Wandziu, wszystkie liliowce piękne, ale mnie najbardziej odpowiadają te jaśniutkie, prawie białe. Pewnie dlatego, że mam ich mniej niż tych kolorowych. Ten pełny u Ciebie to wygląda jak narcyz, jest śliczny.
Dorotko mnie tez najbardziej podobają się te jasniutkie ale tych jak na lekarstwo przeważają te ciemniejsze.Od Emila to przeważnie w odcieniach różu i fioletu.Ale wstając rano patrzę przez okno co tam nowego Mam kilka takich które mi przeszkadzają ale to są pomarańczowe, Fulva, i pomarańcz z bordo.Mam kilka takich które nie zakwitły.Ciągle czekam na zakwitnięcie tego pięknego-wg mnie.Kupiłam go 2 lata temu na forum i w tym roku obdarzy mnie kwiatkami. To była pojedyńcza sadzonka i musiała się trochę zaaklimatyzować.
Dorociu pokazuj swoje
Witaj Wando masz piękną kolekcję liliowców, u mnie też się rozwijają kwiaty tak jak piszesz u siebie,Nie są tak dorodne jak po inne lata. Ja też niektóre będę eksmitować .Dzisiaj zrobię zdjęcia wszystkich które są rozwinięte i posegreguję. Czy możemy wznowić temat listków kaktusków o których wcześniej pisałyśmy ???? pozdrawiam.
Marysiu tak listki są dla Ciebie
Marysiu jeżeli po niedzieli nie będzie bardziej gorąco niż jest to paczki z listkami dla Ciebie i innej koleżanki z forum pójdą w drogę
Witam
Wandziu liliowce są wspaniałe jeden piękniejszy od drugiego, szkoda, że to kwiat tylko jednego dnia. Dobrze, że mają dużo pączków i będzie można jeszcze raz je zobaczyć.
Witaj Stefanku To prawda wszystkie cieszą nasze oczy Tak mało pracy przy nich. Stefanku jak jest duża kępa to cały czas są kwiaty.Jedne przekwitają,drugie zakwitają.
Witaj Stefanku, jest ciepło -liliowce się otwierają Białych liliowców mam kilka.Nie wszystkie kwitły.Jeden jest rozrośnięty i bedę go przesadzać.Dlatego znajdzie się w zestawie do sprzedaży.