Anna11 Aniu ja mam jak się okazuje 2 odmiany bylicy. Bylicę Boże drzewko (Artemisia abrotanum L.) i bylicę piołun / Artemisia absinthium .Traktuję je chwilowo jako ciekawostkę ogrodową. Przez lata miałam bylicę schmidta ale już nie wiem czy sama wypadła czy ją po prostu wywaliłam na rzecz ciekawszej dla mnie santoliny.Na razie mi nie przeszkadzają mam nadzieję ,że zimę przeżyją bo to dzikie rośliny. Dostałam je od wizytujących wiosną moją działkę zaprzyjaźnionych ogrodniczek jako ciekawostkę.
Nasienniki magnolii przyuważyłam po raz pierwszy i też mi się spodobały
ewamaj66...
Piękno jest w oku patrzącego... coś jest w tej sentencji...

też tak uważam

Dla pracujących zawodowo trochę trudno teraz o chwile dla ogrodu tym bardziej,że aura nie ta...no i w weekend zmiana czasu nastąpi...to już mogiła!
mar33 kiedyś miałam w domu aparat fotograficzny zenith i za fotografownie się nigdy nie brałam bo była to dla mnie czarna magia . Małżonek a później synowie robili zdjęcia okolicznościowe i inne dla przyjemności,wywoływali je i są całe albumy rodzinne a ja nie zrobiłam nigdy ani jednego....!

Aż wpadłam..kupiłam sobie pierwszą cyfrówkę ku zdziwieniu Rodziny i znajomych.To stało się moją pasją na mój i domowy użytek.. Na kursy żadne się nie wybieram bo i na fora fotograficzne też nie...a myślę że ,rośliny sfotografować na potrzeby tego forum bez szpanowania zbędnego daję radę

...Z różnym skutkiem ale fotografowanie daje mi satysfakcję i samozadowolenie...

Myślę , że wiele osób z FO odkryło również w tym pasję! Ciebie również dopadło Marysiu ...

Dzisiaj na FO coraz więcej fajnych czytelnych zdjęć i lepszego sprzętu ,wszyscy mamy foto ambicje!

Jestem tu wystarczająco długo , żeby dostrzec te korzystne zmiany !U siebie też je zauważam,że nieskromnie wspomnę!

Uczymy się! Pochwał nie szczędzimy a to nas ...kręci , rzecz jasna!
stasia_ogrod jak się cieszę,że jesteś!

Miło mi, że Ci się spodobała magnolia bo mnie także!To dzięki swojej foto-pasji zauważyłam te nasienniki..okiem poszukiwacza interesujących mnie kadrów !
A co do chryzantem to ..jak przeżyją to dobrze a jak nie to...będą inne..na ryneczku wiosną pojedyncze sadzonki z fotki za 1 PLN kupię i będę miała inne niż w tym roku...