Garden of my dreams :)
Re: Garden of my dreams :)
Wooohooo,no to ten ktoś ma *********
A zdradzisz szczególy?Bo wiesz,ja tam mściwy,i tyle m2 trawnika....

- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trzyma kciuki za realizację wszystkich planów i pasji 

- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Mateusz na niektóre rzeczy niestety nie mamy wpływu i nie możemy im zaradzić ... trzeba działać dalej . 

-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak moja pamięć jest niezawodna
U mnie dom jest duży 160 mkw, mogę mieszkać ale czy ja z nimi wytrzymam
Ja mam taki charakter że nie lubię się podporządkowywać a wiesz jak to z rodzicami. Nie lubię jak mi ktoś zrzędzi nad uchem.
Z tym trawnikiem to ciekawa sprawa.

U mnie dom jest duży 160 mkw, mogę mieszkać ale czy ja z nimi wytrzymam

Z tym trawnikiem to ciekawa sprawa.
- Koleszko
- 500p
Haha
Haha dasz radę .Chyba nie jest tak źle .
Wiem jak to jest .Ja to olewam i robię co mam w planach .Znafcófff w domu to ja mam od wszystkiego , nawet jak grzebię przy samochodzie to mam doradcóóóóf . 

Haha dasz radę .Chyba nie jest tak źle .

Taa,serio,daj im kwiatka do domu
I jak powiedza,że nie wiedza,jak hodowac,to powiedz ,,przecież wy się na wszystkim znacie"? 

- Koleszko
- 500p
Odnośnie obrzeży rabaty .Na początku myślałem że będę robił je z kostki granitowej .Lecz koszt tony kostki kosztuje około 450 zł u mnie a mniej się nie opłaci brać .
Postanowiłem więc , że sam zrobię kostkę z cementu barwionego .
Oczywiście będzie to mieszanka o odpowiedniej trwałości i twardości .Oceniam , że wytrzyma xx lat .W głowie już mam mały projekt foremek .Prototypem się zajmę po weselu i go wam zaprezentuję , chociaż może to zrobię na wiosnę od razu z kostką .Myślę że koszt wykonania jednej kostki wyjdzie ok. 10 groszy .
Co mi będzie potrzebne ? Foremki , piasek, barwnik, ropa do smarowania foremek i cement .

Postanowiłem więc , że sam zrobię kostkę z cementu barwionego .

Co mi będzie potrzebne ? Foremki , piasek, barwnik, ropa do smarowania foremek i cement .

Wiesz,ja tam bym już wolal po kamienie iść,oszlifować na kwadratowo i pomalować....
- Koleszko
- 500p
Przekonam Cię do tego jak zrobię kostki
zobaczymy jak to się będzie prezentowało , zawsze można coś innego wymyślić . 

Zurawki,hosty,irysy,kamienie,tulipany,krokusy,zimowity,hmm....i zimozielone niziutko można przyciąć 

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
No, Pawle, ambitnie tak własnoręcznie
Podpisuj, proszę, odmiany iglaków. Ja nie mam do nich przekonania, ale doceniam je w zimie. Szukam jakichś mniejszych, żeby za 10 lat nie ocknąć się w borze
. Może coś podpatrzę.

Podpisuj, proszę, odmiany iglaków. Ja nie mam do nich przekonania, ale doceniam je w zimie. Szukam jakichś mniejszych, żeby za 10 lat nie ocknąć się w borze

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
- Koleszko
- 500p
Tak najlepiej , jak zdolności sa to trzeba je wykorzystać .
Kupić coś to każdy może, ale zrobić już nie .
Ogólnie to podpiszę te wszystkie zdj. tak jak mówisz .Ogarniam tego pierwszego posta już kilka dni . .A dla mnie mogą istnieć tylko iglaki .
Jakbyś coś chciała się zapytać to pisz .
Niebawem będzie upek iglaków . 

Ogólnie to podpiszę te wszystkie zdj. tak jak mówisz .Ogarniam tego pierwszego posta już kilka dni . .A dla mnie mogą istnieć tylko iglaki .

- Koleszko
- 500p
Obiecany upek .Ostatnie zakupy były udane .Nie jechałem z zamiarek kupna czegoś a jednak była wyprz. i kupiłem 5 sztuk iglaków, 2 margaritki na pniu i hortensję .Promocja była taka że 2 iglaki z tych 5 kupiłem za 2 zł a kosztują 30 zł .
Zrobiłem na podwórku pod siatką małą szkółkę i będę tam tymczasowo wsadzał roślinki.Wkopuje doniczki , żeby się nie poprzewracały i żeby było jakies zabezpieczenie przed mrozami itd .
Margaritki białe :

Od lewej góry :chamaecyparis nootkatensis glauca, chamaecyparis laws. Alumii ,hydrangea macrophylla doris, juniperus chinensis stricta variegata,Cyprysik Nana Lutea( chyba bo plakietka była ogólna), thuja kulista.

Cyprysik Nana Lutea jeszcze raz :

Aaaa dzisiaj kupiliśmy 13 sztuk Cyprysika Lawsona Columnaris 90 cm , po 7 zł za sztukę .
Więcej ładnych okazów nie było bo wziąłbym z 30 .

Dzisiaj również skosiłem trawę , było mniej koszy niż zawsze , dobrze że teraz trawka juz szybko nie rośnie .

No i róża u mnie zakwitła , ktoś może wie co to za odmiana ?

Na dziś tylko tyle .

Margaritki białe :

Od lewej góry :chamaecyparis nootkatensis glauca, chamaecyparis laws. Alumii ,hydrangea macrophylla doris, juniperus chinensis stricta variegata,Cyprysik Nana Lutea( chyba bo plakietka była ogólna), thuja kulista.

Cyprysik Nana Lutea jeszcze raz :

Aaaa dzisiaj kupiliśmy 13 sztuk Cyprysika Lawsona Columnaris 90 cm , po 7 zł za sztukę .

Dzisiaj również skosiłem trawę , było mniej koszy niż zawsze , dobrze że teraz trawka juz szybko nie rośnie .

No i róża u mnie zakwitła , ktoś może wie co to za odmiana ?

Na dziś tylko tyle .

Tzw przeze mnie róża hortensjowa 

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
No, naprawdę niezłe iglaste zaopatrzenie
. Dobrze, że róża dodaje kolorku. A jaka hortensja jest zadołowana obok zielonych?

Pozdrawiam, Anna.