Czosnek zimowy cz.4
- krynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czosnek zimowy cz.4
Albo napromieniowane ,tak jak ziemniaki w supermaketach 

Pozdrawiam serdecznie- Ela
- anezob69
- 200p
- Od: 8 maja 2014, o 12:07
Moje czosnki też powoli zaczynają się pokazywać.
radog czosnki w marketach to większość chińszczyzna i zaprawiane antykiełkiem. Muszą się utrzymać, stąd tyle w nich chemii.
radog czosnki w marketach to większość chińszczyzna i zaprawiane antykiełkiem. Muszą się utrzymać, stąd tyle w nich chemii.
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Coś w tym jest.Trzy lata temu w T kupiłem polski czosnek 3 główki.Dlatego je wziąłem,że były bardzo ładne i duże.Na etykiecie była również wzmianka,-nie stosowano środków p.kiełkowaniu-.
I udało się.Wszystkie ząbki wzeszły i 90% ,wielkością nie odbiegały od przodków.
Ogólnie jednak nie poradziłbym nikomu zakupów w ciemno. Po prostu mnie się tylko udało.

I udało się.Wszystkie ząbki wzeszły i 90% ,wielkością nie odbiegały od przodków.
Ogólnie jednak nie poradziłbym nikomu zakupów w ciemno. Po prostu mnie się tylko udało.

- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24

-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Mój też już się pokazuje ,w ubiegłym roku o tej porze był dużo większy szczypior.
Mój sadzony późno bo chyba w okolicach świąt BN teraz wychyla się na świat 
http://i57.tinypic.com/10mkmqr.jpg

http://i57.tinypic.com/10mkmqr.jpg
- Sybil
- 200p
- Od: 9 kwie 2013, o 21:44
Mój też w grudniu sadzony, siedzi w ziemi. Co roku sadziłam lokalny, przekazywany sobie z pokolenia na pokolenie- przeżywał mój brak czasu, przedziwne terminy sadzenia itd. W tym roku posadziłam Ornak, hmmm... No zobaczymy.
Ornak jak zaprogramowany,zawsze wschodzi u Mnie w 3 dekadzie Marca.
W obecnej chwili nieśmiało zaczyna się pokazywac czosnek słoniowy.
Czosnek NN ma nad "głową" cm ziemi,także spokojnie jeszcze z dobry tydzień,szczególnie że mają być przymrozki nocne do -3 st.
W obecnej chwili nieśmiało zaczyna się pokazywac czosnek słoniowy.
Czosnek NN ma nad "głową" cm ziemi,także spokojnie jeszcze z dobry tydzień,szczególnie że mają być przymrozki nocne do -3 st.
Na etykiecie pisało że czosnek z Polski, a kupuję tylko wtedy gdy ząbki wykazują chęć do kiełkowania (te wykazywały).
W tamtym roku sadziłem w ten sam sposób czosnek na którym pisało że krajem pochodzenia była Portugalia. Wyrosły mi piękne duuże i smaczne główki. No nic zobaczymy, może coś z nich jeszcze będzie.
W tamtym roku sadziłem w ten sam sposób czosnek na którym pisało że krajem pochodzenia była Portugalia. Wyrosły mi piękne duuże i smaczne główki. No nic zobaczymy, może coś z nich jeszcze będzie.
-
- 200p
- Od: 7 gru 2014, o 18:03
Listopadowy Harnaś i styczniowy się zrównały. Wykopałem po jednym. Wąsy naokoło 4cm,zielone naokoło 1,5cm. Około 4cm pod ziemią od wierzchołka 

-
- 200p
- Od: 7 gru 2014, o 18:03
Listopadowe i styczniowe harnasie 4-6cm nad ziemią
Zrównały się 

- Sybil
- 200p
- Od: 9 kwie 2013, o 21:44
Grudniowy Ornak zaczyna tu i tam nieśmiało wystawiać kiełki 

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
U mnie dokladnie tak samo ,tylko ze nie styczniowe a grudniowe ...chybazielonaplaneta pisze:Listopadowe i styczniowe harnasie 4-6cm nad ziemiąZrównały się

-
- 200p
- Od: 11 lip 2014, o 12:17
Ja sadziłem pod koniec października czosnki kilkanaście sztuk. Już dawno wyszły z ziemi i mają obecnie 8-9 cm wysokości tak na długość palca. Kiedyś sadziłem w gruncie a nie pod folią to mi nie wyszły pewnie za sucho mieli i za płytko wsadzone były. Tym razem za poradą sąsiada posadziłem w szklarni i może coś z tego będzie. Pod koniec sezonu wstawię tutaj zdjęcie z moich efektów.
Mam tę moc - Sylwek