Mateuszu! Munstead Wood jest na prawdę cudna i pachnie jak stare róże. Jest zdrowa i ma same zalety

Mam ja kolejny rok i nie miałam powodu, by na nie narzekać. A Okami?
My girl
Justynko (duju)! U mnie kobea kwitnie co roku, ale trzeba ją dość wcześnie posiać w domu, by potem dość spore sadzonki posadzić już w miejscu docelowym. Jak się je wysieje za późno, to po prostu nie zdąży wytworzyć kwiatów. To jeszcze raz kobea
Grażynko (kogra)! Wyszło może nie jak zawsze, ale faktycznie w tym roku było

W tym roku już sobie odpuściłam. Choć dziś było ciepło i nieco pograbiłam. Okamuś kolejny rok szalał w ogrodzie. I on jest zadowolony z suchej pogody.
Cubana
Elu (ElleBelle)! I u mnie kwitnie później, ale przy takiej pogodzie - nic dziwnego
Ta datura też późno zakwitła
Dorotko (DTJ_1)! I ja już odpuściłam. Ale na leniuchowanie w przyszłym roku nie liczę, bo mam jeszcze pewne plany...
W tym roku clematis McKenzi się spisał
Milenko (Mandragora)! Oj wiało, wiało. Rano musiałam kilka doniczek poustawiać z powrotem. No i słabo spałam. Ale nie tylko ja. W pracy dziś wszyscy ziewali

Trawki koniecznie trzeba mieć

I kto by powiedział, że jak na początku organizowania ogrodu dostałam dwie spore kępy to sadziłam je bez przekonania

Nawet moja Mama je ostatnio chwaliła, że są bardzo ładne.
Wreszcie udało mi się przezimować i doprowadzić do kwitnienia goryczkę
Ewo (ewka36jj)! I ja tego nie wiedziałam. Kupiłam go by przywabić owady, ale okazało się, że poza tym jest na prawdę ładny. Zebrałam wczoraj pierwsze nasiona, więc jakbyś chciała...Co do mieczyków ich cebule trzeba wykopać. W zeszłym roku wykopałam jak przymrozki zważyły liście. Wysuszyłam i cała zimę leżały w trocinach w garażu, gdzie jest około 6 - 8 stopni. Wiosna o nich zapomniałam i sadziłam późno, a mimo to cieszą kwiatami do teraz.
Jako, że jesteś nowym gościem- dla Ciebie wyjątkowa róża - Planten un Blomen.