Pewnie,że pamiętamy oranżadę w proszku,wyjadaną paluchem oczywiście

Pisałeś u mnie o tłuszczach,no to jak to z nimi jest

Jak najbardziej jeść masło !kasik 69 pisze:No tak,z ta konserwową ,jednak nie taka prosta sprawa,niestety.
Pewnie,że pamiętamy oranżadę w proszku,wyjadaną paluchem oczywiście.
Pisałeś u mnie o tłuszczach,no to jak to z nimi jestRaz radzą jedz masło,innym razem,nie ,nie to cholesterol itp.
W mienionych czasach wiele razy Nas, a przede wszystkim Naszych Rodziców manili, dlatego propagowano margarynę, albo jej inną nazwę Masło roślinne, a 80% masło krowie szło na export, wiem coś na ten temat z lat 60-80.kasik 69 pisze: Pisałeś u mnie o tłuszczach,no to jak to z nimi jestRaz radzą jedz masło,innym razem,nie ,nie to cholesterol itp.
Najlepiej gdybyś ją zebrała zamrożoną z drzewa, wtedy będzie najlepsza, ale do tego czasu ptaki wszystko zjedzą.AmeliaL pisze: Piotrze a czy nalewkę z czeremchy można zrobić z owoców zamrożonych albo suszonych? Czeremchy u mnie dużo,ale chwilowo żadnej możliwości by się za nalewkę zabrać,tym bardziej,że chcemy w większej ilości zrobić. I tak myślę sobie,żeby owoc zebrać jak dojrzeje i zamrozić a nalewkę robić jak kasy przybędzie
Joannaasma pisze: Mój schab dotowany w majonezie gotowy,
AmelkoAmeliaL pisze:Jeśli tylko w niedziele pogoda dopisze to wybieramy się na zbieranie czeremchyDla Ciebie też ususzę
Na drzewie nie ma sensu jej zostawiać,bo ptaków tu w zatrzęsienie i czeremcha,głóg i tarnina znikają błyskawicznie.
Na początek najlepiej zrobić prosty podpuszczkowy, na 10 l mleka , wyjdzie ok 1-1,2 kg sera. Przed prasowaniem można dodać czosnek, wyjdzie ser czosnkowy, robię go często jest smaczny po 1 miesiącu dojrzewania ( warunki :temp 12-15 C, wilgotność 80-90%), podpuszczkę i Cacl2 kupisz na Allegro, a ja czekam na melisę od Ciebie.Maska pisze:. Przymierzam się do zrobienia własnego sera,
Apapa głaszę ciągle, dzisiaj przeszedł samego siebie, dorwał Panią Sznaucer dużą i zaczął szeptać jej w ucho, śmiechu było co niemiara, a suka poleciała za nim, wcale nie chciała wrócić do swoich właścicieli.lora pisze:Witam zaznaczam wątek i będę korzystać jak pozwolisz z Twoich porad kuchennych .Ja antytalent garnkowy he, he na naukę nigdy nie jest późno.
Piesia pogłaskaj śliczny jest.
głowę bym dała, że to miała być mięta truskawkowaBiotit pisze:, a ja czekam na melisę od Ciebie.![]()
Bardzo dobrze.wiolamanka pisze: Witaj
Ja mam Lespedeze![]()
To zle czy dobrze
Prowokacja się udałaMaska pisze:głowę bym dała, że to miała być mięta truskawkowaBiotit pisze:, a ja czekam na melisę od Ciebie.![]()