Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku ...CD

Post »

Magnolia piękna , ale te nasionka też niczego sobie, fantastycznie je uchwyciłaś. ;:433
Ogród jeszcze daje po oczach, trawy się starają ; Zebrinus i przydrożny miskant cukrowy wybarwiły się na medal. ;:215
Co do chryzantemki to ryzyko dzielić ją o tej porze. Mogłaś wiosną zrobić kilka mniejszych.Może jednak przechowaj i podziel wiosną. ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Anna11 Aniu ja mam jak się okazuje 2 odmiany bylicy. Bylicę Boże drzewko (Artemisia abrotanum L.) i bylicę piołun / Artemisia absinthium .Traktuję je chwilowo jako ciekawostkę ogrodową. Przez lata miałam bylicę schmidta ale już nie wiem czy sama wypadła czy ją po prostu wywaliłam na rzecz ciekawszej dla mnie santoliny.Na razie mi nie przeszkadzają mam nadzieję ,że zimę przeżyją bo to dzikie rośliny. Dostałam je od wizytujących wiosną moją działkę zaprzyjaźnionych ogrodniczek jako ciekawostkę. :D
Nasienniki magnolii przyuważyłam po raz pierwszy i też mi się spodobały :)

ewamaj66...Piękno jest w oku patrzącego... coś jest w tej sentencji... ;:131 też tak uważam :roll: Dla pracujących zawodowo trochę trudno teraz o chwile dla ogrodu tym bardziej,że aura nie ta...no i w weekend zmiana czasu nastąpi...to już mogiła! ;:131

mar33 kiedyś miałam w domu aparat fotograficzny zenith i za fotografownie się nigdy nie brałam bo była to dla mnie czarna magia . Małżonek a później synowie robili zdjęcia okolicznościowe i inne dla przyjemności,wywoływali je i są całe albumy rodzinne a ja nie zrobiłam nigdy ani jednego....! ;:131 Aż wpadłam..kupiłam sobie pierwszą cyfrówkę ku zdziwieniu Rodziny i znajomych.To stało się moją pasją na mój i domowy użytek.. Na kursy żadne się nie wybieram bo i na fora fotograficzne też nie...a myślę że ,rośliny sfotografować na potrzeby tego forum bez szpanowania zbędnego daję radę ;:190 ...Z różnym skutkiem ale fotografowanie daje mi satysfakcję i samozadowolenie... ;:7 Myślę , że wiele osób z FO odkryło również w tym pasję! Ciebie również dopadło Marysiu ... ;:138 Dzisiaj na FO coraz więcej fajnych czytelnych zdjęć i lepszego sprzętu ,wszyscy mamy foto ambicje! ;:108 Jestem tu wystarczająco długo , żeby dostrzec te korzystne zmiany !U siebie też je zauważam,że nieskromnie wspomnę! ;:173 Uczymy się! Pochwał nie szczędzimy a to nas ...kręci , rzecz jasna! ;:224

stasia_ogrod jak się cieszę,że jesteś! ;:196 Miło mi, że Ci się spodobała magnolia bo mnie także!To dzięki swojej foto-pasji zauważyłam te nasienniki..okiem poszukiwacza interesujących mnie kadrów ! 8-)
A co do chryzantem to ..jak przeżyją to dobrze a jak nie to...będą inne..na ryneczku wiosną pojedyncze sadzonki z fotki za 1 PLN kupię i będę miała inne niż w tym roku... ;:224

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje foto pstrykadła z ostatniego tygodnia...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Niestety dzisiaj nie otwierają się fotki.
A na pewno widoki jak zwykle zachwycające
Wpadnę kiedyindziej
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Już się otwierają ;:333 i są super,mnie nigdy do fotografowania specjalnie nie ciągnęło ,teraz z dzisiejszymi aparatami zrobić zdjęcie to nie sztuka,naciskasz "guziczek" i jest ,ale jestem takiego zdania jak Ty,że chce się robić coraz lepsze zdjęcia -choć do Twoich sporo mi jeszcze brakuje- fotografowanie roślin stało się dodatkową pasją dla mnie-ale tylko roślin :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoje zdjęcia zawsze mi się podobały, a wyglądają coraz lepiej :D Może dlatego, że pokazujesz szczegóły, które zwykle umykają. W dodatku niektórym osobom wzrok się trochę posypał :? Niby wiem, że to normalny objaw, ale wciąż nie mogę przyzwyczaić się do noszenia okularów do czytania. Optymistycznie zakładam, że zdążę ;:306 Bo czemu nie? :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

