Ogród mojego życia..

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojego życia..

Post »

Kochana pierwsze co spytam to to czy zbierałaś nasiona tych cudownych petunii ;:oj
Kocham wysiewać ale rzuciłam się na byliny i krzewy..Wspomnienia czy nie, to mi nie przeszkadza a kwiaty mogę oglądać cały czas, na dodatek takie cudności. ;:138
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak siejesz jednoroczne? Do gruntu, czy doniczki? Pikujesz?
Stokrotki piękne. W tym roku siałam swoje (miks kolorów) wprost do gruntu, ale jak tylko powschodziły, to ślimaki zjadły wszystko. :(
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podziwiam Twoją rękę do siania, kwiaty całymi łanami kwitną, chociażby te stokrotki...piękne są. A do wiosny tak daleko.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
elanutka
50p
50p
Od: 12 lip 2006, o 17:12

Post »

Pora i na mnie, Marusieńko ! Udalo mi się Ciebie odnaleźć, więc będę już stałym bywalcem. Zwłaszcza, ze wracasz do wspomnień a taki cudny ogródek, przy jesienno- zimowej aurze za oknem,warto ogladac wciaż na nowo. Od razu cieplej się robi w serduszku ! ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

I kolejne dla mnie nowości. Ratybida to dla mnie nowinka :uszy
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

Witam Wszystkich ;:4 Dzięki za docenienie moich podopiecznych,..

Maria Masz rację nigdy nie mogę do wiosny wytrzymać i sieje na parapetach z różnym skutkiem ale często coś się udaje.. ;:131

Kasiula Z petunii nie zbieram nasionek bo miałam te pełne i pojedyncze a one się zapylają i zebrane nasionka nie są już pełne,więc lepiej kupić wtedy jest pewność.. ;:180

Margita Witam :wit Jednoroczne sieje różnie niektóre odrazu do gruntu,ale też do doniczki sieje takie co muszą długo rosnąć i są delikatne,,te pikuje,,,ale też sieje wczesną wiosną w tunelu foliowym a potem wysadzam do gruntu jak przymrozki miną,,, ten ostatni sposób to najlepszy według mnie... ;:180

Lidka Sianie to moje ulubione zajęcie bardzo lubię jak wschodzą a potem rosną,,,Stokrotki raz posiane same się sieją od kilku lat...Tylko stare wyrwę przekopię i sadzę siewki i znowu ścieżka obsadzona. ;:180

Elunia ;:167 Nie masz pojęcia jak się cieszę że też do mnie trafiłaś.. ;:167 Kochanie znasz mój ogródek wiesz że najwięcej sianych u mnie :D Chociaż pomału się zmienia na bylinki,,,ale z siewu nie rezygnuje bo też mi się podobają... ;:196

Bea Ratybidę wysiewałam wprost do gruntu ale dla mnie to taka mało widoczna roślina,, może u mnie taka była ale mało kwiatów na raz rozkwitało... ;:180

Zuzka Z sianych jednorocznych można mieć dużo gatunków i kolorów cały rok...Na zimę wyrywasz i wiosną znowu sianie ;:224

Dzisiaj nie mam jeszcze fotek przygotowanych jutro Wam pokażę...Dziękuję za wszystkie wpisy.. ;:4 ;:167
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Wiedziałam Marusiu, że ukrywasz przed nami letnie foteczki niedobroto ;:302
Cieplutko się robi na serduszku patrząc na takie widoki, szczególnie biorąc pod uwagę, że u mnie za oknem śnieg ;:144
Proszę o ciąg dalszy Obrazek
Ta pięknie obmurowana kamieniami budowla obok Cytryńca Chińskiego, to studnia? Obrazek
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

Witajcie Kochani..... Poszukałam jeszcze kilka sinych wiosną roślinek...
Kasia i Ond Kasiu nie ukrywałam fotek tylko brakowało czasu na forum...Wpadałam tylko na chwilkę,
aby poczytać troszkę obejrzeć Wasze piękne foteczki,,,teraz na emeryturze będzie troszkę więcej czasu..
Oby do wiosny to na bieżąco będą fotki...A koło cytryńca z kamieni to studnia....
Obrazek jednoroczne wszystkich po trochu...
Obrazek ubiorek okółkowe
Obrazek drakiew
Obrazek zatrwin wrębny
Obrazek rudbekia
Obrazek nie brakuje róż w moim ogródku
Obrazek maruna
Obrazek słomianki
Obrazek
Nie wiem czy udało mi się wszystkie wyszukać ale mam dużo lili róż to w dalszym ciągu pokarzę..
Marusia.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

W takim razie wezmę pod uwagę miejce siania Ratybidy by ładnie ją wyeksponować bo jest ciekawa (jeśli podejdę oczywiście nasiona).
A właśnie - gdzie nabywasz nasiona tych wszystkich kwiatów? (chodzi mi o zakupy, nie o zbieranie).
Słomianki, zatrwian ;:215
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudne Twoje skarby teraz takie zdjęcia to jak lekarstwo na chorobę. ;:196 ;:196
Dawaj dalej bo mam niedosyt. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
elanutka
50p
50p
Od: 12 lip 2006, o 17:12

Post »

Marusienko tyle kolorow, ile ma Twój ogród, to chyba nigdzie na świecie nie ma ! zawsze podziwiam Cię za te "siane roślinki". Mi zapału starczyło na dwa lata , teraz to tylko z rzadka wprost do gruntu kosmosy, czy aksamitki posieje, ale za żadne skarby nie chce mi sie bawić z wysiewaniem na przedwiośniu na parapecie. Leniwiec chyba jestem. Dlatego tym bardziej podziwiam Twoje przepiękne wysiewy ! ;:196
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

Witam Wszystkich Cieplutko ;:3 :wit

Bea Dziękuję za miły wpis... ;:168 A nasionka to kupuję w marketach takich jak Briko Marche albo u nas w ogrodniczym...Nie zbieram swoich bo zawsze mi się pomieszają jak dla mnie to lepiej kupić... ;:131
Kasiulka Cieszę się i dziękuję że do mnie zaglądasz ;:168 A fotki to jeszcze jakieś poszukam,, ;:180
Elunia wiesz jak się cieszę że ze mną jesteś ;:196 Czas szybko płynie oby do Nowego Roku to znowu nasionka kupować i o sianiu trzeba będzie myśleć ;:306

A może dzisiaj kilka liliowców Wam pokażę...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie wszystkie mi w tym roku kwitły,,, mam nadzieję że następny będzie lepszy dla liliowców...
Dziękuję za oglądanie ;:180
Marusia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj poruszyłaś mój temat...liliowce kocham i zbieram od roku choć miejsca nie mam już . :;230 :;230
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Marusiu czy cytryniec ci owocował?Jak długo go masz?
Jednorocznych gigantyczne ilości,na prawdę lubisz siać ;:215 A i bukiety masz z czego robić :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marusiu ale liliowce ładnie kwitną, bo mają dużo kwiatów. Czy ta żółta maruna jest jednoroczna? i co jest na ostatnim zdjęciu pod maruną?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”