Działka Romy wśród jezior -wspomnienie lata cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior -wspomnienie lata cz.6

Post »

:wit ;:196 :wit

Romciu bezdeszczowego pobytu na działce, a i trochę słoneczka ;:3 ;:3 by się przydało, bo wtedy jest weselej człowiekowi i praca lepiej idzie ;:215
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Piękne zdjęcia, cudnie obrobione.
Dalie - rewelacja, a ta dwukolorowa to majstersztyk natury. One są wieloletnie? I tak trzymają kolor w każdym roku? Piękne. ;:333
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystko jest piękne ale to już było ;:108 Teraz brzydka pora roku nie zachęca do ogrodu ale wiem że tak trzeba ;:180 Obyście szybko wszystko zrobili i zdrowo do domku wrócili ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Helenko powiem ci,że swego czasu miałam tylko takie,bo reszta zimą źle mi się przechowywała.Stwierdzam,że to terminatorki.Czy gospodyni wątku podziela mój pogląd? ;:109
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witajcie :wit Wróciliśmy dzisiaj ,ponieważ podjechaliśmy jeszcze do znajomków z działki ;:138 Oczywiście było bardzo miło ;:138 Pogoda jak wszędzie nie ciekawa ale we wtorek na działce było jeszcze znośnie ,ponieważ nie padało ............nic ciekawego, wszystko przekwitło :wink: Szkoda tylko że zapomniałam obfocić trawę która jeszcze dość ciekawie wyglądała :roll:
Mirusiu ,zgadzam się z Tobą w zupełności jeżeli chodzi o dalie :lol: Śnieg na razie spadł w Ameryce ;:306
Tereniu ,jest mi bardzo miło ale przesadzacie obydwie z Mirką ;:196
Jadziu ,wygrabiliśmy trawnik z liści ,wykopaliśmy dalie, posadziliśmy trzy maliny i miniaturowy iglaczek na skalniaku ;:138 Najważniejsze że nie padało i można było popracować z przyjemnością :lol: Troszkę ciężki czas dla ogrodników ,musisz się
uzbroić w cierpliwość ,niedługo Święta a później już zleci ;:138
Ewuniu ,słoneczka nie było ale najważniejsze że nie padało ,wszystko zrobiliśmy co było do zrobienia ..........nie okrywałam
roślin tylko kopce porobiłam i.................co będzie to będzie :wink:
Helenko ,miła jesteś ;:196 Jeżeli masz ochotę na dalie, to z przyjemnością Ci podeślę w rewanżu za hortensję ;:138 ;:138 Dobrze się przechowują ;:108
Eluniu ,wszystko zrobiliśmy, pobalowaliśmy we Włocławku i jesteśmy już w domku ;:138
Tak było latem..........
Obrazek

Obrazek

Obrazek
KILKA FOTEK OGRÓDKA Z ALTANKI..............
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:wit :wit
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Romciu na przedostatnim zdjęciu to cytryniec?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Nie wiedziałem , że z tujek może być taki piękny żywopłot . ;:215
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Romciu, wcale nie przesadzam, focie jak zawsze rewelacyjne ;:215
Fajnie że trochę pobalowaliście, czasem trzeba się porządnie odprężyć ;:108
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani w nowym tygodniu :wit :wit
Mireczko ,to aktinidia ;:138 Od Ciebie mam cytryniec i nie wiem czy będzie miał dobrą podporę :wink: Miruś zrobił dwa paliki nie wiem jak on wysoko rośnie :roll:
Koleszko ,miło mi ;:138
Tereniu ,dziękuję za pochwały a z tym balowaniem ;:131 Mirek chory na [ucho] :( Musi do czwartku wyzdrowieć ........idzie do szpitala na kontrolne badanie ;:108

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Tę dostałam od OLKA ale nie pamiętam nazwy ;:224 Różowe listki to HOUTUNIA też od OLKA ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

RomciaW pisze:Dziewczyny co Wam się za bardzo rozrasta ,ja chętnie przygarnę ........w moim piasku nic się nie rozrasta jak szalone ;:138
Romciu będę miała kilka roślin, które lubią stanowiska suche. Trochę się te moje "podopieczne" rozrosły. Czas najwyższy podzielić i odmłodzić. Na wiosnę zrobię sadzonki i nadwyżki zabiorę na zlot.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Romeczko zdrowia dla M i może uszyj mu uszatkę, bo pewnie u Was trochę ciągnie. Ja tam po ogrodzie ubieram czapkę, a co tam i tak mnie nikt nie widzi a wiatr hula! Śliczna ta kremowa róża, a ten ostatni to nie jest kłosowiec?
Jak się cieszę, że amorfa żyje bo poszła w nietypowym czasie.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Romciu naprawdę pięknie miałas latem na działce ;:138
Altana mnie zachwyca ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Mam nadzieję, ze wykurowałaś eMa! Niestety, tak bywa. Czeka się na termin badania albo zabiegu, a tu jakaś drobna infekcja niweczy wszystko. :? Będzie dobrze!
Romciu, serce mi się rwie do tej dalii ale mamy problemy z przechowywaniem kłączy (brak piwnicy). Obiecałam już eMowi, że żadnych roślin wymagających przechowywania nie będziemy gromadzić. Mamy sporo kann i każdej jesieni problem wraca. Dzięki za propozycję.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Romciu, dopiero teraz przeczytałam że Mirek chory, mam nadzieję ze już lepiej się czuję ;:168 Powodzenia na jutrzejszych badaniach ;:215
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit Mam dzisiaj więcej czasu na forum ........eM odtransportowany do szpitala na kontrolę a ja mam czas na forum ;:138
Halu ,jestem bardzo wdzięczna , może Ci coś u mnie wpadnie w oko ;:196
Marysiu ,uszatkę ............zwykłej czapki nie założy bo .....ma kaptur :twisted: Już ucho przeszło ale martwią mnie krwotoki z nosa, pojechał na kontrolę do szpitala ,może tam coś pomogą ..........lekarz 1go kontaktu kazała rutinoscorbin łykać ;:108 Róża to Frau Karl Druschki :lol: Czy kłosowiec ma anyżkowy zapach :?: Amorfa i jeszcze kilka od Ciebie mają się dobrze............... a to niecierpek balsamina też od Ciebie ;:196

Obrazek Obrazek

Jadziu ,miło mi że altanka Ci się podoba ,jak wiesz to nasz pomysł i wykonanie ;:196 Jadziu może mi podpowiesz jakie chryzantemki kwitły by od sierpnia do końca września, ponieważ wtedy jeszcze by cieszyły moje oczęta ;:108 U Ciebie są takie cudne ;:138
Helenko ,na szczęście udało mi się go wykurować i dzisiaj pojechał na kontrolę ;:215 Rzeczywiście dalie wymagają zachodu ale na szczęście mam miejsce na wsi żeby zostawić i nie muszę wieźć do domu ;:138
Tereniu ,już mu przeszło ,na szczęście :lol: Może byś spojrzała na ostatnią fotkę ,ma anyżkowy zapach dostałam od Olka ;:108

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek MÓJ ROCZNY PERUKOWIEC ;:224

Obrazek Obrazek CZY MOŻE KTOŚ ZNA NAZWĘ TEJ ROŚLINKI :?:

Obrazek Obrazek
:wit :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”