No tak, właściwie zostały nam już 'szczegóły' do fotografowania, bo całe rośliny nie wyglądają zbyt dobrze ;:174 . Tylko, że trzeba je znaleźć, a to, Tobie się idealnie udaje ;:63 . Poza tym, jak tu ktoś napisał wcześniej, pokazujesz szczegóły, których w masie normalnie prawie nie widzimy. Dość Cię nachwaliłam? ;:196 .
Życzę miłego dnia :wit .
U mnie teraz -3*C. Ciekawe, jak zareagują chryzantemy. Hodowca twierdzi, że powinny wytrzymać do -5*C ;:7 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu - sesja jak zawsze ;:138
Stasia - dobrze radzi , byś chryzantemę podzieliła dopiero na wiosnę jak dobrze młode wypuści. Ja też dzielę karpy wiosną , wtedy jest pewność ,że nic jej się nie stanie.

Piękna fotka z mchem na kamieniach ;:oj
Pozdrawiam , miłego piątku.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Zakątek z Hostami, Paprociami jest zachwycający...co tam jeszcze rośnie :?: Ostatnio interesuję się paprociami, pokażesz swoje rarytasiki ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 Gosiu zapraszam! ;:196
dorcia7 ja się bawię aparatem bez umiaru żadnego... :roll: bo lubię :heja ...Ale nie uważam,żebym miała ku temu jakiś szczególny dar ;:190 ale lubię to robić ' sama z siebie' tak jak ja widzę ...No i to tyle w tym temacie powiem ...
ewamaj66 ;:180 No właśnie wczoraj byłam u okulistki...może będę mieć jeszcze ostrzejsze widzenie! ;:306

Pulpa222Aniu , chwal mnie chwal tak mi dobrze... ;:306 .Dzisiaj taki dzień miłosierdzia chyba... ;:190 tyle pochwał mi się nie zdarza :roll:

Jadziu serdeczności ślę za miłe słowa! ;:196
Co do chryzantemy to chodzi mi o to czy przezimuje i dzieląc chciałam schować do piwnicy kawałek profilaktycznie a o podziale wiosennym jeszcze nie myślałam.Za chęć pomocy dziękuję!

Anna11 cieszę się,że Ci się spodobała moja rabata hostowo-paprociowa...3 dni temu jej wygląd uległ zmianie bo zostały ścięte hosty i zrobiło się łyso...Pokazywać nie będzie już w tym miejscu co...Paprocie też rozsadziłam niedawno ale rarytasków żadnych u mnie nie ma ..pospoliciaki same bo traktuję je jako wypełniacze i mam te łatwe do zdobycia na lokalnym rynku .
A pokazywać zapewne jeszcze będę jakieś fragmenty jak mróz nie zniszczy a może wspomnieniowo... jeszcze nie wiem. ;:131

trzy dni temu rośliny miały się tak...jeszcze całkiem, całkiem niczego sobie... :)

Obrazek

Obrazek
żylistek
Obrazek
dziurawiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

szałwia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Fajne ujęcia , pozdrawiam serdecznie. Na nasienniki magnolii mówimy w domu magnoliowe stworki, trochę koguty przypominają, wdzięczne do fotografowania :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jesień zatrzymana w kadrze ;:oj . Piękna ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu piękne ujęcia nasienników magnolii. ;:138
To widać, że lubisz fotografować, ja to tylko po łebkach kwitnące rośliny i już, a fajnie jest pochylić się nad detalami. ;:108
Większą część przycinania bylin zostawiłam na wiosnę, nie lubię marznąć w ogrodzie, a tak sobie obiecywałam hosty poprzycinać, gdyż takie sflaczałe na pół zgniłe liście mają wiosną, ale trudno. :)
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Cudowna jesień!
Marta
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W piątek pojawił się konkretny przymrozek, pozostały tylko nieliczne mało uszkodzone kwiaty. Koniec kwitnienia jednorocznych. Wiosna się wcześnie zaczęła, ale nie jestem zadowolona z tego sezonu. Dobrze, że się skończył :D Zostało mi trochę róż do przesadzenia, ale na razie nie muszę się z tym spieszyć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”