,aby udało mi się wyhodować werbenę,a potem aby się rozsiewała gdzie chce i zakwitała tymi cudnymi,drobnymi kwiatuszkami
Wciąż czekam na rozpogodzenie...
Eliza nie nawożę lilii wcale,po prostu sadzę,a one rosną,uważam,że są łatwe w uprawie.
Róże natomiast są bardziej wymagające,ale za to później jak zakwitną to buzia sama sie uśmiecha.
Dwa razy je nawożę wiosną i przed drugim kwitnieniem.Pryskam miedzianem przed zawiązaniem liści,potem środkiem systemicznym,który chroni je przed chorobami i szkodnikami.
Ula ważne,że jesteś:) Kupiłaś Doktorka?
123katex kupuj Edenkę koniecznie

To super różyczka dająca wiele radości:)
Sabinko oj rozumiem Cię kochana,bo z brakiem miejsca robi się u mnie krucho.
Chciałabym klonika i jeszcze magnolię Genia
Soniu oj rzeczywiście werbena to ostra jazda

Ale nie poddam się i wszystko zrobię,by ją wyhodować
A jeśli nie to sadzonkę gdzieś dorwę
Tulipanków w tym roku będę trochę miała,na jesieni sporo posadziłam,a najbardziej to czekam na Ice Cream i Madzia też
Aneczko werbena strasznie się ociąga,wyszło wczoraj jedno nasionko i co to ma być wszystko? Czekam na resztę

Ciekawe jak Tobie się uda? Trzymam kciuki...
Dziś słonka nie ma,bardzo chciałoby się przebić,ale chmury skutecznie je zasłaniają.
Ja też kobeę oddam mamie i koleżance,no nie mam na nią miejsca.Na kratkach pergoli będą pięły się moje balkonowe clemki.
Dorotko dobrze zrobiłaś,wybór pierwszorzędny.Nie wiem jak bym się zachowała,gdybym zobaczyła Edenkę w sklepie...pewnie 4 zamieszkałaby u mnie
Andziu no zauważyłam,że synuś przejmuje stery

Moje dzieci tez lubią stronki,a kto nie lubi?
Gdyby nie internet nie mogłabym dzielić się swoją pasją z podobnymi osobami.
Aniu Edenka u Ciebie ? Pięknie by wyglądała przy tarasie
Alana oj tak bardzo się trzęsę o werbenę,tak to jest jak mi na czymś bardzo zależy.
Czekam na pogodę
Moni witaj kochana
Eden się kłania
Dr.Jamain
Dr.Jamain z gościem
Chippendale
Princess Alexandra of Kent
Z prawej Artemis,obok hortensja Pinky Winky
Pozdrawiam i życzę miłego dnia