Tajemniczy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tajemniczy ogród

Post »

Zapachniało wiosną :) Czy można wiedzieć skąd piszesz (z jakiego regionu), śliczne żurawki ;:oj Niezapominajki są wyjątkowe :)
Kamienne ścieżki zawsze mi się podobały ;:108 Pomysł ze skrzyniami bardzo praktyczny i fajny :)
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Witaj :wit
Wpadłam do Ciebie z rewizytą i muszę stwierdzić, że bardzo mi się podoba Twój ogród. Masz mnóstwo fajnych roślin, kolekcja żurawek imponująca, a płyty z piaskowca prezentują się wspaniale ;:215
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
mataforgana
50p
50p
Od: 22 cze 2014, o 18:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kacper, dzięki za wizytę, też muszę do ciebie dziś zajrzeć ;) a zdjęć... będzie dostatek, jestem fotografem, więc są nieodłącznym elementem mojego życia ;)

Bufo, z Opoczna :) mieszkamy tu już ponad 7 lat.
Niezapominajki uwielbiam i moje córki bardzo je lubią, zawsze bardzo je cieszy, gdy wysieją się w nowych miejscach. Żurawki mam teraz biedne i przetrzebione, w zeszłym roku dałam je na zbyt słoneczne stanowisko i połowę szlag trafił. Musiałam podjąć czynności reanimacyjne w tym roku, no i na pewno dosadzę ich sporo, bo przygotowałam im przyjemną rabatkę... :)

jarha, dziękuję :) Choć tak naprawdę jest u mnie mocno monotematycznie ;) Jakoś niekoniecznie mam chciejstwa na nowe gatunki roślin, bardziej mnie kręci zdobywanie nowych odmian moich ulubionych! A kocham funkie, żurawki, hortensje... Mimo iż w moim ogrodzie ciężko o idealne warunki dla nich, ale robię co mogę! Uwielbiam też moje piwonie, to jedyne, co pozostało po ogrodzie babci.

Dobra, to teraz kto ciekaw jak wyglądają płyty piaskowca po 5 latach?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to moje dzieło ostatnich dni ;) rabatka dla żurawek! Mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu uda mi się wyciągnąć męża do ogrodniczego, bo i tak musimy dokupić jeden klon, którego nam szlag trafił...
Już się nie mogę doczekać, żeby ją całą obsadzić!
Obrazek

Obrazek

I jeszcze trochę szerszych widoków na mój bardzo niepokazowy i ani trochę nie zachwycający ani piękny ogród :D
...czyli sporo piwonii, funkii (rabata w pełnym cieniu wygląda jeszcze niezbyt ładnie, tam dopiero zaczęły pokazywać kły), hortensji i innych chabazi :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Fajna mozaika z żurawek się szykuje. Czy piaskowiec to Wasz miejscowy kamień? Bardzo zadbany ogród ;:108
Widzę 3 pieski :)
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Fajnie wygląda ten piaskowiec poprzerastany mchem i obrośnięty trawnikiem. Bardzo oryginalna ścieżka i placyk ;:215
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam:)

Trawnik jaki zielony i zadbany ;:108 Co zrobić ,by osiągnąć taki efekt? Sami sialiście, czy z rolki położony?

Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rewelacyjnie wygląda ten piaskowiec ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”