Witam Wszystkich 
Dzięki za docenienie moich podopiecznych,..
Maria Masz rację nigdy nie mogę do wiosny wytrzymać i sieje na parapetach z różnym skutkiem ale często coś się udaje..
Kasiula Z petunii nie zbieram nasionek bo miałam te pełne i pojedyncze a one się zapylają i zebrane nasionka nie są już pełne,więc lepiej kupić wtedy jest pewność..
Margita Witam

Jednoroczne sieje różnie niektóre odrazu do gruntu,ale też do doniczki sieje takie co muszą długo rosnąć i są delikatne,,te pikuje,,,ale też sieje wczesną wiosną w tunelu foliowym a potem wysadzam do gruntu jak przymrozki miną,,, ten ostatni sposób to najlepszy według mnie...
Lidka Sianie to moje ulubione zajęcie bardzo lubię jak wschodzą a potem rosną,,,Stokrotki raz posiane same się sieją od kilku lat...Tylko stare wyrwę przekopię i sadzę siewki i znowu ścieżka obsadzona.
Elunia
Nie masz pojęcia jak się cieszę że też do mnie trafiłaś..

Kochanie znasz mój ogródek wiesz że najwięcej sianych u mnie

Chociaż pomału się zmienia na bylinki,,,ale z siewu nie rezygnuje bo też mi się podobają...
Bea Ratybidę wysiewałam wprost do gruntu ale dla mnie to taka mało widoczna roślina,, może u mnie taka była ale mało kwiatów na raz rozkwitało...
Zuzka Z sianych jednorocznych można mieć dużo gatunków i kolorów cały rok...Na zimę wyrywasz i wiosną znowu sianie
Dzisiaj nie mam jeszcze fotek przygotowanych jutro Wam pokażę...Dziękuję za wszystkie wpisy..