Póki co wszystko jest dobrze i mam nadzieję,że tak zostanie

- przy tak wyglądających sadzonkach, gdy "dostaną" powiew wiosennego powietrza i ciepłych promieni słonecznych, zaczną szybko śmigać na wysokość i pogrubiać swoje brzuszki, bardzo ładne sadzonki.
Przesadziłem następne moje Adenium w nowe doniczki i świeże podłoże:
- organoleptycznie, korzenie bez oznak zmian chorobowych, obumarłych, zdrowe, jasne, ale roślina, szczególnie jej kaudex i gałązki nie wyglądają zbyt efektownie. Możliwe, że na brak naturalnego światła słonecznego, tak reaguje ta roślina, albo jest to u niej takie naturalne - genetyczne zachowanie:
- już w świeżym podłożu:
- Adenium na fotkach niżej, już po raz pierwszy kwitły w ubiegłym sezonie. Pąki kwiatowe były zarówna na pierwszej i drugiej roślinie, tylko na jednej gałązce, nawet w sporej ilości:
- Adenium na fotce niżej, jest jednym z dwóch moich Adenium, które najładniej rosną, ma ładnie rosnący kaudex (14 cm w obwodzie) i silną bryłę korzeniową, trudno ją rozplątać:
- bryła korzeniowa, bardzo rozrośnięta, nie mogłem poradzić sobie z jej rozłożeniem na nowym podłożu:
- ciekawy układ głównych korzeni, które są grubości mojego kciuka (około 7,5 cm w obwodzie):
- już w nowej większej doniczce ze świeżym podłożem:

[/quote]