Galeria.Dalie Anulki

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja robię tak.Kupuję rózne dalie i ,jak mi się potem nie podobają to wyrzucam w trakcie kwitnienia.Często nie pokrywa się kwiat z tym co na opakowaniu.Do piwnicy wkładam tylko te dobre,ale tez nie oznaczam nazw :evil: Zwykłe lenistwo.W trakcie kwitnienia piszę na karteczce czy jest wysoka,jak kwitnie i inne szczegóły i wkładam karteczkę do woreczka sniadaniowego.Potem zawiązuję na łodydze i jesienią juz wiem wszystko.Z tymi karteczkami trzymam do wiosny.
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anulko masz piękne dalie,liliowce i lilie zresztą też . Dalie są pięknymi kwiatami tylko ,żeby nie potrzebowały aż tyle miejsca . Na to trzeba mieć duży ogród niestety.Bardzo podobała mi się ta biała strzępiasta ,no i ta żółta były takie niepowtarzalne suuuuuuuuuuuuuper
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Dziękuje za dobre rady. Rozumię, że jak bulwka odleci od całej karpy to nie jest stracona tylko trzeba ją też wsadzić do ziemi. I jeszcze prosba, dziewczyny nie wyrzucajcie na śmietnik jest tyle osób w potrzebie...(ja również) :roll:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A ja juz zamówiłam dalie-60 sztuk :) :? Od kilku dni się głowię ,gdzie to wsadzę.Znowu mnie dopadło :evil: Dalie,liliowce,lilie.Moze ma ktos nadwyzki finansowe? :roll:
Ja nie mogę siedziec w domu-muszę cos robic ,ale co tu robic ,jak pełno sniegu i zimno?
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

oj anulka normalnie przyszalałaś :)
ale ja chyba też coś koło tego będę miał, dziś musze napisać zamówienie i wysłać
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zeniu siedzę i myslę cały czas ,az mi głowa pęka.

Asiu -konkurencja mi rosnie :? Juz widzę jesienią wspaniałe zdjęcia tych wszystkich cudownosci.Oby tylko zakwitły.Dla mnie fascynujące są te o duzych kwiatach-dekoracyjne.Potem kaktusowe ,ale o płatkach jelenioroznych i poskręcanych.Małe dalie i pojedyńcze :roll:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

a jaka ze mnie konkurencja :lol:
będzie czym się wymieniać w przyszłym roku :)
ja najbardziej lubie katkusowe, dwukolorowe bądz też bardziej kolorowe :)
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Asiula, Anulka z tą kokurencją to chyba mnie miała na myśli, bo też założyłam wątek z daliami :lol: . Ale jaka ja tam dla was konkurencja! Tylko 27 odmian, jak policzyłam :cry: I dużo więcej nie będzie, bo nie mam miejsca. Nawet żadnych katalogów nie oglądam, żeby mnie nie kusiło :roll:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziewczyny ja skopałam kawałek trawnika. Jak widzę te nowosci to nie ma siły ,zeby ich nie miec .Raz się zyje!!!

Aniu ,jak nic nie kupisz to potem będziesz złować.I tak masz piękne odmiany,ale zawsze cos nowego by się przydało.Ja dalie sadzę bardzo gęsto-jedna przy drugiej i wtedy nie daję podpórek. :wink:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Aniu, ja też sadzę za gęsto i jak jedna wylegnie, to razem z nią wszystkie inne :;230
Muszę zwolnić miejsce na hosty, bo tam gdzie rosły dalie w tym roku jest zbyt duży cień, no i czeka je przeprowadzka... chyba tylko na warzywnik :lol:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

to tez dobre miejsce :D To nie tylko dalie będziemy u siebie podziwiac ,bo hosty tez mam :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Aniu jestem w szoku :shock: czegoś takiego nie widziałam ,jak żyję 35lat .Czy ty szykujesz się na jakis konkurs ,bo jak tak to wygrasz go na pewno.Czy mogłabyś podać adres sklepu z daliami ,bo szukałam na allegro a tam nic nie ma .A może ty byś sprzedała nadwyżki dali ,po to ,aby miec pieniądze na rozszeżenie swojej kolekcji.Jezeli masz chęć to służe fioletowymi orlikami 10 gatunkami truskawek ,albo malinami 6 gatunkow ,albo jeżynami Pozdrawiam cieplutko
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja się pochwalę zakupem na allegro bulw dalii kołnierzykowatej wygladają ciekwie.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie szykuję się na zaden konkurs tylko przez tą paskudną pogodę znowu mnie dopadła mania kupowania. :evil: Dalie to mały pryszcz ,ale ile ja zamówiłam lilii :roll: :twisted:
Ciekawa jestem kto za to zapłaci?

Ida dziękuje bardzo za chęc wymiany ,ale te wszystkie roslinki juz mam :) Zobacz na pw :D
Dalie zamówione w tym roku będą miały małe karpy nie do podziału .Z zeszłego roku tez się jeszcze nie rozrosły.Jak będę miała nadwyzki to dam znać.

Aniu tez patrzyłam na tą dalię.Powinna byc ładna tylko będzie chyba niska.W tym roku jest trochę fikuśnych do wyboru.Tylko ta przesyłka :?
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anulko a ja się skusiłam na sweetheart :oops: wiesz gdzie :lol: .
A ty to wszystko posadzisz przy domu czy na działkę wywieziesz?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”